aanneettkkaa напиша:здраво! Нова сум овде случајно прочитав за миомите и за тоа сакам да прашам некој дали после оперативен зафат на миом има симптоми (после една ипол недела ова се случува од операцијата) да мокри неконтролирано значи не се чувствува никаква потреба за мокрење.Знам само дека се случувале промени еден месец во самиот организам нормално,но сепак сакам да знам нечие мислење и искуство ако го имал.Фала однапред
Majка ми пред 6 месеци правеше операција и сега оди поретко да мокри. У смисла може подолго време да издржи без да оди во тоалет. Порано стануваше секоја вечер, сега не.
А се распрашуваше за тоа она и дозна дека некои па сега почесто одат на мократ. Се е индивидуално.
Затоа што во случаевиве што јас ги знам им е извадена матката и може бешиката да ја промени позицијата пониско/повисоко. Е сега има зафати и само миомот се отстранува, за тоа не сум запознаена.
Ама воооошто не е добро а ни нормално да мокриш без да чуствуваш потреба.
Тука нешто не е во ред.
Да се посети лекар обавезно.
И по секоја операција на телото му е потребно долго време за опоравување. Посебно операции со целосна анестезија. Таа многу влијае на организмот.
А со вадење на матка минимум 1 година е потребно за добро опоравување, сепак орган се вади.