ТЕМА: Гинеколошки преглед

Мислење 17 Јан 2010, 17:48

LUGE SAKAM DA VE PRASAM KAKO VI BESE PRV PAT NA GINEKOLOG, JAS IMAM 23 GOD I SE USTE NEMAM OTIDENO NA PREGLED, BIDEJKI NE SUM IMALA NIKAKVI PROBLEMI AMA ZNAM DEKA TREBA DA NAPRAVAM BAREM EDEN PREGLED NO MNOGU MI E SRAM.
SLATKA23

Фем почетничка

20
Мислења: 15
Зачленет: 11 Јан 2010, 18:35

Мислење 18 Јан 2010, 01:58

hehe 23 i uste nemas na ginekoloski pregled otideno?Moras da odis kako i da e ili sea ili nikad.sto porano toa podobro.Jas otidov na prviot pregled na privaten i toa so majka mi i kazav da sedi so mene i do mene celo vreme da ne izleze od sobata.Ti ako sakas ima 3 vida pregledi na masa neli na boksot so noze nagore i te pregleduva so taka nareceno "patka" i ti zima bris od matka za Pat-test koj se pravi na sekoi 6 meseciDrugiot e so eho na stomak ama toj ne ti go preporacuvam zasto ti gi gleda jajnicite samo odozgora i a ne celosno znaci moze nesto da se slucuva pozadi jajnici a on da ne go vidi.i tretiot e koga ti stava vnatre edno kako vibrator hhh ":) na nego ima navleceno kondom i odozgora ima kamera.toa e mnogu neprijatno ali najsigurno.Ako ti e sram so majka ti idi so najbliska drugarka sto i na nejze ke i bide prv pat.samo da ti kazam nikogas ne se baziraj deka si nemala problem site devojki imaat problemi makar i da nemas cesanje iritiranje bolka crvenilo bilo sto sekogas postojat dole bakterii od momentot kooga si seksualno aktivna.I uste eden sovet otkako ke otides na pregled bilo sto i da se sluci mislam na toa da nedajbeoze imas nesto ako ti preporacaat hormoni ne gi zimaj zasto ima glupavi posledici od tie hormoni.pozz
Maja85

Фем почетничка

90
Мислења: 41
Зачленет: 16 Јан 2010, 04:03
Слика

Мислење 20 Јан 2010, 00:30

На гинеколог-мораш да отидеш. Нема зашто да ти биде срам и не треба да почувствуваш дека ти е нешто за да отидеш. На гинеколошки преглед одам на секои 6 месеци, и иако (за среќа) до сега не ми било ништо, се чувствувам многу поубаво и посигурно кога ќе направам одреден преглед.
ivance5

Сино цветче

665
Мислења: 197
Зачленет: 01 Дек 2009, 15:21

Мислење 23 Јан 2010, 19:48

и јас немам никогаш отидено :? имам 20 години и некое време сум сексуално активна немам забележано некои проблеми ама сакам да одам но секогаш кога ке се решам се откажувам и мене ми е срам многуу :oops:
soledad

Сино цветче

9091
Мислења: 337
Зачленет: 19 Ное 2009, 13:04

Мислење 23 Јан 2010, 20:04

:o Сите што немате отидено на гинеколошки преглед ВЕДНАШ да сте се нацртале на гинеколог :lol: . Колку подолго велите „Страв ми е“ или „Срам ми е“ толку полошо за вас. Одете кај жена-гинеколог така нема да ви е толку срам и откако еднаш ќе одите нема да ви е срам никогаш повеќе :lol: Ќе се опуштите. А и не е ништо страшно, нив не ги интересира дали вие се шетате гола пред нив или не, нив им е важно да си земат парички. Никој нема да гледа дали имате целулит или стрии или...

И мене првиот пат ми беше срам и страв да не ми најдат нешто, но сепак преживеав и сега си одам редовно на преглед. Со тоа што се плашите да не ви најдат нешто само си правите полошо. Иначе има работи што не се гледаат, а што може да ги има таму внатре. Не мора да значи ако немате инфекција дека немате раничка или циста или не знам што друго. Сепак сме жени и треба утре другиден да раѓаме, па мора да се чуваме.

Закажете преглед уште утре (не утре-недела е :lol: ) - понеделник и само така ќе се решите да одите. Поздравче до сите и ви посакувам се најдобро.
magic

Сино цветче

270
Мислења: 179
Зачленет: 07 Дек 2009, 23:50
„Веројатноста лебот да падне од страната намачкана со путер е правопропорционална со цената на килимот“

Мислење 23 Јан 2010, 20:13

Jas imam 18 god i sum sexualno aktivna i sakam da odam na ginekolog zasto me stra od rakovi i slicno no neznam kako da i kazam na majka mi deka sum imala odnosi...zasto neznam kako ke izreagira zasto sekogas mi veli da ne pocnuvam so to...pomos
xoxo
in.love

Бело цветче

90
Мислења: 51
Зачленет: 20 Јан 2010, 18:42

Мислење 23 Јан 2010, 20:14

jas prv pat otidov na 23 :) ne bese ni tolku strasno, ni tolku sramno kako sto se filmav deka ke bide. otidov so decko mi - me cekase nadvor :)
newring86

Сино цветче

852
Мислења: 290
Зачленет: 22 Ное 2009, 15:49
Во животот немора да трчаш - доволно е да тргнеш на време !

Мислење 23 Јан 2010, 20:25

Леле бе луѓе не сфаќам како може да ви биде срам,тоа е најнормална работа.Тоа им е работа на гинеколозите. Навикнати се да го гледаат тоа секој ден!
LaRagazza

Сино цветче

532
Мислења: 203
Зачленет: 10 Дек 2009, 09:15
Трофеи: 2

Мислење 23 Јан 2010, 20:26

in.love напиша:Jas imam 18 god i sum sexualno aktivna i sakam da odam na ginekolog zasto me stra od rakovi i slicno no neznam kako da i kazam na majka mi deka sum imala odnosi...zasto neznam kako ke izreagira zasto sekogas mi veli da ne pocnuvam so to...pomos
xoxo

И јас првиот пат не и кажав на мајка ми. Позајмив пари и отидов на приватен преглед. Така не ти пишува никаде дека си била ако немаш матичен гинеколог. Но, јас ти препорачувам да ѝ кажиш на мајка ти и да си избереш матичен гинеколог. Мораш еднаш да го направиш тој чекор. Колку порано ќе одиш на гинеколог толку подобро. Мајка ти ќе те разбере сепак и таа е жена. Поззз
magic

Сино цветче

270
Мислења: 179
Зачленет: 07 Дек 2009, 23:50
„Веројатноста лебот да падне од страната намачкана со путер е правопропорционална со цената на килимот“

Мислење 23 Јан 2010, 20:29

Jas otkako imav odnosi za prv pat otidov na ginekolog da proveram dali e se ok poso sum si golema panicarka :) nema nisto sramno vo toa i do sea imam otideno edno 100 pati :) jas na majka mi nisto ne sum i kazala sama si odam po takvi raboti. Prviot pat e malku nezgoden ama posle si e isto ko i sekoj drug pregled. Taka da samo hrabro :D
RainBow

Црвено цветче

6758937
Мислења: 9894
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Таму каде што се љубиме никогаш не е ноќ..."

Врати се на Секс

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 13 гости

Site Meter