sweet-cherry напиша:Треба да одам на магнетна резонанца на главата поради големи мигренозни болки и несвестици, ама многу ми е страв бидејќи сум клаустрофобична, а ќе морам да го направам прегледот.Да не знае некој случајно колку време би траело одприлика?
ana-banana напиша:Значи мене одамна ми е покачен пролактинот и се симнува по малку со бромергонот, но пак не доаѓа во граници. Сега на последната контрола кај ендокринологот ме испрати да направам магнетна на хипофизата. Може ли некој да ми го опише целиот процес? Што е со тој контраст што се става? Имам многу проблематични вени. А и голем паничар сум и имам фобија од игли
. Плус ми е страв и од тесна просторија и стварно паника ме фаќа. Магнетната ќе ја правам во државна болница. Е сега има и друго нешто што ме буни. Закажана ми е во април и тоа во 15.15 часот. На ливчето кое ми го дадоа со датумот и часот ми пишува ГЛАДНА, значи јас ќе треба да бидам гладна. Е сега тоа значи дека од претходниот ден не треба ништо да јадам?
Не дека ќе умрам од глад цел ден да не јадам, ама кога прегладнам почнува да ми се гади и да имам страшни главоболки. Па ако некој знае нека сподели совет. А вода смеам да пијам? Или доколку некоја феминка има телефонски број од онаму кај што се закажува нека ми даде број да прашам таму.
Flow напиша:Има апарат за магнетна во Охрид? Не е важно дали на приватна или државна клиника, ако знае некој нека сподели, ве молам.

Врати се на Здравствени проблеми
Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 17 гости