ТЕМА: Како на почеток на врска?

Мислење 11 Јан 2012, 02:54

Девојки, сега јас сум на почеток на врска... Одиме скоро 2 месеци...
Како треба да се однесувам јас на почеток кога нешто на пример ќе ми засмета? Дали да му преречам или да не кажам ништо ( за да не мисли дека сум премногу нападна, па дури и залетана по него)?
Дали да му се јавувам често за да знам дека се движи или да му оставам простор?
Дали е нормално да не се видиш со него 2-3 дена?

Споделете мислење, па и кажете како на вас ви било на почетокот?

п.с. Знам дека најубаво е на почетокот, но најискрено мене ми е најтешко :|
ma4o4female

Сино цветче

321131
Мислења: 463
Зачленет: 01 Дек 2009, 01:31
Локација: Town of Sorrow
Two things define your Personality; the way you manage things when you have nothing, the way you behave when you have everything.
Сите понекогаш сакаме да бидеме сами и тоа е лесно да се изведе,но кога немаме никој а ни треба некој,тогаш што би било

Мислење 11 Јан 2012, 12:12

Јас мислам дека треба да си тоа што си ти, не му се јавувај пречесто зошто ќе си мисли дека го контролираш. Не си пишувајте често на фб или мсн зошто така има повеќе можности за глупави кавги. Гледајте се колку што можете повеќе, а сега дека е распуст идеално е секој 2 ден да се гледате. Тоа е многу убаво за да се зближите уште повеќе. Немојте да се карате за глупости како на пример, зошто и стави лајк на онаа на сликата, зошто ова, зошто она и никако немој да му забрануваш нешто :) :) :) :* се надевам дека барем малку ти помогнав
pupi.girl

Жолто цветче

836383
Мислења: 1924
Зачленет: 21 Јул 2011, 22:34
Локација: Monte Carlo

Мислење 11 Јан 2012, 12:14

ma4o4female напиша:Девојки, сега јас сум на почеток на врска... Одиме скоро 2 месеци...
Како треба да се однесувам јас на почеток кога нешто на пример ќе ми засмета? Дали да му преречам или да не кажам ништо ( за да не мисли дека сум премногу нападна, па дури и залетана по него)?
Дали да му се јавувам често за да знам дека се движи или да му оставам простор?
Дали е нормално да не се видиш со него 2-3 дена?

Споделете мислење, па и кажете како на вас ви било на почетокот?

п.с. Знам дека најубаво е на почетокот, но најискрено мене ми е најтешко :|

мое мислење ти остани си ти не се мењавај ама не биди нападна со повици обидувај се да се сложувате и така :)
Special.Someone

Зелено цветче

228173
Мислења: 516
Зачленет: 22 Авг 2011, 10:57
Локација: Far away from here...
Кога на љубовта ќе и дојде крајот, слабите тагуваат, енергичните брзо пронаоѓаат нова, а паметните веќе од одамна си имаат резерва.

Мислење 11 Јан 2012, 21:19

Биди си своја,кава што си со другари, другарки.....не се претставувај во лажно светло
black-angel

Жолто цветче

21752
Мислења: 1073
Зачленет: 14 Дек 2009, 19:40
..........living in a black and white world............

Слика

Мислење 12 Јан 2012, 00:17

Јас сум таа, но по природа сум малку посесивна и дали да ја покажам и таа особина сега или не :) ?
Во многу ситуации знам да изреагирам бурно, дали сега да се контролирам или да правам јас како што знам? Не знам :(
ma4o4female

Сино цветче

321131
Two things define your Personality; the way you manage things when you have nothing, the way you behave when you have everything.
Сите понекогаш сакаме да бидеме сами и тоа е лесно да се изведе,но кога немаме никој а ни треба некој,тогаш што би било

Мислење 12 Јан 2012, 00:21

Покажи ги сите твои особини, реагирај природно без да се напнуваш дали треба или не треба.
Дечко ти треба да те прифати таква каква што си.
Некое време ќе припазуваш како се однесуваш ама не можеш така подолго време, што ако после занемариш да пазиш како се однесуваш и на дечко ти тоа му засмета, м?
Strumfeta93

Жолто цветче

33098469
Мислења: 2051
Зачленет: 24 Окт 2010, 20:45
Локација: Smurfland
„Зрелост е едноставно процесот на откривање дека сè она во што сме верувале кога сме биле млади е лажно, а сите оние работи во кои сме одбивале да веруваме на крајот излегуваат вистинити.“

Мислење 12 Јан 2012, 00:49

Значи ако не може да ме издржи во моето најлошо, тогаш не ме заслужува во најдоброто! ;)
Морам да реагирам на тоа што ми смета, за да знае до каде може да оди и да си поставам граница за тој да не претерува....
Но, што ако погрешам? Не, нема шанси! :|
ma4o4female

Сино цветче

321131

Мислење 15 Јан 2012, 18:04

ma4o4female напиша:Значи ако не може да ме издржи во моето најлошо, тогаш не ме заслужува во најдоброто! ;)
Морам да реагирам на тоа што ми смета, за да знае до каде може да оди и да си поставам граница за тој да не претерува....
Но, што ако погрешам? Не, нема шанси! :|

Да, така е - но тоа “правило’’ да кажам- важи за по сериозните врски кои траат подолго од 2 месеци.
Ти не треба да трчаш сега да му покажеш најлошо од тебе за да си дадеш заклучок дали он те заслужува како најдобра..
Ќе се исплаши и ќе те остави- поготово што љубовта на почетокот не е толку силна да кажам и нема некоја навика со тебе.
Да, реагирај на тоа што ти смета но не премногу остро, биди културна пред се, немој да хистеришаш :) биди смирена и образложи што не ти се свиѓа и зошто е тоа така. Труди се да избегнуваш кавги.
А доколку навлезеш во кавга немој да навредуваш, зошто кажаниот збор никогаш нема да можеш да го вратиш.
И на него му е сега се ново во врска со тебе, колку ти учиш од него толку и он од тебе.
Dazzle

Сино цветче

682174
Мислења: 275
Зачленет: 03 Јан 2012, 19:43
Слика

Мислење 16 Јан 2012, 01:02

Вака, тоа што ти смета кажи му го, верувај дека многу ќе го цени тоа. И немој во никој случај да дознава преку други дека си се жалела за тоа што ти смета. Од искуство ти кажувам, затоа што на почетокот на врската јас така згрешив 2-3 пати и дечко ми многу ми се налути ама сега е супер да не урочам. :D
Значи, отворено кажи му се, немој само да бидеш многу нападна. Исто така немој да го преоптоваруваш со пораки, јавувања и слично, дај му слобода и верувај ќе го цени тоа. Никој не би сакал да биде со некоја што 24 саати ќе го демне. Гледај те се на 2-3 дена, нормално е тоа, па јас баш и не сум за гледање секој ден, затоа што сум била сведок на повеќе врски кои поради пречестото гледање, слушање на секој саат и слично, завршиле после неколку месеци.
Биди си своја, нека те засака таква каква што си, односно, нека те засака тебе. ;)
cvetce93

Сино цветче

9163
Мислења: 329
Зачленет: 23 Јан 2011, 23:53
Не го исмејувај тој којшто поради љубовта ја загубил гордоста, туку тој којшто поради гордоста ја загубил љубовта. <3

Мислење 04 Фев 2012, 17:06

Подобро ситниците да се решат на време одколку на секое следно карање да се навраќате на старите глупости..И ситница да е, според мене подобро е да се реши на време за коа ке се соберат повеќе ситници да не дојде до раскинување! :)
pajaceto

Фем почетничка

418
Мислења: 23
Зачленет: 31 Јан 2012, 00:08

Врати се на Љубовни проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter