Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

molitva , NE meditacija

carangigia and Miki2 like this.
  2. veteruska

veteruska Популарен член

Прифатено,молитва,поздрав Зоран

carangigia and zoran43m.k like this.
  3. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

еве сум и јас пак...до пред некое време знаев да опишам како се осеќам, а сега не можам точно да кажам... како се што правам да е вештачко, да нема никаква цел, смисла... како да нема смисла што постојам...некоја празнина... вака сум и покрај терапијата
    Поздрав до сите

4. HeLenna

HeLenna Популарен член

Здраво на сите... Ќе се обидам да го опишам мојот проблем малку посликовито бидејќи од се што ми се случува, ова највеќе ме плаши и незнам дали воопшто е за оваа тема.Повеќе пати до сега имам забележано, најчесто вака кога седам на интернет од телефон дека кога го држам телефонов со десна рака и нели со палецот допирам на екранот, кога палецот ми е свиткан во положба да допирам во долниот десен агол, значи во таа позиција, прстот ми се тресе.Дали некој има ист или сличен проблем?

5. Simgee

Simgee Активен член

Momentalno isto se osekam i jas ko ne sum tuka sve mi doga vestasko kako moze da pomine ovaa so lekovi ili bez ne znam vise sto da pravam

6. Miki2

Miki2 Активен член

Ako hu mislis yoa navistin ake ti se slluci , samo pozitiva i zaboravi na panicen napadi , ako te fakja misli deka ke pomine nema da bide poloso , nema da trae celo vreme i taka ke bides ok

7. Krik

Krik Активен член

А кај го правиш тоа?

Да од март наваму сум со терапија.

Last edited by a moderator: Jun 8, 2017
  8. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

9. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Zdravo

Dali vi se ima sluceno kako pomegu gradite od vnatre do grloto da ide pogore custvo kako da se prdi.

Pisete mi ve molam i dali e toa preskokuvanje na srceto???

Dali se ekstrasistoli vaka niz gradi koa ti pominuva nesto kako ovie baloni da se vnatre da se dvizat

Attached Files:

Last edited by a moderator: Jun 9, 2017
    Nalayan likes this.
  10. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

па еве мене со лекови не ми поминува, а тек без нив... мора да се пие нешто, да не се залажуваме со витамини итн итн

11. Krik

Krik Активен член

Никој не е себичен. Ние само можеби и немаме одговор. Кој од овде може да ти каже дали се екстрасистоли. Тоа не може да го знаеме. А и некако нр можам да те разберам шо ти се случува?!

12. sara97j

sara97j Истакнат член

Не мора да се пие. Има луѓе што успешно ја контролираат состојбата со години без лекови и луѓе што земаат лекови. И тоа и тоа е океј. Се е релативно,само зависи од многу фактори. Ако си ставиш во главата дека само лекови ти помагаат и готово така и ќе биде :)

13. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Pokazi mi togas ako moze sto se ekstrasistoli ili preskoluvanje na srce ako ti se slucilo..kako se custvuva?

14. sara97j

sara97j Истакнат член

http://doktori.mk/element/view/53276428c7cca/Preskoknuvanje-na-srceto-ekstrasistoli
    Не знам како да ти објасниме како се чувствува. Татко ми и баба ми двајцата го имаат тој проблем (веројатно е и наследно). Баба ми има 77 и ништо не пие лекови за тоа и ништо не и е. Исто и татко ми не пие ништо. Веројатно даваат лекови само во екстремни случаи. Дури и ако ти прескокнува не е страшно и најчесто не се лечи, само се избегнува стрес :)

Krik likes this.
  15. HeLenna

HeLenna Популарен член

Дали некој имал тегоби при голтање на храната, кога јадам нешто, дури и некоја полесна храна ја чувствувам во хранопроводот како да ме гребе, како тешко да поминува.Му се случило на некој?

viki_23summ likes this.
  16. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Znaci ne e nesto strasno.

Mene mi se slucilo barem ednas mesecno megu gradite vnatre edno custvo kako da se prdi. Kako da pominuva nesto i odma ke snemam vozduh..pominuva samo 2-3 sek. Pa mislam lani mi rece eden deka se tie ekstrasistoli..preskokuvanje na srce. Pa sea neznam

17. sara97j

sara97j Истакнат член

Јас знам толку во врска со тоа. Дека татко ми одеше по болници и му дадоа и апчиња прво (за нешто десетто, македонско здравство нели). Па отиде Охрид и му кажаа дека му прескока срцето (мислам дека на екг се гледа тоа), ама дека не е страшно и нема потреба да пие ништо. И еве со години не му е ништо. Ако сакаш можеш да провериш чисто онака :)

viki_23summ likes this.
  18. Nalayan

Nalayan Истакнат член

@viki_23summ

Дали сериозно направи балон и постираше фотографија како се движи за посликовито да објасниш?

Колку е креативна оваа анксиозноста понекогаш, еј! :lol:

Lianna Anna and LUCI 99 like this.
  19. viki_23summ

viki_23summ Активен член

hahahahaaha ne od google ja snimav slikata. Bitno e da ti kaze nekoj da mi se ima sluceno i ke ti se olesni.

Stvarno znaes koa si gladna i stomakot prai grgr na prazno mene vo gradite taka nekogas mi pominuva :D

Nalayan likes this.
  20. Vojdana

Vojdana Истакнат член

20-ti den so Elicea...
    Denes bev na kontrola kaj psihijatarkata...Rece deka seuste sum na pocetok so terapija i deka so tekot na vremeto ke mi bide sve podobro...Me sovetuvase sto poveke da se druzam i fizicki da bidam aktivna i osven Elicea i po nekoj vitamin, da ne pijam nisto drugo...
    Za eden mesec sum povtorno na kontrola...
    Inaku za samo 20 dena panicnite napadi isceznaa, apetitot mi se vrati i pocnav da si ja dobivam starata kilaza...

Petar80, Sandra91 and Krik like this.