Samo dobar psiholog moze na eden nacin da pomogne,odnosno da ne upati na praviot pat koj sekako treba sami da go izodime
Zdravo na site vas. Mi treba vasa pomos itno.. Jas 2 godini so anks sum..i ovie 6 meseci ja mozev da se spravam so anks. Ama eve 1 nedela mi se pojavi nesto sto nikogas ja nemav uzasen simpton sto me plasi mnogu. Toa e: Koa stojam na noze na edno mesto samo (koa pesacam ne primetuvam mnogu) na edno mesto na noze koa stojam kao da zgasam na guma, na federi, na nesto meko sunger i kao da mi se vrti nesto. Neznam kako da vi kazam bas tocno amaa mnogu e strasno mi doaga odma da begam da sednam negde denes probav da stojam na edno mesto ama ako stojev uste pointenzivno pocnaa. Me plasi mnogu bev kaj maticnata taa vika od zamor..od pamet i se se sobralo. Mene me plasi krvnata slika mi e Ok. Pa dali moze ovoj simptom da e od anks??? Aj ve molam vasi mislenja?I dali vi se slucilo nekogas????
Што е тоа дереализација и деперсонализација? Јас чустувам тремор во телото и омалаксаност и тоа голема...
Мене ми се случува тоа редовно, веќе сум навикната и го игнорирам. Чиста анксиозност е тоа. Сум бегала, сум станувала... ама сега знам дека не е ништо физичко и си го трпам, поминува
decki kako ste na vrevemo?jas od snosti ne sum bas glavava mi e mn matna i nekoe neuvao cuvstvo imam vo zeludnikov nazad vo gpavava kako da me stega grbov i toj lele ludnica sum a vecer sum treta
Да. И како да губам тлото под нозе. Како да ќе паднам секој момент. Ама после заборавив на тоа, престанав да мислам и помина
Неколку денови успешно се борев против анксиозноста,ама пред неколку саати повторно паднав на дното по туѓа вина,повторно се срушив и скршив како ситни стакленца. Проклета нека е оваа моја емотивност,глупавост и наивност. До кога ќе им молчам на овие проклетници што ми ја цицаат крвта како лилјаци незнам. Знам само дека легнав на земја и плачев,а им помолчив на тие што ме повредуваат како и секогаш. Во момент на слабост испив 3 деметрин таблети наеднаш и лежев на земја,станав и се гледав плачејќи во огледало и разговарав сама со себе и сега подобро ми е....
Мораш да научиш да ги игнорираш таквите личности,едноставно само ти пречат во животот,и ти го прават животот проблематичен,а и самата гледаш дека не вреди.Гледај да ги игнорираш целосно,и да ги отфрлиш од твојот живот.
Јас така фино лепо си се отселив од родниот град, си пијам редовни терапија, одам на работа, гужви, луѓе, муштерии и ми е далеку подобро
Три години сум на цитрам , бев супер функционирав нормално и еве преку вечер пак сум за нигде ... страв , паника , нервозен желудник, дереализација , деперсонализација , како да се вратив на почеток сега имам едно прашање за тие кои подолго време се во овој круг .. дали и на вас ви се дешава истото и како успевате да ги победите овие моменти?
Мене при некоја ситуација што ми е стресна обавезно ова ми се јавува..или некад од мисли само си предизвикувам исто се ова..и не се справувам..не знам.. ќе се напијам хелекс ептен ако сум вознемирена..ама во принцип слушам медитации или користам апликации има на тел за анксиозност..
Здраво на сите. Морам да ви кажам дека сум како нова, не, навистина сум нова. После 7 месеци можам да кажам дека почнав да се соочувам со самата себе. Немам веќе долго време паничен напад, а кога имам симптоми налик на анксиозноста знам дека се од хеликобактер и станувам уште посилна. Многу ми помогнаа разговорите со самата себе, боенките за релаксација за возрасни и книгите како да бидеш среќен, шетањето и поминување повеќе време со позитивни луѓе, многу пишување, ја преуредив и својата соба во која често користам свеќички и пријатни мириси (лаванда). Се наполнив со многу љубов кон себе и кон секого и се што гледам и многу ми е убаво. Сакам да ви помогнам на сите и слободно обратетеми се, само мој совет: многу ми беше тешко, но човекот е силно рационално суштество, не посегнувајте по апчиња, барајте разговор и пишувајте. Ве сакам и бидете храбри во соочувањето.
Поминува секогаш. Само тоа повторувај си го...знам дека додека трае е како измачување ама за да ја навикнеш подсвеста на позитивни мисли треба да си повторуваш дека секако ќе помине.. полошо нема кај да оди. Обиди се со медитација и со апликации на фб.. помагаат мн .