1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Верка_Ѕверка

Верка_Ѕверка Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    19
    Samo dobar psiholog moze na eden nacin da pomogne,odnosno da ne upati na praviot pat koj sekako treba sami da go izodime :)

2. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Zdravo na site vas. Mi treba vasa pomos itno..

Jas 2 godini so anks sum..i ovie 6 meseci ja mozev da se spravam so anks. Ama eve 1 nedela mi se pojavi nesto sto nikogas ja nemav uzasen simpton sto me plasi mnogu. Toa e: Koa stojam na noze na edno mesto samo (koa pesacam ne primetuvam mnogu) na edno mesto na noze koa stojam kao da zgasam na guma, na federi, na nesto meko sunger i kao da mi se vrti nesto. Neznam kako da vi kazam bas tocno amaa mnogu e strasno mi doaga odma da begam da sednam negde denes probav da stojam na edno mesto ama ako stojev uste pointenzivno pocnaa. Me plasi mnogu bev kaj maticnata taa vika od zamor..od pamet i se se sobralo. Mene me plasi krvnata slika mi e Ok. Pa dali moze ovoj simptom da e od anks??? Aj ve molam vasi mislenja?I dali vi se slucilo nekogas????

На Filozofkata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Missy980

Missy980 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    93
    Sto pies?

4. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Да. Ама ако се фокусираш на тоа ќе продолжи, игнорирај го и ќе замине. Барем кај мене беше така.

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  5. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Што е тоа дереализација и деперсонализација? Јас чустувам тремор во телото и омалаксаност и тоа голема...

6. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Istoto ti se slucilo i tebe???

7. Missy980

Missy980 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    93
    Мене ми се случува тоа редовно, веќе сум навикната и го игнорирам. Чиста анксиозност е тоа. Сум бегала, сум станувала... ама сега знам дека не е ништо физичко и си го трпам, поминува :)

На viki_23summ и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  8. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    decki kako ste na vrevemo?jas od snosti ne sum bas glavava mi e mn matna i nekoe neuvao cuvstvo imam vo zeludnikov nazad vo gpavava kako da me stega grbov i toj lele ludnica sum a vecer sum treta

9. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Да. И како да губам тлото под нозе. Како да ќе паднам секој момент. Ама после заборавив на тоа, престанав да мислам и помина :)

На viki_23summ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    mi dadovte sila sea da se boram.. Maticnata mi dade upat prioriteten denes da idam vo nevrologg

11. Missy980

Missy980 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    93
    Иди ама ништо нема да имаш :) Се е тоа психа.

На viki_23summ и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    55.225
    Неколку денови успешно се борев против анксиозноста,ама пред неколку саати повторно паднав на дното по туѓа вина,повторно се срушив и скршив како ситни стакленца.
    Проклета нека е оваа моја емотивност,глупавост и наивност.
    До кога ќе им молчам на овие проклетници што ми ја цицаат крвта како лилјаци незнам.
    Знам само дека легнав на земја и плачев,а им помолчив на тие што ме повредуваат како и секогаш.
    Во момент на слабост испив 3 деметрин таблети наеднаш и лежев на земја,станав и се гледав плачејќи во огледало и разговарав сама со себе и сега подобро ми е....

На AlmedinaDina88, ku4ence, душленце и 5 други им се допаѓа ова.
  13. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Мораш да научиш да ги игнорираш таквите личности,едноставно само ти пречат во животот,и ти го прават животот проблематичен,а и самата гледаш дека не вреди.Гледај да ги игнорираш целосно,и да ги отфрлиш од твојот живот.

На Rama и DAngel им се допаѓа ова.
  14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    16.693
    Јас така фино лепо си се отселив од родниот град, си пијам редовни терапија, одам на работа, гужви, луѓе, муштерии и ми е далеку подобро :)

На ku4ence, душленце, Cleonika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Три години сум на цитрам , бев супер функционирав нормално и еве преку вечер пак сум за нигде ... страв , паника , нервозен желудник, дереализација , деперсонализација , како да се вратив на почеток сега имам едно прашање за тие кои подолго време се во овој круг .. дали и на вас ви се дешава истото и како успевате да ги победите овие моменти?

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Мене при некоја ситуација што ми е стресна обавезно ова ми се јавува..или некад од мисли само си предизвикувам исто се ова..и не се справувам..не знам.. ќе се напијам хелекс ептен ако сум вознемирена..ама во принцип слушам медитации или користам апликации има на тел за анксиозност..

17. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Битно поминува и на крај све е во ред? Ме држи веќе три дена ама баш сум како на почеток

18. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Samo pomisli si deka ke pomine kako prethdniot pat..

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    Здраво на сите. Морам да ви кажам дека сум како нова, не, навистина сум нова. После 7 месеци можам да кажам дека почнав да се соочувам со самата себе. Немам веќе долго време паничен напад, а кога имам симптоми налик на анксиозноста знам дека се од хеликобактер и станувам уште посилна. Многу ми помогнаа разговорите со самата себе, боенките за релаксација за возрасни и книгите како да бидеш среќен, шетањето и поминување повеќе време со позитивни луѓе, многу пишување, ја преуредив и својата соба во која често користам свеќички и пријатни мириси (лаванда). Се наполнив со многу љубов кон себе и кон секого и се што гледам и многу ми е убаво. Сакам да ви помогнам на сите и слободно обратетеми се, само мој совет: многу ми беше тешко, но човекот е силно рационално суштество, не посегнувајте по апчиња, барајте разговор и пишувајте. Ве сакам и бидете храбри во соочувањето.

На Rose96, Cleonika, Верка_Ѕверка и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Поминува секогаш. Само тоа повторувај си го...знам дека додека трае е како измачување ама за да ја навикнеш подсвеста на позитивни мисли треба да си повторуваш дека секако ќе помине.. полошо нема кај да оди. Обиди се со медитација и со апликации на фб.. помагаат мн .

На LUCI 99 и bubic.k им се допаѓа ова.