ТЕМА: Врска со роднина

Мислење 30 Ное 2011, 01:33

епа вака...јас имам 14 години...се започнува откако почнав да си пишувам со него на фб,и се засакавме....но незнаевме дека сме 3 братучеди...излеговме еднаш и се смувавме,потоа се скаравме.4 месеци тој не ми беше пишал...подоцна ми пиша да излеземе јас излегов со него.Утредента ми кажуваат дека сме рода..и тој знаеше и јас знаев ,но сепак се смувавме пак.Подоцна тој ми рече дека нема смисла најдобро е да прекинеме со ова.Јас два дена плакав....одеднаш ми се јави другарот негов и ми рече да се повратеме и јас се согласив ,излегувавме 2 недели.После некое време мојата мајка дознала за ова.И веднаш ми рече да прекинам секакви врски со него.Јас почнав да плачам.Ја молев мајка ми да ми дозволи,но таа ми велеше дека морам да сфатам дека сме рода.Јас му кажав на него и тој сфати,прекинавме.Поминаа само 5 дена откако завршив со него и многу ми е тешко.Неможам да се помирам дека го изгубив и тој ме сака ,и јас него.Но мајка ми не ми дозволува,јас можам да се скријам од неа ,но ке ме гризе совест,бидејки незнам дали е многу 3 братучеди.Јас сум опседната со него ми се иде да си го одзедам животот,ве молам помогнете ми многу го сакам и сакам да бидам со него...проблемот се моите родители,кажите ми ваше мислење како да постапам и дали 3 братучеди воопшто се сметаат за блиска рода? :((
sonce7

Фем почетничка

02
Мислења: 8
Зачленет: 30 Ное 2011, 01:06

Мислење 30 Ное 2011, 01:43

Ох бре сонце. Ако навистина сте роднина тогаш завршена приказна е, а и имаш само 14години. Млада си туку што се развиваш. Ќе излезеш ќе се забавуваш и ке го заборавиш, само храбра биди. А за одзимање на живот не ни помислувај алооо свести се имаш 14 год а мислиш на тоа па кај ти е крајот бе девојче. Ако родителите ти викат не значи сигурно за добро ти велат. А можеби не е блиска рода ама сепак е иста крв. ПОзз
Gluvcee

Бело цветче

2667
Мислења: 78
Зачленет: 29 Ное 2011, 21:55
Локација: На мостот Кај Дрина

Мислење 30 Ное 2011, 01:45

знам дека сум премногу мала,мајка ми ми вели јас ти дозволувам ако сакаш оди со него но мене ке ми направиш срам...многу ми е тешко стварно,инаку фала ти многу
sonce7

Фем почетничка

02

Мислење 30 Ное 2011, 01:47

еве знам и примери каде братучедовци се заедно и ништо страшно не е, ама ти имаш 14 години и право одма летна и помислуваш на разни глупости. Можеби утре ќе запознаеш некој подобар што никој нема да те спречува да си со него. Незнам стварно еве јас ти велам па ти како сакаш прави. Само внимавај
Gluvcee

Бело цветче

2667
Мислења: 78
Зачленет: 29 Ное 2011, 21:55
Локација: На мостот Кај Дрина

Мислење 30 Ное 2011, 01:48

Абе едно тешко...на крајот,прај што сакаш,само не се размножувајте.
Lilit

Жолто цветче

85331393
Мислења: 4378
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Мислење 30 Ное 2011, 03:11

ве молам ми требаат уште совети помогнете ми..
sonce7

Фем почетничка

02

Мислење 30 Ное 2011, 03:26

Кажи и на мајка ти дека не се работи за срам особено не на неа... и иначе не си требала да почниш ништо чим веќе сте знаеле... Јас мислев одпосле сте дознале... 14 имаш, ќе ти помини... Се што лета,не се јаде ;)
angel92

Жолто цветче

10911126
Мислења: 1011
Зачленет: 10 Фев 2011, 23:55
Локација: Планета Земја ..
I love everybody. Some I love to be around, some I love to avoid, and others I would love to punch in the face with a smile.

Слика

Мислење 30 Ное 2011, 03:27

Имаш 14 години и на првата неуспешна љубов викаш дека сакаш да си го одземеш животот?! Што останува за десет години подоцна?
Луѓе се разведуваат, живеат еден без друг, па и што ако не си со него,уште десет љубови како оваа ќе смениш (мислев на пролазни, не на роднини :P)
немој такви црни мисли!
Тебе не ти треба совет, тебе ти требаат другарките и една пижама парти.
Утре ќе се смееш за ова!
drugarka

Сино цветче

13011221
Мислења: 466
Зачленет: 09 Окт 2011, 23:26
Локација: Скопје
Слика

Мислење 30 Ное 2011, 03:33

првиот пат кога излегов со него јас воопшто не ни знаев дека сме рода,ниту тој незнаеше...вториот пат веќе знаевме и пак излеговме...инаку фала ви многу
sonce7

Фем почетничка

02

Мислење 30 Ное 2011, 03:41

Имаш само 14 години, така да барем јас сметам дека си многу млада, а воедно и психички и телесно не доволно спремна за сериозна врска. На тие години се има симпатии, се дружиш со другарки итн. Не се зацрнувај на твои само 14 години. Немој да се навредиш или налутиш за ова што ќе ти го кажам, бидејќи ти пишувам со најдобра намера и е за твое најдобро. Прво, сакала или не мораш да се помириш со фактот дека двајца со крвна рода немаат иднина, тоа воедно е родоскрвен грев. Во иднина не би можела да оформиш нормално семејство и никогаш не би си простила на самата себе. Второ, од кај си сигурна дека ти го сакаш или пак дека тој те сака? На тие години најлесно се лажат тинејџери. Тој колку години има? Од кај ги знаеш неговите намери? Од каде знаеш дека тој те сака? Отвори си ги очите, тој те заведува за да те искористи, а кога ќе те остави, на секаде ќе се фали. Добро е што и тој те остави, верувај ми дека ти направил услуга. Еве, ќе ти кажам за ист случај помеѓу братучеди, за што јас бев сведок. Се случи помеѓу двајца први братучеди, девојчето внука од сестра на жената што работи еднаш неделно кај нас дома, а машкото внук од брат. Девојчето 14 години, а машкото скоро 19. Иако свесни дека се братучеди, тие оделе цела година заедно скришум. И после избегале заедно и отишле на манастир. Таму имале и сексуални односи. Успеале да ги најдат со помош на полиција. Машкото за инает и го направи сето тоа. На само 14 години и ја одзеде невиноста. Татко и ќе ја отепаше и беше вон контрола, ама полицијата рече не смее да ја тепа, оти кривично ќе одговара. Ама, машкото кога мѕ го направил тоа на девојчето, избегало, го оставил девојчето само, без око да му трепне, и полицијата спроведе потера кон него и го уапси поради однос со малолетник. После многу набрзо, оти такви им се муслиманските обичаи, девојчето го омажија за вдовец постар од нејзе 10 години, а сега е бремена во бракот. На твои 14 години ти треба да мислиш на твојата иднина, на твоето школување, која ќе биде твојата идна професија, да завршиш средно, а после и факултет, да се вработиш по дипломирање, а за машки имаш време и те како, а машки има повеќе отколку што има риби во морето. Кога ќе помине извесно време, а особено кога ќе бидеш повозрасна, ќе видиш дека тоа не било љубов и ќе сфатиш од што си се спасила и ќе му се заблагодаруваш на Господ. Поздрав и се најдобро.
lepa.milena

Сино цветче

2410
Мислења: 164
Зачленет: 24 Окт 2011, 03:05

Врати се на Љубовни проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости

Site Meter