Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. СВН

СВН Истакнат член

Откако ја удрив главата немам никакви последици, ме болеше главата во почеток, но сега не (исто имам потврда од 5 доктори дека нема ништо). Но, ми е многу страв и ми идат секакви мисли како: имам нешто во главата, има некое крварење, има некој потрес, сега ќе почнам да заборавам некои информации, замисли дека ова што го гледаш не е реално, замисли дека сега си во к*** (не ми се пишува зборот :) ) и ова што го гледаш не се случува, ќе добијам Алцхајмерова болест и такви некои други глупави мислиии.
    Некoј сoвет?

2. Krik

Krik Активен член

Јас:(

3. СВН

СВН Истакнат член

Искуство со асентра???

4. 66-mo-1r

66-mo-1r Истакнат член

ja momentalno se boram so anksioznosta. Imam grutka vo grloto, mi trpnat race, noze, kako da ne se moi, se osekam ko da ne mozam da go kontroliram teloto, strav da mi da ne se paraliziram. Ne znam so da kazam, veke, posebno koga vremeto se meni, mnogu gi imam ovie simptomi, grcenje na prsti, race, noze, vrat, usta, jazik. aaah, :( dali na nekoj drug mu se slucuva ova, ili mozebi ova ne e anks?

kamilica994 likes this.
  5. СВН

СВН Истакнат член

Исто така + чувство како се да е сон. Го имаш тоа?

6. 66-mo-1r

66-mo-1r Истакнат член

daa i ne voznemirenost, nz so da pravam, cel den mi e vakaa i malku vrtoglavica, i zdrvena vilica, mislam deka skoro se imam

kamilica994 likes this.
  7. СВН

СВН Истакнат член

Пиеш некои лекови?

8. 66-mo-1r

66-mo-1r Истакнат член

ne, samo magnezium, b vitamini i kalcium sega pijam, i do sega vezbav kardio (od so nz so da pravam, cela sum vo panika) mislam deka malku mi pomogna. Ama mnogu e strasno posebno koga vremeto se menuva, tebe kako ti e?

9. СВН

СВН Истакнат член

Јас почнав асентра да пијам пред 10 дена. И ми рекоа дека ќе има подобрување после 3 недела. А исто и јас се многу вознемирувам и се имам глупави мисли.

10. sara97j

sara97j Истакнат член

Ти кажав веќе еднаш дека истото го правев со денови. Мислев имам крварење, не знам што се мислев више. Едноставно прифати дека се само мисли, не пробувај да се бориш против нив, туку нека си стојат остај ги и ќе заминат после некое време. Кога ќе научиш дека мислата не може да те повреди е полесно, ама мораш да го прифатиш тоа дека е само мисла и толку. А другото, ако 5 доктори ти кажале дека не тие ништо и ако поминале 2 месеци тогаш не ти е. Ако било до сега ќе било. :)

11. Tikvice

Tikvice Популарен член

Strasna rabota e ova so anksioznosta jas bev 1 godina so terapija od heleks flunisan i zalasta lani vo avgust prekinav ama posle 3-4 meseci pak mi pojavija panicni napadi strav i site propratni simptomi mada imav stresen period najverojatno od toa i sega sum na Zapira nekolku meseci i ok mi e bolji cel zivot apcinja kje pijam nego da gi imam simptomite.

LUCI 99 and Nalayan like this.
  12. СВН

СВН Истакнат член

Дали чувствувате тресење на рацете и нозете поради анксиозноста?
    Ве молам за одговор.

13. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Би те посоветувала да направиш испитувања на тироидот и екг, чисто да се увериш дека се е во ред и дека е само последица на анксиозноста. Го пишувам ова бидејќи ги имав потполно истите симптоми, дури до степен кога пробував да земам воздух имав остра болка во градите која не поминуваше....стравот дека нешто не е во ред само ги влошува симптомите, кога ќе знаеш дека се е во ред со срцето нема да паничиш толку. Се се подобри откако почнав со терапија и тоа од најмалата можна доза. И сега повремено се враќаат паничните напади но не им придавам значење, колку и да е тешко пробувам да се убедам дека се е во ред и најчесто успева...во потешките моменти и јас пијам хелекс. Тоа е, мора да издржиме некако...

Nalayan likes this.
  14. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Normalno deka ti e od anksioznosta pies li nesto za smiruvane

15. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Kako se custvuvas pd asentrata ovie 10dena I mene mi e ,10den I sum pospana I nemir imam

16. СВН

СВН Истакнат член

Исто и јас, утре одам на советување.

17. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Normalno e od asentrata da ti se zgolemat simtomite na anksioznost pa posle 3nedeli ke ti bide podobro taka mi kazaa zatoa trena da pies nesto za smiruvane dodeka ne pocnat da deluvaat asentrata jas pijam heleks I neurobion

18. SlatkiGreh

SlatkiGreh Истакнат член

Od srce vi preporacuvam MEDITACII I AFIRMACII... piev heleks I elicea I gi isfrliv preku nokj.. nikakvi apcinja ne moze da vi pomognat Za da gi kontrolirate mislite.. ednostavno morate da naucite koga doagjaat I morate da si go polnite mozokot so pozitivni misli.. vi ja preporacuvam Ana Bucevic na YouTube ima kanal safari duha..

Petar80 likes this.
  19. HeLenna

HeLenna Популарен член

Можеби прашањево не ми е за тука но сепак ќе прашам.Имам болки во вратните жили, напред тие двете што се од лево и десно, еве веќе 4 дена,многу ме болат а не сум во можност да одам на лекар до наредна недела. Доколку има некој слично искуство или да ме насочи каде да го поставам прашањево, нека пише

20. СВН

СВН Истакнат член

Отвори нова тема.