Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Мене ми помага вежбањето далеку сум подобро тогаш. Можеби само кај некого помага, не дава резултати кај секого.

ЕденЧлен and La.loca like this.
  2. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Mnogy sum zatnata, kaslam I sega da go duvnam nosot , mi se zatnas usite I naedns mi se svrte? Normalno e toa ili? Celo vreme mislam na toa, da ne mi e nesto?

3. _pcela_

_pcela_ Истакнат член

Zdravo Nena
    Probav da ti napisam lp ama ne mozam,ne znam zosto Aj pomogni mi ,mi trebas za konsultacija.Pozdrav

4. hellocity

hellocity Популарен член

Јас мислам дека се што е уживање кај човекот дали сексуално или друго, верата го забранува незнам од кои причини е тоа така човек ако ужива дека се одрекува од верата

elenaa333 likes this.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ne mozam ni jas tebe. Probaj zasledi me.

Mene meditacijata mnogu mi pomaga koga ne mozam da zaspijam, koga sum napnata posle naporen den. Sto ima vrska toa so Hriatijanstvoto. Aman ne meseajte religii sekade

6. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Периодов многу ми се влоши анксиозноста, до степен што многу тешко ми е да излезам од дома. И кога пробувам да го направам тоа добивам напади на паника, ми се лоши, се препотувам, ми се врти. Типично за социјална анксиозност.

Одреден период оваа битка ми одеше успешно, дури и без антидепресиви сум од ноември и до пред месец дена бев добра. Ама сега веќе ми треба помош. Не сакам пак да одам на психијатар и да се вратам на апчиња, па секој совет би бил добредојден. Макар и препорака за добар психолог.

Rama likes this.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

@sweet-cherry летово е тешко. Нема кој не се пожалил. Потполно те разбирам. Најди си ја причината што ја поттикнало повторно да се влоши? Мене топлото многу ми делува лошо. Ама се контролирам.

sweet-cherry, Rama and Devil99 like this.
  8. Cora

Cora Истакнат член

Секој ден обавезно,ако прерипнам не ми е како шо треба хаха

Климатските промени ногу влијаат,знам по мене,1 недела нормално ми беше се повторно старио човек,без црни мисли без било какви болки, без глупости значи нормално се екста,а почна нагло променивање денски ногу жешко навечер ладничко хаос жив ти се прави

Last edited by a moderator: Aug 12, 2018
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Of lele majko!!! Si ja zgresil temata.
    Za site koi sakaat da probaat tehnika na opstanje povelete na ovoj link.

Nellie likes this.
  10. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

дечки последен период осеќам отеченост на раце и нозе и огромна поспаност и умор 24/7. Дали некој имал ваков симптом?

11. Cora

Cora Истакнат член

Отеченост на раце и нозе конкретно не,некој пат ме болат бидејќи 9 саата сум на нога.А иначе за поспаност да,станам у 8 до 12 неможам да се расонам.Ама приметил сум до психата е,се е до психата.Некој ден кога сум развеселен и не мислам на ништо лошо топ ми е едно еспресо 2,3 цигарчиња и милина пун позитива.Така да се е до нас,зависи каков филм не маа во главата.Оваа ситуација пробувам да ја разберам,нормално е и да има и лоши денови кога не ти се прави ништо,само гледаш да се манеш од се и мислеш кул ќе ти е.Нас не тепа и монотонија секој ден да си правиш филмови,црни мисли да ти шетаат низ глава неможеш да бидеш тамн,нервите тоа не го издржуват,еден ден,два да е океј е ама оно секој ден е.Така да јас се базирам на ова-АКО СЕЕШ КАКТУС НЕ ОЧЕКУВАЈ ГРОЗЈЕ,ТАКА Е И СО ЖИВОТОТ.АКО ИМАШ НЕГАТИВНИ МИСЛИ НЕ ОЧЕКУВАЈ ПОЗИТИВЕН ЖИВОТ.
    Закон е тоа!

La diabla, Devil99 and Sandra91 like this.
  12. Rama

Rama Форумски идол

Потполно исто како тебе ми беше,до скоро се борев сама со себе,буквално се мачев....пред една недела со тешко срце прифатив да земам терапија,почнав Деметрин,наутро по пола и навечер по пола,верувај со недели немав трошка сон,се мачев со секакви мисли и само се препотував,а сега спијам како бебе,и навистина сум поопуштена,почнав да правам основни работи во кои ме кочеше анксот,а паничните напади не се исчезнати скроз,ама ми се сведуваат на минимум...
    И навистина,на личности како нас,прелошо ни влијае жешкото време,верувај само што дојде месец Јули хаос ми стана во телото и умот и лани исто овој период,а преку зимата и пролетта сум сосема нормална личност...
    Тешко е,ама ќе се избориме,гледај да остануваш што е можно посмирена и диши и издишувај постојано без паника....
    Пиј чај од Маточина,земај Магнезиум било што и да е нешто поприродно ако не сакаш апчиња,само немој да се измачуваш сама без ништо.... :)

cresa-jagoda and sweet-cherry like this.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Devojki ima li nekoj iskustvo so Dr mirjana kacarska psihijatar od strumica

14. No Makeup

No Makeup Популарен член

дали зумбата ќе има позитивно влијание, сакам да пробам , да направам нешто во себе, да излезам од аксиозноста, инаку имам чувство дека сум пред нервен слом

15. gogimica

gogimica Истакнат член

Ima...+ efekti.zemi poseti i psihijatar i sredi se na vreme

No Makeup likes this.
  16. lunchy

lunchy Истакнат член

И јaс веќе дoлгo време се мaчaм сo aнксиoзнoст и депресијa.Секoгaш мислaм декa мене некoј ми се смее и декa сите ме мрaзaт. Истo тaкa не ми се ни збoрувa сo сите пa луѓетo мислaт декa сум уфилмaнa aмa мене некoгaш не ми е дo ништo живеaм oд штo мoрaм.Нoн стoп некoи мaни нaoѓaм и секoј ден се нервирaм зa глупoсти и пoрaди мoјaтa нaпнaтoст им гo уништувaм денoт нa мoите. Пoтoa се чувствувaм лoшo декa не сум дoбрa ќеркa бидејќи тие не се дoлжни рaди мене дa не се среќни. Истo тaкa се чувствувaм безвреднo,кoгa ќе дoживеaм мaл неуспех oдмa си велaм декa сум никoј и ништo. А пaк oд другa стрaнa имaм успеси aмa џaбе мaл неуспех и веднaш се oдкaжувaм. Единственa утехa и спaс oд сoстoјбaтa нaoѓaм вo дечкo ми некaкo кoгa сум дo негo дoбивaм силa зa се. Амa се плaшaм декa еден ден ќе ме oстaви кoгa ќе дoзнaе зa мoјaтa сoстoјбa и декa пијaм терaпијa.oд тoa се плaшaм нaјмнoгу. И немaм сaмoкoнтрoлa вo пoследнo време некoј нештo ќе ми кaже лoшo и јaс веднaш се кaрaм и гo нaвредувaм и пoтoa јaс сум лoшa a тие се дoбри иaкo нa никoј ништo лoшo не му мислaм.

17. lunchy

lunchy Истакнат член

Дa дa oбaвезнo oди пo секoј тренинг пoубaвo ќе се чувствувaш :) Знaм кaкo е јaс кaкo дa се гушaм aмa тoгaп шетaм и ми пoминувa се.

No Makeup likes this.
  18. tasikike

tasikike Истакнат член

Lele decki uzasno mi e me boli glavata grbot mi se povraka struja niz raceve steganje vo gradive

19. bubic.k

bubic.k Популарен член

Моментално доживувам многу интензивен напад на паника . Скокнав од сон , тахикардии, струење и жештини во главата , притисок , здрвено лице , страв, место не ме држи нигде , целосна дезориентираност.. се надевам дека ќе ми дојде подобро и дека ќе биде се во ред

20. hellocity

hellocity Популарен член

До времето е и мене ме напаѓа периодот а и грло ме боле како затната сум неможам да дишам ама еден туш и едно кафе и како нова сум :coffee::D