Ампули за коса

Discussion in 'Коса' started by love23, Dec 19, 2010.

1. I.Radman

I.Radman Истакнат член

Ги имам пробано ампулите на Placenta,Kenue но на врвот се ампулте на wella...

Wella производите се со германско потекло,кога станува збор за амулите тие се малку поскапички од другите единствено само ако ги начекате по салоните за празници кога одат со попуст....
    Незнам дали производите на Wella се достапни во малопродажба,јас маската за коса и ампулите ги земам по нарачка од салон.

Јас ги користам Wella SP Balance Scalp Energy Serum Ampoule 6x6ml

Составот на овие ампули е со кофеин и биотин,во себе зодржат и витамини кои ги зголемуваат хранливите материи за оживување на косата.
    Се масиираат нежно се употребуваат 3 пати неделно а за оптимални резултати користете го во коминација со SP Balance Scalp шампонот.

2. joana18

joana18 Истакнат член

Мене ме интересира што се случува.. има ло резултати во растот на косата... И ампулите клако ги користеш ги ставаш на секое миење?

3. silvice

silvice Истакнат член

:D какво воодушевување од овие ампули,синоќа прв пат ставив и моите уништени врвови воскреснаа.не значи дека се што е извикано и скапо е квалитетно.ќесе пари фрлив по скапи паковања и ампули ,но овие за 120 денари вредат. :)

4. Keryy

Keryy Активен член

Извинете дали може да ми кажете од каде ги купувате овие ампули за коса?

5. silvice

silvice Истакнат член

ги има во аптеките на еурофарм :hai:

6. joana18

joana18 Истакнат член

ги има во аптеките на еурофарм :hai:[/quote]

Си купив денес... а како се нанесуваат само на врвовите или на цела коса?

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

А колку ампули има во пакувањето на Аура?
    1, 2, 3?
    И цената на пакувањето е 120 ден?
    :)

8. sesilija

sesilija Популарен член

2 ампули се, ама јас не приметив никаква разлика, и цимерката ги користеше и таа не беше задоволна.
    Позадоволна бев од едни италијански што се продаваа по 35 денари во некои аптеки, отколку од оваа, а мислам дека едната е 120 денари, ама не сум сигурна, лани ги купував.

9. whiteflower

whiteflower Активен член

Не е баш така... Затоа што доколку ја ставиш ампулата врз цела коса таа нема да ти се разнесе врз целата туку ке ти остане само на некој дел од косата.Затоа треба да ја поделиш косата на прамени и со маска за коса да додаваш по мала количина од ампула на прамени и така да нанесуваш.

ancii likes this.
  10. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Значи стварно мора да ги пофалам и јас ампуливе! :o

Не е можно, косата ми ја направи со екстра волумен, и бидејќи имам виткана, абе едни локни што се направија, се чудам и јас како можеше тоа да го постигне само една ампула. :D :o
    Арно ама првата ми отиде фира, како ги отварате бе ампуливе? :^)
    Јас ставање ампулата на послужавник легната, земање чекан и наместо само горе да удрам, ми се лизна некако надолу и отиде цела ампула по послужавник. :D :D :(
    Презадоволна сум значи, отсега само вакви користење, само да не прекинат да ги произведуваат, зошто сум голем баксуз, а нешто почнам редовно да го користам, оп, нема га по некое време.

11. Tearful

Tearful Истакнат член

Lacrimosa, никогаш не сум користела ампули па сакам да те прашам нешто.Како се нанесуваат? на сува/мокра коса, се измиваат ? и колку ампули има во ова паковање на Аура? - ти благодарам

12. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Две ампули има, а се нанесуваат на мокра коса откако ќе си ја измиеш чиста уба фина :D
    Нанесуваш на цела коса, корени, врвови секаде. Пошто има доста во едно паковање. И не се измива!
    118 денари се.

Tearful likes this.
  13. Tearful

Tearful Истакнат член

Фала :* и уште нешто. на колку време да се користат треба ? месечно еднаш , неделно ? стварно не сум упатена :lol:

14. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Па да ти кажам и јас сега прв пат користев ампули, ама може после секое миење. Јас барем така ќе си правам отсега со ампулите на АУРА, дефинитвно спас за коса.
    Инаку по аптеки можеш да ги најдеш.

Водолија and Tearful like this.
  15. interesna

interesna Популарен член

За ампулите на Аура да се надоврзам имено една ампула ја користам два пати, што значи пола ампула ја распоредувам низ цела коса, најмногу на краевите бидејќи ми се најосетливи и најоштетени, така пола ампула ми завршува голема работа.
    Истотака :!: морам да ги пофалам ампулите од Плацента што се купувуаат во Зегин две ампули и непаѓа коса, ама воопшто, дури растат нови влакна. ;)

Tearful and Hipster like this.
  16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Па добро за пократка коса може на два пати да се употреби, ама мене ми е бујата и многу долга, таман ми е една.
    Ама се стварно закон! :rock:

17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

A кај може да се најдат тие ампули?
    Aура се? па навистина се ефтини како за Aура, што е 118 денари :D
    Jас сакам да ми се опорави косата :)

18. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

По аптекиве, ама ги нема баш во секоја.

ludoto19 likes this.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Двете се околу 120, значи цело пакетче, туку и мене ме интересира како ги отварате чудава?
    Затоа што татко ми не ми е секогаш при рака за да ми отвори па си имам проблем и на крај се откажувам не ставам. :D
    А со тегла ми е страв да мавам. :D

И јас сум презадоволна од ефектот, само ги користам поретко, нејќам да ми се презасити косата.

Инаку мислам дека треба да се користи наеднаш, затоа е спакувано во ампула - има активни состојки кои мора да бидат така затворени за да останат ефикасни... инаку би ги ставале во друга амбалажа.

ludoto19 likes this.
  20. interesna

interesna Популарен член

Јас ги отварам со медицинско ноженце, го добив од медицинска сестра, побарај во аптека случајно да не им се наоѓа некое, ако не од некоја медицинска сестра, доктор и сл.
    Инаку ампулите на Аура најтешко се отвараат за разлика од другите што ги имам порбано, но со ова ноже како така успева, бидејќи како што слушнав е направено од челик.

LivingGlam likes this.