Zdravo na site, jas iskreno se namaciv so ovaa bakterija UREOPLASNA po 4 ti pat ispituvanje po pienje na apcinja, vaginaleti povtorno pozitivno. Sega doktorkata mi dade Sumamed. Preplasena sum od ovaa bakterija, citam mn negativni posledici od nea. Inaku sum 26 +1 gn VI BLAGODARAM
Сигурно мислиш на уреаплазма.Јас ја имав и покрај два антибиотика не ја снема се породив природно и се беше супер.
Da ureaplazma, napisav taka bidejki na rezultatot stoi toa ime pa da ne gresam e jas piev 3 pati antibiotik i ovoj e 4 ti. I veke neznam, sto bakterija ke bese tolku tvrdokorna
Кај мене не помогна ни Еритромицин ни сумамед навистина досадна бактерија.Совет немам да ти дадам за лекување само да те опуштам околу пораѓајот дека не е така страшна
Izgleda ne sum edinstvena sto ne moze da ja otkaci,strav mi e za plodot, pa predvremeno pukanje na vodenjak....sto li nema da procitame :/
Jas ja imav na prvite brisevi. Doktorot ne sakase da Јас ја имав на првите брисеви. Докторот не сакаше да ми даде антибиотик и рече дека ке ме премачкува со една виолетова течност два пати неделно во рок од месец дена. Го послушав и после 10 премачкувања, повторно ми зема брис и резултатот беше негативен Да се надополнам, додека траеше сето тоа со мене, сопругот испи две дози сумамед
Ајде без нервози се ќе се среди. @wannaBeMomma а дека ми е срам да ти одговорам.Незнам појма немам не сум била на гинеколог,ама ете сега ќе морам со вторава бременост да испитам се.За ќотек сум
И јас ја имав првата бременост. Ја излечив со антибиотик Еритромицин и + вагиналети ставав.. Мене и вагинална промивка ми направи гинекологот зашто кај мене ептен беше до лош степен дојдена...
Јас ја имав во бременоста на првите брисеви во 12 недела ,ја излечив со антибиотик еритромицин и вагиналети еритромицин со нистатин .Не правев контролен брис од кога завршив со антибиотикот ,направив брисеви дури пред пораѓај регуларно што се прават и беа чисти немав ништо .
Јас ја имав кога правев брисеви после абортусот, ми даде антибиотик Лебел или Лабел така некако се викаа, ги пиевме и јас и сопругот и потоа на контролните беше негативна, тоа беше крајот на Јануари, а сега сум бремена пак и се надевам дека нема пак да ја имам
Kade gi najdovte tie vaginaleti posoto mn reto gi ima vo prodazba, se pravele se cuvale vo frizder nenzam kako sto.... Daj boze se da e vo red, mn moderni stanavme site ete ke zakacuvame moderni bakterii :/
Јас исто така користев вагиналети еритромицин со нистатин. Ги купив во аптеката на промедика. Зградата кај орифлејм, од страната до комерцијална.