1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.627
    Многу се нервирам кога некој ме бомбардира со прашања, како оди, сигурно за година и пол ќе завршиш, дали положи. Да бе ти сигурно знаеш кога ќе завршам или пак се најде да кажеш, може јас си имам и други приоритети, напоредно работам и на нешто друго, а не некој да ми води сметка до кај сум и што планирам во животот. Не дека тоа од грижа, ами од радозналост. Ретко некој да те праша како ти е, или да препознае знаци кои ќе го загрижат па да понуди помош или барем те сослуша, ама не само јас ова јас она, како светот да се врти околу нив. И тогаш сфаќаш не ти треба никој, сам си тука да си помогнеш оти никој не те сфаќа подобро од ти самиот, а и дека не те брига за мислењето на другите.

На fallenangel, cresa-jagoda, purple..m и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Update: многу убаво сте држеле среќа. Сега чекам резултати кои мислам дека ќе се позитивни. :$

На fallenangel, cresa-jagoda, christinnn и 28 други им се допаѓа ова.
  3. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    17.723
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Срцата полни, а утрото ѕвони
    Со љубовен звук, еден за друг
    И како празник секој почнуваше ден

Тоше, брани не од зло!

На fallenangel, cresa-jagoda, christinnn и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Gushkalo

Gushkalo Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    464
    Сакам да прашам зошто луѓево дозволуваат еден од најголемите глупаци во државава да прави кловнови од нив, ќе дувам во брашно за некоја мизерна награда и притоа Драган Вучич ќе ме понижува, а ја ќе се смеам ко теле... не ми е јасно... да е до мене би забранила дозивотна појава на тв на вакви како него, дибек!

На sweet-cherry, Petar80, winter flower и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.671
    Допаѓања:
    174.546
    Раскитив во неделата. Толку се посветив да не заборавам ништо, што прво почнав од балконот. Нејсе.
    Одам да постирам слика во "што јадете во моментов" и откако ја постирав приметив дека новогодишното чаршавче на клубсково масиче заедно со свеќите сеуште се тука. Кревам глава исто и на големата, чаршафот и шишарките. (facepalm) Секое утро тргам се од масите, ги бришам и враќам назад по ист редослед и никако да ми текне дека место да ги вратам на масите, треба да ги спакувам заедно кај другите новогодишни ствари. Додуша и никој друг не ги примети исто. :lol: :lol:
    Еден памет е... :D

На cresa-jagoda, purple..m, kjukli и 16 други им се допаѓа ова.
  7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    ѓУште сабајле ко излегов од дома ко да ми фалеше нешто со мене...

Одам, рано рано на факултет, замислена што ми фали, а по улица замрзнато ко на лизгалиште да си.
    Пред мене оди една постара професорка и туку ни две ни три си падна женава :wasntme: ОП...Сад га видиш, сад га не видиш :whew:

Кутрата се мачеше по мразот џоа срничка сега проодена...

Па ајде и помогнав да стане, и ми се прибра под рака да ја носам....па си паткавме така ко пингвини од сабајле :wasntme:

Туку продолжувам јас така кон факултет да одам, ама ПАК цело време ко да ми фали нешто...гледам индекс тука, новчаник тука, чизми и фармерки тука...па што ми фали мајката?????????????
    Стигнувам на факултет, отворам ташна и кога ќе видам, што ќе видам.... СКРИПТИТЕ И БЕЛЕШКИТЕ ми фалат :o :o :|

Ги гледам сите колеги паничат...читаат... наоѓаат нови страни за учење... откриваат нови детали, а јас со пенкалцето во позадина си ја пејам...

I have a pen, I have an apple. Uh! Apple Pen I

Додуша јаболкото го изедов по пат :lol: али тоа не е битно...Битно се деси испитот па Господе помилуј! Амин!
    :dance:

На kim.k, fallenangel, cresa-jagoda и 30 други им се допаѓа ова.
  8. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.109
    Играв лотооо по втор пат во животов и успеав сите бројчиња да ги утнам IMG_5113.GIF

На fallenangel, cresa-jagoda, christinnn и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.585
    Допаѓања:
    79.094
    Одење во штикли и одење по мраз не е за секој. Некои, едноставно, не знаат како.

На fallenangel, cresa-jagoda, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
  10. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Сакам да влезам во Космо и се да си изнакупам

Ах кога би можела:inlove:

На kim.k, purple..m, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    17.723
  12. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Јануари?! :sweat::D
    IMG_20170125_152851_467.jpg

На момент и заборавив дека ми е роденден за некој ден.

На DVAANGELA, anel, cresa-jagoda и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.418
    Кога ќе видиш. Драган не ги влече од дома за да му бидат гости во шоуто, со цел памет сами си се пријавуваат. Во случајов не е Драган крив.

На kim.k, cresa-jagoda, christinnn и 9 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.172
    Допаѓања:
    83.771
    Човек со прекрасна
    душа
    мириса на пролет
    во секое годишно време !
    Добра ви ноќ!

На DVAANGELA, anel, fallenangel и 13 други им се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Сликава неколку поста над мене ме потсети на еден филм што го гледав. Главниот лик имаше некои моќи меѓу кои и времето надвор се менуваше во зависност од неговото расположение. Кога беше тажен врнеше, кога беше среќен цветаа дрвјата и во сред зима. Ех таква моќ јас да си имав, цело време пролет ќе беше, ако бива со сила убавина?
    Туку...а зошто всушност дождот ја претставуваше тагата? Па за колку луѓе во светов дождот претставува надеж и со нетрпение го очекуваат.
    Ете некои мисли пред спиење. И ден не знам кој е, ако не направиш еден пауза, останатите исти стануваат.
    Виртуелно прошетав неколку плажи, убави хотелчиња и полни трпези. Да не е интернетов дали гладна ќе беше душава, празни очите, или сепак полни затоа што гледаш само тоа што имаш? Како па да ја нахранив душава од слики...
    Заби, лице, сон и утре пак од ново.
    Заминуваат луѓето. Годинава веќе со неколку се збогувавме. Не одат напред само моите години. Годинава деценија. Кога се сетив за кратко ја побарав и старата назад.

На anel, cresa-jagoda, purple..m и 13 други им се допаѓа ова.
  16. I I

I I Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2016
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    627
    Ако има некој буден кун 2:45- 3:00 за опуштен разговор нека ми пиши (таман ко ќе паузирам од учење).

17. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Во моменти кога се осеќам празно, се сеќавам на работи кои покажале дека животот не е секогаш толку црн, но за жал, има некоја црна смисла за хумор да ги врти работите како не треба.
    Имам т.е. имав (за жал) еден другар кон кој секогаш имав некоја посебна љубов. Не зборам за ништо платонско-еротски, туку баш онака чиста, на некое ниво што не знам ни сама да го опишам. Соулмејт, слушател, поддржувач, десна рака. Ме знаеше и прифаќаше и во најмрачно издание...
    После 5-6 години дружење, ми призна дека 2 ме сакал. Душа ме заболе што не можев да возвратам.
    Сето тоа време некој да те слуша, трпи, па дури и советува како да си го средиш емотивниот живот.
    Кога прашав зошто толку време не кажал, ми рече „Мислев ќе си најдеш некој за озбилно, да бидеш среќна.“
    И тоа е најнесебичното нешто што некој го направил за мене.
    Секогаш срцево ќе ме боцка на некој чуден начин од тие зборови... горко, со бран топлина. Не знам.
    Какви ли крилја ќе имав таа безрезервност ако идеше онаму откај што треба? Макар половина од тоа.
    Си викам, колку ќе беше фино да можевме да ги даваме емоциите на тие што заслужуваат, наместо да ги расфрламе во воздух, без идеја како ќе завршат. Ама пусто срце...

р.ѕ. Гледам по нетов некои муабети у стил симпатијата ми се јави, ме бакна, ме запроси, дете ми направи... како е тоа симпатија бе?
    Во мое време беше знак прашалник симпатијата дали знае дека постоиш, а па веќе подмочнување беше да те погледне. Сега се испоонадија како стигнаа и уште си се симпатии. Не разумем...

На anel, 1209, cresa-jagoda и 24 други им се допаѓа ова.
  18. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Еднаш фатив на спортска обложувалница,одејќи по парите сум го изгубил ливчето .:rofl::rofl:

На fallenangel, cresa-jagoda, purple..m и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    Некогаш преголемото дадено значење на некоја личност за која мислиш дека е ок , на која и изразуваш нај пријателски чуства, која знаеш дека има проблем и сакаш да и помогнеш со разговор со поинакви теми од секојдневните за малку да и го отргнеш мозокот од секојдневните оптеретувања, да ја насмееш да ја развеселиш, испаѓа погрешен чекор или бадијала изгубено време бидејќи самата таа не сака да си помогне и не остава простор за поубав поминат миг, ден или час.
    Сивилото во луѓето ги прави колебливи самите нив, ако немаш доволно храброст да фатиш подадена рака и за мик да го избелиш сивилото, постојано тоа ќе те надвладува и ќе станеш уште побезхрабрена личност која секогаш ќе живее во сивиот свет гледајќи ги другите како уживаат во некој моменти кој им се укажуваат макар и забранети да се.

На anel, fallenangel, winter flower и 10 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.737
    СДК1: дека има нова анегдота ,,СЕ ХРАНИШ КАКО ШАЛТЕРСКИ РАБОТНИК,,:lol::lol:
    Бајадери, тортици, кафе, кока кола...

СДК2:Некои толку слабо учеле , што математика не успеале да ја научат таблицата за множење.Па ни онаа -множење со нула:!:

На fallenangel, papillonP, cresa-jagoda и 21 други им се допаѓа ова.