Откако ја удрив главата немам никакви последици, ме болеше главата во почеток, но сега не (исто имам потврда од 5 доктори дека нема ништо). Но, ми е многу страв и ми идат секакви мисли како: имам нешто во главата, има некое крварење, има некој потрес, сега ќе почнам да заборавам некои информации, замисли дека ова што го гледаш не е реално, замисли дека сега си во к*** (не ми се пишува зборот ) и ова што го гледаш не се случува, ќе добијам Алцхајмерова болест и такви некои други глупави мислиии. Некoј сoвет?
ja momentalno se boram so anksioznosta. Imam grutka vo grloto, mi trpnat race, noze, kako da ne se moi, se osekam ko da ne mozam da go kontroliram teloto, strav da mi da ne se paraliziram. Ne znam so da kazam, veke, posebno koga vremeto se meni, mnogu gi imam ovie simptomi, grcenje na prsti, race, noze, vrat, usta, jazik. aaah, dali na nekoj drug mu se slucuva ova, ili mozebi ova ne e anks?
daa i ne voznemirenost, nz so da pravam, cel den mi e vakaa i malku vrtoglavica, i zdrvena vilica, mislam deka skoro se imam
ne, samo magnezium, b vitamini i kalcium sega pijam, i do sega vezbav kardio (od so nz so da pravam, cela sum vo panika) mislam deka malku mi pomogna. Ama mnogu e strasno posebno koga vremeto se menuva, tebe kako ti e?
Јас почнав асентра да пијам пред 10 дена. И ми рекоа дека ќе има подобрување после 3 недела. А исто и јас се многу вознемирувам и се имам глупави мисли.
Ти кажав веќе еднаш дека истото го правев со денови. Мислев имам крварење, не знам што се мислев више. Едноставно прифати дека се само мисли, не пробувај да се бориш против нив, туку нека си стојат остај ги и ќе заминат после некое време. Кога ќе научиш дека мислата не може да те повреди е полесно, ама мораш да го прифатиш тоа дека е само мисла и толку. А другото, ако 5 доктори ти кажале дека не тие ништо и ако поминале 2 месеци тогаш не ти е. Ако било до сега ќе било.
Strasna rabota e ova so anksioznosta jas bev 1 godina so terapija od heleks flunisan i zalasta lani vo avgust prekinav ama posle 3-4 meseci pak mi pojavija panicni napadi strav i site propratni simptomi mada imav stresen period najverojatno od toa i sega sum na Zapira nekolku meseci i ok mi e bolji cel zivot apcinja kje pijam nego da gi imam simptomite.
Би те посоветувала да направиш испитувања на тироидот и екг, чисто да се увериш дека се е во ред и дека е само последица на анксиозноста. Го пишувам ова бидејќи ги имав потполно истите симптоми, дури до степен кога пробував да земам воздух имав остра болка во градите која не поминуваше....стравот дека нешто не е во ред само ги влошува симптомите, кога ќе знаеш дека се е во ред со срцето нема да паничиш толку. Се се подобри откако почнав со терапија и тоа од најмалата можна доза. И сега повремено се враќаат паничните напади но не им придавам значење, колку и да е тешко пробувам да се убедам дека се е во ред и најчесто успева...во потешките моменти и јас пијам хелекс. Тоа е, мора да издржиме некако...
Normalno e od asentrata da ti se zgolemat simtomite na anksioznost pa posle 3nedeli ke ti bide podobro taka mi kazaa zatoa trena da pies nesto za smiruvane dodeka ne pocnat da deluvaat asentrata jas pijam heleks I neurobion
Od srce vi preporacuvam MEDITACII I AFIRMACII... piev heleks I elicea I gi isfrliv preku nokj.. nikakvi apcinja ne moze da vi pomognat Za da gi kontrolirate mislite.. ednostavno morate da naucite koga doagjaat I morate da si go polnite mozokot so pozitivni misli.. vi ja preporacuvam Ana Bucevic na YouTube ima kanal safari duha..
Можеби прашањево не ми е за тука но сепак ќе прашам.Имам болки во вратните жили, напред тие двете што се од лево и десно, еве веќе 4 дена,многу ме болат а не сум во можност да одам на лекар до наредна недела. Доколку има некој слично искуство или да ме насочи каде да го поставам прашањево, нека пише