Имаш само 14 години, така да барем јас сметам дека си многу млада, а воедно и психички и телесно не доволно спремна за сериозна врска. На тие години се има симпатии, се дружиш со другарки итн. Не се зацрнувај на твои само 14 години. Немој да се навредиш или налутиш за ова што ќе ти го кажам, бидејќи ти пишувам со најдобра намера и е за твое најдобро. Прво, сакала или не мораш да се помириш со фактот дека двајца со крвна рода немаат иднина, тоа воедно е родоскрвен грев. Во иднина не би можела да оформиш нормално семејство и никогаш не би си простила на самата себе. Второ, од кај си сигурна дека ти го сакаш или пак дека тој те сака? На тие години најлесно се лажат тинејџери. Тој колку години има? Од кај ги знаеш неговите намери? Од каде знаеш дека тој те сака? Отвори си ги очите, тој те заведува за да те искористи, а кога ќе те остави, на секаде ќе се фали. Добро е што и тој те остави, верувај ми дека ти направил услуга. Еве, ќе ти кажам за ист случај помеѓу братучеди, за што јас бев сведок. Се случи помеѓу двајца први братучеди, девојчето внука од сестра на жената што работи еднаш неделно кај нас дома, а машкото внук од брат. Девојчето 14 години, а машкото скоро 19. Иако свесни дека се братучеди, тие оделе цела година заедно скришум. И после избегале заедно и отишле на манастир. Таму имале и сексуални односи. Успеале да ги најдат со помош на полиција. Машкото за инает и го направи сето тоа. На само 14 години и ја одзеде невиноста. Татко и ќе ја отепаше и беше вон контрола, ама полицијата рече не смее да ја тепа, оти кривично ќе одговара. Ама, машкото кога мѕ го направил тоа на девојчето, избегало, го оставил девојчето само, без око да му трепне, и полицијата спроведе потера кон него и го уапси поради однос со малолетник. После многу набрзо, оти такви им се муслиманските обичаи, девојчето го омажија за вдовец постар од нејзе 10 години, а сега е бремена во бракот. На твои 14 години ти треба да мислиш на твојата иднина, на твоето школување, која ќе биде твојата идна професија, да завршиш средно, а после и факултет, да се вработиш по дипломирање, а за машки имаш време и те како, а машки има повеќе отколку што има риби во морето. Кога ќе помине извесно време, а особено кога ќе бидеш повозрасна, ќе видиш дека тоа не било љубов и ќе сфатиш од што си се спасила и ќе му се заблагодаруваш на Господ. Поздрав и се најдобро.