Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Верка_Ѕверка

Верка_Ѕверка Активен член

Samo dobar psiholog moze na eden nacin da pomogne,odnosno da ne upati na praviot pat koj sekako treba sami da go izodime :)

2. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Zdravo na site vas. Mi treba vasa pomos itno..

Jas 2 godini so anks sum..i ovie 6 meseci ja mozev da se spravam so anks. Ama eve 1 nedela mi se pojavi nesto sto nikogas ja nemav uzasen simpton sto me plasi mnogu. Toa e: Koa stojam na noze na edno mesto samo (koa pesacam ne primetuvam mnogu) na edno mesto na noze koa stojam kao da zgasam na guma, na federi, na nesto meko sunger i kao da mi se vrti nesto. Neznam kako da vi kazam bas tocno amaa mnogu e strasno mi doaga odma da begam da sednam negde denes probav da stojam na edno mesto ama ako stojev uste pointenzivno pocnaa. Me plasi mnogu bev kaj maticnata taa vika od zamor..od pamet i se se sobralo. Mene me plasi krvnata slika mi e Ok. Pa dali moze ovoj simptom da e od anks??? Aj ve molam vasi mislenja?I dali vi se slucilo nekogas????

Filozofkata likes this.
  3. Missy980

Missy980 Активен член

Sto pies?

4. sara97j

sara97j Истакнат член

Да. Ама ако се фокусираш на тоа ќе продолжи, игнорирај го и ќе замине. Барем кај мене беше така.

sheis likes this.
  5. hellocity

hellocity Популарен член

Што е тоа дереализација и деперсонализација? Јас чустувам тремор во телото и омалаксаност и тоа голема...

6. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Istoto ti se slucilo i tebe???

7. Missy980

Missy980 Активен член

Мене ми се случува тоа редовно, веќе сум навикната и го игнорирам. Чиста анксиозност е тоа. Сум бегала, сум станувала... ама сега знам дека не е ништо физичко и си го трпам, поминува :)

viki_23summ and ЕденЧлен like this.
  8. tasikike

tasikike Истакнат член

decki kako ste na vrevemo?jas od snosti ne sum bas glavava mi e mn matna i nekoe neuvao cuvstvo imam vo zeludnikov nazad vo gpavava kako da me stega grbov i toj lele ludnica sum a vecer sum treta

9. sara97j

sara97j Истакнат член

Да. И како да губам тлото под нозе. Како да ќе паднам секој момент. Ама после заборавив на тоа, престанав да мислам и помина :)

viki_23summ likes this.
  10. viki_23summ

viki_23summ Активен член

mi dadovte sila sea da se boram.. Maticnata mi dade upat prioriteten denes da idam vo nevrologg

11. Missy980

Missy980 Активен член

Иди ама ништо нема да имаш :) Се е тоа психа.

viki_23summ and ЕденЧлен like this.
  12. Rama

Rama Форумски идол

Неколку денови успешно се борев против анксиозноста,ама пред неколку саати повторно паднав на дното по туѓа вина,повторно се срушив и скршив како ситни стакленца.
    Проклета нека е оваа моја емотивност,глупавост и наивност.
    До кога ќе им молчам на овие проклетници што ми ја цицаат крвта како лилјаци незнам.
    Знам само дека легнав на земја и плачев,а им помолчив на тие што ме повредуваат како и секогаш.
    Во момент на слабост испив 3 деметрин таблети наеднаш и лежев на земја,станав и се гледав плачејќи во огледало и разговарав сама со себе и сега подобро ми е....

13. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Мораш да научиш да ги игнорираш таквите личности,едноставно само ти пречат во животот,и ти го прават животот проблематичен,а и самата гледаш дека не вреди.Гледај да ги игнорираш целосно,и да ги отфрлиш од твојот живот.

Rama and DAngel like this.
  14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Јас така фино лепо си се отселив од родниот град, си пијам редовни терапија, одам на работа, гужви, луѓе, муштерии и ми е далеку подобро :)

15. bubic.k

bubic.k Популарен член

Три години сум на цитрам , бев супер функционирав нормално и еве преку вечер пак сум за нигде ... страв , паника , нервозен желудник, дереализација , деперсонализација , како да се вратив на почеток сега имам едно прашање за тие кои подолго време се во овој круг .. дали и на вас ви се дешава истото и како успевате да ги победите овие моменти?

Matea94 likes this.
  16. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Мене при некоја ситуација што ми е стресна обавезно ова ми се јавува..или некад од мисли само си предизвикувам исто се ова..и не се справувам..не знам.. ќе се напијам хелекс ептен ако сум вознемирена..ама во принцип слушам медитации или користам апликации има на тел за анксиозност..

17. bubic.k

bubic.k Популарен член

Битно поминува и на крај све е во ред? Ме држи веќе три дена ама баш сум како на почеток

18. hellocity

hellocity Популарен член

Samo pomisli si deka ke pomine kako prethdniot pat..

bubic.k likes this.
  19. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Здраво на сите. Морам да ви кажам дека сум како нова, не, навистина сум нова. После 7 месеци можам да кажам дека почнав да се соочувам со самата себе. Немам веќе долго време паничен напад, а кога имам симптоми налик на анксиозноста знам дека се од хеликобактер и станувам уште посилна. Многу ми помогнаа разговорите со самата себе, боенките за релаксација за возрасни и книгите како да бидеш среќен, шетањето и поминување повеќе време со позитивни луѓе, многу пишување, ја преуредив и својата соба во која често користам свеќички и пријатни мириси (лаванда). Се наполнив со многу љубов кон себе и кон секого и се што гледам и многу ми е убаво. Сакам да ви помогнам на сите и слободно обратетеми се, само мој совет: многу ми беше тешко, но човекот е силно рационално суштество, не посегнувајте по апчиња, барајте разговор и пишувајте. Ве сакам и бидете храбри во соочувањето.

20. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Поминува секогаш. Само тоа повторувај си го...знам дека додека трае е како измачување ама за да ја навикнеш подсвеста на позитивни мисли треба да си повторуваш дека секако ќе помине.. полошо нема кај да оди. Обиди се со медитација и со апликации на фб.. помагаат мн .

LUCI 99 and bubic.k like this.