ТЕМА: Го сакам 5 години, но никогаш не сме биле заедно

Мислење 28 Окт 2011, 11:26

Барам совети од сите што ке ја прочитаат темава . :worried: Сакам еден дечко уште откако имав 15 години, сега имам 20. Проблемот е што сега имам озбилна врска со друг. Но уште го сакам него . Се запознавме на мсн , но живееше во моето маало и го гледав секој ден. Но не се обидував да му пријдам. Затоа што срцето ми запираше секогаш кога ке го видам или го спомнат неговото име. Тој беше предобар со мене, ми велеше дека ме сака и тој али мислев дека немам шанси со него. Се скаравме неколку пати од моја страна, затоа што јас сум зезнала нешто, но тој секогаш ми простуваше. Но не беше секогаш така само да помине и да не го застанам, јас и тој излеговме неколку пати и ништо не се случуваше. Премногу се каравме и секогаш ми простуваше. Така и овој пат бевме многу скарани јас прва го побарав и у се извинив како што поминуваат деновите тој се повеке ми дава во знаење дека стварно ме сака и сака да биде со мене, ми праќа лјубовни песни како тоа ме сакал сето тоа време сите тие 5 години. Како го болело кога јас сум имала други и секогаш сум му ги кажувала на него. Но јас мислев дека немам шанси со него и мислев сме само другари а и тој тоа го викаше но ете ме сакал. Дечкото све знае за мене и ме познава многу добро а и јас него . Се е супер он ме сака јас го сакам премногу. Но имам озбилна врска и планирав брак за 5 месеци. Но го сакам другиот по него телото ми се ежи и ми запира срцето ! ;( Помогнете ми што да направам?
J.Lo91

Бело цветче

1318
Мислења: 64
Зачленет: 19 Јул 2011, 08:24
Слика
Не сме случајно,овде јас и ти,
во срцата вечно да сме исти,
Не е случајно,што сме јас и ти,
чудесно блиски ...

Мислење 28 Окт 2011, 11:33

Па имаш тема љубовни проблеми и совети не мораше да отвараш нова тема со ваков наслов.
Ова исто како сега да отворам тема - ми се мочка, ама уште не сум мочкала, и во постот оф многу ми се мочка не знам што ми е, вие што мислите дали да мочкам сега или да почекам уште пола саат, ве молам кажете ми одма.
Извини ама стварно без врска ми изгледаат вакви отворени теми :tmi:

p.s. ако си го сакала порано ќе си мислела, 5 години не ти текнало, не ти текнало и кога си планирала брак туку сега, ај заеби го сегашниот дечко со кој планирате брак и врати му се на комшијата со кој 5 години ништо не ви тргнало од рака па ни од нога. Ама ако пак ништо не бидне со комшијата не очекувај дека сегашниов дечко ќе те чека и ќе ти поклони љубов на тацна.
Abeja

Зелено цветче

803566
Мислења: 776
Зачленет: 24 Мар 2011, 02:01
Локација: Скопје
Слика

Мислење 28 Окт 2011, 11:35

Не можеш да сакаш некого а со друг да имаш сериозна врска и брак да планираш . Прво не е логично а ни фер .
Не е фер спрема дечко ти , да му даваш надеж дека ќе се земете утре а нели срцето кај друг ти припаѓа .
Јас да сум на твое место би раскинала до дечкото и би била со тој што го сакам 5 години . Или уште подобро би била некое време сама за да си ги средам чувствата . :)
Dushica-sk

Жолто цветче

22311411
Мислења: 4768
Зачленет: 12 Јан 2010, 19:03
Don't be pushed by your problems. Be led by your dreams.

Мислење 28 Окт 2011, 13:23

J.Lo91 напиша:Барам совети од сите што ке ја прочитаат темава . :worried: Сакам еден дечко уште откако имав 15 години, сега имам 20. Проблемот е што сега имам озбилна врска со друг. Но уште го сакам него . Се запознавме на мсн , но живееше во моето маало и го гледав секој ден. Но не се обидував да му пријдам. Затоа што срцето ми запираше секогаш кога ке го видам или го спомнат неговото име. Тој беше предобар со мене, ми велеше дека ме сака и тој али мислев дека немам шанси со него. Се скаравме неколку пати од моја страна, затоа што јас сум зезнала нешто, но тој секогаш ми простуваше. Но не беше секогаш така само да помине и да не го застанам, јас и тој излеговме неколку пати и ништо не се случуваше. Премногу се каравме и секогаш ми простуваше. Така и овој пат бевме многу скарани јас прва го побарав и у се извинив како што поминуваат деновите тој се повеке ми дава во знаење дека стварно ме сака и сака да биде со мене, ми праќа лјубовни песни како тоа ме сакал сето тоа време сите тие 5 години. Како го болело кога јас сум имала други и секогаш сум му ги кажувала на него. Но јас мислев дека немам шанси со него и мислев сме само другари а и тој тоа го викаше но ете ме сакал. Дечкото све знае за мене и ме познава многу добро а и јас него . Се е супер он ме сака јас го сакам премногу. Но имам озбилна врска и планирав брак за 5 месеци. Но го сакам другиот по него телото ми се ежи и ми запира срцето ! ;( Помогнете ми што да направам?

Јас те советувам ако веќе си испланирала и си договорила брак со дечко ти не е фер да му направиш така некој месец пред брак.Престани да комуницираш со тој другиот и со тек на време ќе го засакаш дечкото. Е сега ако си подготвена да комплицираш и работата е толку сериозна скарај му се на дечкото.
zlatapetkova

Сино цветче

5016
Мислења: 176
Зачленет: 27 Сеп 2011, 17:24

Мислење 28 Окт 2011, 13:35

Јас мислам дека ова тебе ти е опсесија. Дека го гледаш почесто неможеш да го заборавиш и дека немало ништо помеѓу вас ти е останато како некоја желба да бидеш со него и мислам дека ако си со него за брзо време ќе ти се здосади а можеби и ќе се разочараш во него и ќе го бараш дечко ти(ама можеби касно ќе биди тогаш) Ако планираш брак со дечко ти значи не го сакаш овај другиот колку и да си мислиш ти така, значи си отишла до тоа да се мажиш со дечкоти, а сега мислиш на некој друг што можеби не ти бил суден, незнам, да се откажиш сега за нешто што сте го планирале и ти (сигурно и семејството) и семејството на дечко ти за некој со кој си немала ништо и не го познаваш не вреди. Можеш многу да загубиш така, а незнаеш што ќе добиеш. ;)
Далеку од очите, далеку од срцето! кога нема да го гледаш ќе го заборавиш.
Последна редакција: lackygirl на 28 Окт 2011, 13:44; редактирано еднаш.
lackygirl

Зелено цветче

6331963
Мислења: 628
Зачленет: 24 Сеп 2010, 20:46
Локација: 3 metros sobre el cielo :)
I would do anything for love.....
Слика

Мислење 28 Окт 2011, 13:37

не знаев дека во денешно време постои платонска љубов :^)
Kasha

Жолто цветче

1940242
Мислења: 1274
Зачленет: 24 Авг 2011, 23:02
I was hipster before it was cool.

Мислење 28 Окт 2011, 13:47

Се согласувам со постот погоре дека дечково на тебе ти станал веќе опсесија...јас неможам да сфатам како може да сакаш некого а никогаш не си бил со него. По логично ми е да бидеш со него а да не го сакаш отколку обратно, односно за да засакаш некого треба прво да бидеш со него, не е се во убавината(но и кога ќе видиш срцето не бира во кого да се заљубиш).
Инаку мислам дека не е фер спрема дечко ти да го оставиш неколку месеци пред свадба, замисли тебе како би ти било да те остави некој којшто многу го сакаш а си верувала и дека тој те сака, си гаела лажни надежи.Среди си ги чувствата, не мисли на типот,а и да требало да биде нешто со него немало да поминат 5 години, викаш сте се карате многу а не сте во врска, што ќе биде ако сте во врска...ќе се тепате??? :^)
BurstBerry

Сино цветче

98276
Мислења: 395
Зачленет: 03 Јул 2010, 22:52
Локација: Mexico
Слика

Љубовта е одговорот – но додека го чекаш одговорот, сексот поставува некои доста добри прашања.
Користи ја својата насмевка за да го промениш светот, не дозволувај светот да ја промени твојата насмевка.

Мислење 28 Окт 2011, 14:02

Интересна тема ....
Сум била во ваква ситуација и на крај,после сите работи кој сум ги изгубила и добила(верувајте повеќе се работите кои ќе ги изгубите ако си дозволите да посветите дел од вашите емоции толку години на некоја личност),сум сфатила дека се било само моја опсесија и копнеж да дојдам до него.А најитреснето е од кога ќе дојдеме до него,после неколу време ...... е тогаш драги мои дами,тогаш и јас сватив а и сите вие што сте во ваква ситуација или веќе сте сфатиле или допарва ќе сватите дека вашата љубов кон него,вашата емоција се потрошила низ годините кои сте му ги посветиле.
Така да,дами .... зёграпчете го денот :) и немојте да си ги трошете емоциите залудно насочете ги кон убавините и лицата кои се околу вас и чекаат да бидат забележени и да им се укаже можност да ве направат среќна.
mona.liza

Бело цветче

433
Мислења: 94
Зачленет: 21 Окт 2011, 18:11

Мислење 28 Окт 2011, 14:09

Леле, имам другарка со ист “проблем“ како овој.
Значи девојката е чист случај на еротоманка. Го “сака“ типот веќе 6 години, беше и со други накратко но на крај, пак е опседната со овој.
Секое негово движење го сфаќа како потсвесен знак за љубов кон неа.
Не, не ти е ова заљубеност. Ова ти е чиста опсесија.
Плус, сте излегувале, сте се карале, сте се помирувале, веќе ги знаел твоите чувства кон него и ако и тој го чувствувал истото, зошто не сте заедно туку планираш брак со друг??
Сето ова ми е толку збунувачко, што незнам ни што совет би можел да се даде.
Ама преиспитај се малку. Планираш брак со дечко кој не го сакаш?
Брак е тоа. Треба да имате взаемна љубов, разбирање, поддршка, да основате семејство...
Како ќе го правиш тоа без да го сакаш типот?
Греота е. Секој заслужува да му биде возвратена љубовта, а не тој да се притресува над тебе а ти да мислиш на друг кога ке легнеш и ке му свртиш грб.
calliope

Зелено цветче

1305507
Мислења: 563
Зачленет: 01 Јул 2011, 00:00
Локација: Nottingham Lace

Мислење 28 Окт 2011, 14:41

J.Lo91 напиша:Барам совети од сите што ке ја прочитаат темава . :worried: Сакам еден дечко уште откако имав 15 години, сега имам 20. Проблемот е што сега имам озбилна врска со друг. Но уште го сакам него . Се запознавме на мсн , но живееше во моето маало и го гледав секој ден. Но не се обидував да му пријдам. Затоа што срцето ми запираше секогаш кога ке го видам или го спомнат неговото име. Тој беше предобар со мене, ми велеше дека ме сака и тој али мислев дека немам шанси со него. Се скаравме неколку пати од моја страна, затоа што јас сум зезнала нешто, но тој секогаш ми простуваше. Но не беше секогаш така само да помине и да не го застанам, јас и тој излеговме неколку пати и ништо не се случуваше. Премногу се каравме и секогаш ми простуваше. Така и овој пат бевме многу скарани јас прва го побарав и у се извинив како што поминуваат деновите тој се повеке ми дава во знаење дека стварно ме сака и сака да биде со мене, ми праќа лјубовни песни како тоа ме сакал сето тоа време сите тие 5 години. Како го болело кога јас сум имала други и секогаш сум му ги кажувала на него. Но јас мислев дека немам шанси со него и мислев сме само другари а и тој тоа го викаше но ете ме сакал. Дечкото све знае за мене и ме познава многу добро а и јас него . Се е супер он ме сака јас го сакам премногу. Но имам озбилна врска и планирав брак за 5 месеци. Но го сакам другиот по него телото ми се ежи и ми запира срцето ! ;( Помогнете ми што да направам?

Па касно палиш. Во оваа ситуација што и да направиш некој останува повреден. Сега дали сакаш да го повредиш сегашниот дечко или сакаш да го повредиш тој, кој веќе 5 години те гледа со друг го знае чуството. За ова треба да го следиш и умот и срцето и сама да си решиш што ќе напраивш. Тука ќе ти викаат остај го сегашниот биди со тој толку време си го сакал, биди со сегашниот остај го тој, веќе 5 години те чекал ќе се одвикне, ќе засака друга и двете ситуации. Само ти можеш да си одлучиш. Сепак размислисли добро. Имаш 20 години за 5 месеци брак :^) ? Рано ти е, имаш време да мислиш, не избрзувај зошто ќе се каеш после. Мое мислење е да си останеш со тој што ти е сега, за неколку години брак (или сеедно) и заборави го тој. Пресели се со идниот сопрг во друго маало, избриши го од мсн, фб и такви глупости. Гледај да го избегнуваш, да не мислиш на него и се ќе се подобри. Бидејќи замисли ја ситуацијата која ќе ја добие твојот сегашен дечко заради тебе! Ќе свати дека бил лажен 5 години и на крај го оставаш ќе го уништиш. А ти ќе го преболиш секако тој без разлика дали биле 5 или 20 години.
:?: Кога повторно го читам твојот пост...
Дали го сакаш сегашниот дечко???Ако одговрот ти е НЕ, али искрено не (заборави ги сите други и тој што си го сакала 5 години) и пак одговорот ти е не, не се мажи, повеќе ќе го повредиш него ако дознае дека е во рак со некоја што не го сака.
А ако го сакаш и тој што си сега тогаш размисли нааајдобро што можеш што ќе правиш, прашувај другарки, па и родителите за совет (бидејќи брак е сепак можеш и со нив да збориш).
Пиши на крај што ќе одлучиш :)
gothchick

Зелено цветче

230121
Мислења: 614
Зачленет: 28 Мај 2011, 18:17
Локација: Скопје.
Слика

Врати се на Љубовни проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter