Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    molitva , NE meditacija

На carangigia и Miki2 им се допаѓа ова.
  2. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Прифатено,молитва,поздрав Зоран

На carangigia и zoran43m.k им се допаѓа ова.
  3. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    еве сум и јас пак...до пред некое време знаев да опишам како се осеќам, а сега не можам точно да кажам... како се што правам да е вештачко, да нема никаква цел, смисла... како да нема смисла што постојам...некоја празнина... вака сум и покрај терапијата
    Поздрав до сите

4. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Здраво на сите... Ќе се обидам да го опишам мојот проблем малку посликовито бидејќи од се што ми се случува, ова највеќе ме плаши и незнам дали воопшто е за оваа тема.Повеќе пати до сега имам забележано, најчесто вака кога седам на интернет од телефон дека кога го држам телефонов со десна рака и нели со палецот допирам на екранот, кога палецот ми е свиткан во положба да допирам во долниот десен агол, значи во таа позиција, прстот ми се тресе.Дали некој има ист или сличен проблем?

5. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Momentalno isto se osekam i jas ko ne sum tuka sve mi doga vestasko kako moze da pomine ovaa so lekovi ili bez ne znam vise sto da pravam

6. Miki2

Miki2 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Ako hu mislis yoa navistin ake ti se slluci , samo pozitiva i zaboravi na panicen napadi , ako te fakja misli deka ke pomine nema da bide poloso , nema da trae celo vreme i taka ke bides ok

7. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    А кај го правиш тоа?

Да од март наваму сум со терапија.

Последна измена од модератор: 8 јуни 2017
  8. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    3.061
    IMG_9414.JPG

На Lellla, GirlLove и ShtruMfeticka им се допаѓа ова.
  9. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Zdravo

Dali vi se ima sluceno kako pomegu gradite od vnatre do grloto da ide pogore custvo kako da se prdi.

Pisete mi ve molam i dali e toa preskokuvanje na srceto???

Dali se ekstrasistoli vaka niz gradi koa ti pominuva nesto kako ovie baloni da se vnatre da se dvizat

Прикачени фајлови:

Последна измена од модератор: 9 јуни 2017
    На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    па еве мене со лекови не ми поминува, а тек без нив... мора да се пие нешто, да не се залажуваме со витамини итн итн

11. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    Никој не е себичен. Ние само можеби и немаме одговор. Кој од овде може да ти каже дали се екстрасистоли. Тоа не може да го знаеме. А и некако нр можам да те разберам шо ти се случува?!

12. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Не мора да се пие. Има луѓе што успешно ја контролираат состојбата со години без лекови и луѓе што земаат лекови. И тоа и тоа е океј. Се е релативно,само зависи од многу фактори. Ако си ставиш во главата дека само лекови ти помагаат и готово така и ќе биде :)

13. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Pokazi mi togas ako moze sto se ekstrasistoli ili preskoluvanje na srce ako ti se slucilo..kako se custvuva?

14. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    http://doktori.mk/element/view/53276428c7cca/Preskoknuvanje-na-srceto-ekstrasistoli
    Не знам како да ти објасниме како се чувствува. Татко ми и баба ми двајцата го имаат тој проблем (веројатно е и наследно). Баба ми има 77 и ништо не пие лекови за тоа и ништо не и е. Исто и татко ми не пие ништо. Веројатно даваат лекови само во екстремни случаи. Дури и ако ти прескокнува не е страшно и најчесто не се лечи, само се избегнува стрес :)

На Krik му/ѝ се допаѓа ова.
  15. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Дали некој имал тегоби при голтање на храната, кога јадам нешто, дури и некоја полесна храна ја чувствувам во хранопроводот како да ме гребе, како тешко да поминува.Му се случило на некој?

На viki_23summ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Znaci ne e nesto strasno.

Mene mi se slucilo barem ednas mesecno megu gradite vnatre edno custvo kako da se prdi. Kako da pominuva nesto i odma ke snemam vozduh..pominuva samo 2-3 sek. Pa mislam lani mi rece eden deka se tie ekstrasistoli..preskokuvanje na srce. Pa sea neznam

17. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Јас знам толку во врска со тоа. Дека татко ми одеше по болници и му дадоа и апчиња прво (за нешто десетто, македонско здравство нели). Па отиде Охрид и му кажаа дека му прескока срцето (мислам дека на екг се гледа тоа), ама дека не е страшно и нема потреба да пие ништо. И еве со години не му е ништо. Ако сакаш можеш да провериш чисто онака :)

На viki_23summ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245

@viki_23summ

Дали сериозно направи балон и постираше фотографија како се движи за посликовито да објасниш?

Колку е креативна оваа анксиозноста понекогаш, еј! :lol:

На Lianna Anna и LUCI 99 им се допаѓа ова.
  19. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    hahahahaaha ne od google ja snimav slikata. Bitno e da ti kaze nekoj da mi se ima sluceno i ke ti se olesni.

Stvarno znaes koa si gladna i stomakot prai grgr na prazno mene vo gradite taka nekogas mi pominuva :D

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    20-ti den so Elicea...
    Denes bev na kontrola kaj psihijatarkata...Rece deka seuste sum na pocetok so terapija i deka so tekot na vremeto ke mi bide sve podobro...Me sovetuvase sto poveke da se druzam i fizicki da bidam aktivna i osven Elicea i po nekoj vitamin, da ne pijam nisto drugo...
    Za eden mesec sum povtorno na kontrola...
    Inaku za samo 20 dena panicnite napadi isceznaa, apetitot mi se vrati i pocnav da si ja dobivam starata kilaza...

На Petar80, Sandra91 и Krik им се допаѓа ова.