Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Мене ми помага вежбањето далеку сум подобро тогаш. Можеби само кај некого помага, не дава резултати кај секого.

На ЕденЧлен и La.loca им се допаѓа ова.
  2. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Mnogy sum zatnata, kaslam I sega da go duvnam nosot , mi se zatnas usite I naedns mi se svrte? Normalno e toa ili? Celo vreme mislam na toa, da ne mi e nesto?

3. _pcela_

_pcela_ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    Zdravo Nena
    Probav da ti napisam lp ama ne mozam,ne znam zosto Aj pomogni mi ,mi trebas za konsultacija.Pozdrav

4. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.088
    Допаѓања:
    6.677
    Јас мислам дека се што е уживање кај човекот дали сексуално или друго, верата го забранува незнам од кои причини е тоа така човек ако ужива дека се одрекува од верата

На elenaa333 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.264
    Допаѓања:
    119.754
    Ne mozam ni jas tebe. Probaj zasledi me.

Mene meditacijata mnogu mi pomaga koga ne mozam da zaspijam, koga sum napnata posle naporen den. Sto ima vrska toa so Hriatijanstvoto. Aman ne meseajte religii sekade

6. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.415
    Периодов многу ми се влоши анксиозноста, до степен што многу тешко ми е да излезам од дома. И кога пробувам да го направам тоа добивам напади на паника, ми се лоши, се препотувам, ми се врти. Типично за социјална анксиозност.

Одреден период оваа битка ми одеше успешно, дури и без антидепресиви сум од ноември и до пред месец дена бев добра. Ама сега веќе ми треба помош. Не сакам пак да одам на психијатар и да се вратам на апчиња, па секој совет би бил добредојден. Макар и препорака за добар психолог.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.264
    Допаѓања:
    119.754
    @sweet-cherry летово е тешко. Нема кој не се пожалил. Потполно те разбирам. Најди си ја причината што ја поттикнало повторно да се влоши? Мене топлото многу ми делува лошо. Ама се контролирам.

На sweet-cherry, Rama и Devil99 им се допаѓа ова.
  8. Cora

Cora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2018
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Секој ден обавезно,ако прерипнам не ми е како шо треба хаха

Климатските промени ногу влијаат,знам по мене,1 недела нормално ми беше се повторно старио човек,без црни мисли без било какви болки, без глупости значи нормално се екста,а почна нагло променивање денски ногу жешко навечер ладничко хаос жив ти се прави

Последна измена од модератор: 12 август 2018
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.264
    Допаѓања:
    119.754
    Of lele majko!!! Si ja zgresil temata.
    Za site koi sakaat da probaat tehnika na opstanje povelete na ovoj link.

На Nellie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    дечки последен период осеќам отеченост на раце и нозе и огромна поспаност и умор 24/7. Дали некој имал ваков симптом?

11. Cora

Cora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2018
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Отеченост на раце и нозе конкретно не,некој пат ме болат бидејќи 9 саата сум на нога.А иначе за поспаност да,станам у 8 до 12 неможам да се расонам.Ама приметил сум до психата е,се е до психата.Некој ден кога сум развеселен и не мислам на ништо лошо топ ми е едно еспресо 2,3 цигарчиња и милина пун позитива.Така да се е до нас,зависи каков филм не маа во главата.Оваа ситуација пробувам да ја разберам,нормално е и да има и лоши денови кога не ти се прави ништо,само гледаш да се манеш од се и мислеш кул ќе ти е.Нас не тепа и монотонија секој ден да си правиш филмови,црни мисли да ти шетаат низ глава неможеш да бидеш тамн,нервите тоа не го издржуват,еден ден,два да е океј е ама оно секој ден е.Така да јас се базирам на ова-АКО СЕЕШ КАКТУС НЕ ОЧЕКУВАЈ ГРОЗЈЕ,ТАКА Е И СО ЖИВОТОТ.АКО ИМАШ НЕГАТИВНИ МИСЛИ НЕ ОЧЕКУВАЈ ПОЗИТИВЕН ЖИВОТ.
    Закон е тоа!

На La diabla, Devil99 и Sandra91 им се допаѓа ова.
  12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    Потполно исто како тебе ми беше,до скоро се борев сама со себе,буквално се мачев....пред една недела со тешко срце прифатив да земам терапија,почнав Деметрин,наутро по пола и навечер по пола,верувај со недели немав трошка сон,се мачев со секакви мисли и само се препотував,а сега спијам како бебе,и навистина сум поопуштена,почнав да правам основни работи во кои ме кочеше анксот,а паничните напади не се исчезнати скроз,ама ми се сведуваат на минимум...
    И навистина,на личности како нас,прелошо ни влијае жешкото време,верувај само што дојде месец Јули хаос ми стана во телото и умот и лани исто овој период,а преку зимата и пролетта сум сосема нормална личност...
    Тешко е,ама ќе се избориме,гледај да остануваш што е можно посмирена и диши и издишувај постојано без паника....
    Пиј чај од Маточина,земај Магнезиум било што и да е нешто поприродно ако не сакаш апчиња,само немој да се измачуваш сама без ништо.... :)

На cresa-jagoda и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Devojki ima li nekoj iskustvo so Dr mirjana kacarska psihijatar od strumica

14. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.073
    дали зумбата ќе има позитивно влијание, сакам да пробам , да направам нешто во себе, да излезам од аксиозноста, инаку имам чувство дека сум пред нервен слом

15. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Ima...+ efekti.zemi poseti i psihijatar i sredi se na vreme

На No Makeup му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    И јaс веќе дoлгo време се мaчaм сo aнксиoзнoст и депресијa.Секoгaш мислaм декa мене некoј ми се смее и декa сите ме мрaзaт. Истo тaкa не ми се ни збoрувa сo сите пa луѓетo мислaт декa сум уфилмaнa aмa мене некoгaш не ми е дo ништo живеaм oд штo мoрaм.Нoн стoп некoи мaни нaoѓaм и секoј ден се нервирaм зa глупoсти и пoрaди мoјaтa нaпнaтoст им гo уништувaм денoт нa мoите. Пoтoa се чувствувaм лoшo декa не сум дoбрa ќеркa бидејќи тие не се дoлжни рaди мене дa не се среќни. Истo тaкa се чувствувaм безвреднo,кoгa ќе дoживеaм мaл неуспех oдмa си велaм декa сум никoј и ништo. А пaк oд другa стрaнa имaм успеси aмa џaбе мaл неуспех и веднaш се oдкaжувaм. Единственa утехa и спaс oд сoстoјбaтa нaoѓaм вo дечкo ми некaкo кoгa сум дo негo дoбивaм силa зa се. Амa се плaшaм декa еден ден ќе ме oстaви кoгa ќе дoзнaе зa мoјaтa сoстoјбa и декa пијaм терaпијa.oд тoa се плaшaм нaјмнoгу. И немaм сaмoкoнтрoлa вo пoследнo време некoј нештo ќе ми кaже лoшo и јaс веднaш се кaрaм и гo нaвредувaм и пoтoa јaс сум лoшa a тие се дoбри иaкo нa никoј ништo лoшo не му мислaм.

17. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Дa дa oбaвезнo oди пo секoј тренинг пoубaвo ќе се чувствувaш :) Знaм кaкo е јaс кaкo дa се гушaм aмa тoгaп шетaм и ми пoминувa се.

На No Makeup му/ѝ се допаѓа ова.
  18. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Lele decki uzasno mi e me boli glavata grbot mi se povraka struja niz raceve steganje vo gradive

19. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Моментално доживувам многу интензивен напад на паника . Скокнав од сон , тахикардии, струење и жештини во главата , притисок , здрвено лице , страв, место не ме држи нигде , целосна дезориентираност.. се надевам дека ќе ми дојде подобро и дека ќе биде се во ред

20. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.088
    Допаѓања:
    6.677
    До времето е и мене ме напаѓа периодот а и грло ме боле како затната сум неможам да дишам ама еден туш и едно кафе и како нова сум :coffee::D