Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Dali moze od napnatost, os anksioznost da osekam bolki vo myskulite..dole na nozete, okily bytovite?

greenday and IamSexyAndIKnowIt like this.
  2. Demiii

Demiii Истакнат член

Мoже се рaзбери aкo си пoд мнoгу гoлем стрес, a мoже и дa е oд умoр.

3. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Nw sym nesto izmorana samo su.preplavena od infoemacii, nervozna... vozn3mirana... kako da gi smieam tie bolki?

4. Demiii

Demiii Истакнат член

Пa изнервирaнa си знaчи, земи си време зa себе пaузa oд светoт, медитaцијa нaсoчи си ги мислите нa нештo другo.

5. ToriDam

ToriDam Истакнат член

Температурава е како по главен фактор, на граници само темперстура мерат , мене очите премногу и глава ме болеа два дена од времево е , некни беше +20 денес се истури од снег од што не. Не помислувај одма на корона. Еве ова напрајго на сабајле ко проверка земи најсилно воздух дали ќе издржиш 10секунди минимум. Иначе од каде си? си имала претходниве две недели со некој контакт ризичен?

6. ToriDam

ToriDam Истакнат член

Можи да осеќаш таква болка ако си во пмс особено а и од промена на време , јас еве два дена ко отепана сум се ме боли.

7. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

До тие што примаме терапија,дали ке работат амбулантите за рецепти?

Ognen4e likes this.
  8. Demiii

Demiii Истакнат член

Рекoa декa ќе рaбoтaт мaтичните лекaри

ivana.0909 likes this.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Ме боли желудник, им кажувам дома ме тераат да одам на работа, не можам јас ни до вц да појдам, пребледев.
    Ќе откажам на работа, ММЕ јас, ќе му одам на работа за време на пандемија.
    Мрш!
    Здравјето треба да се гледа..

Demiii and Cutiepie1 like this.
  10. macalavica

macalavica Популарен член

И јас сум преоптеретена психички, ме гуши, пиев валериана и диазапам од 2 и никако да се смирам, не отидов на работа, се јавив на матичната ми вика 99 %ти е од стрес ама ако и после диазапам те гуши јави се на дежурни служби за вирусов. Дома сум со родителите постари и хронично болни и со син ми 2 год, цело време се тешам дека е само страв во прашање ама како д го победам. Како носот да ми е полузатнат така го чуствувам, и како недоволно да земам воздух, на уста длабоко вдишувам, можам да го задржам здивот и по 30 сек без д се закашлам, генерално други симптоми немам, префждходните денови бев настината и се истрипивав, вчера и саб мав 37 темп, преска мерев 36.8 значи мали се шансите да е вирус, побарав од матичната упат за психијатар ми рече не примаат пациенти.

11. Demiii

Demiii Истакнат член

Немa штo дa oдиш нa психијaтaр знaеш штo ќе ти кaже, удри бригу нa весеље сo грижи сaмo себеси си штетиш. Зaмени ги мислите сo нештo прoдуктивнo.

GirlLove likes this.
  12. Demiii

Demiii Истакнат член

Филипче сaмo штo кaжa декa ќе се oтвoрaт брoеви зa психoлoшкa пoдршкa вo oвие мoменти, не се плaшете луѓе :hug::hug:

kristina.k likes this.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Браво за телефоните.
    Јас и на фб сум нонстоп во контакт со мојот психолог. Многу ми се наоѓа деновиве.
    @macalavica гушење се јавува и од анксиозност знаеш и сама, а може и мала настинка.
    Јави се на телефонот ко ќе ги објават, да се смириш.

Demiii likes this.
  14. greenday

greenday Истакнат член

Дали некој имал зуење во ушите од анксиозност и блага вртоглавица? Неколку дена ми е вака многу сум исплашена!

ToriDam likes this.
  15. No Makeup

No Makeup Популарен член

Јас да , всушност мојата вртоглавица беше баш јака.. сево ова е од моменталната состојба,панични напади на најјако;(:hug:

greenday and Demiii like this.
  16. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Колку повеќе земаш воздух, односно кислород, толку повеќе ќе се интензивираат симптомите на анксиозност. Претходно имам пишувано, како правилно се дише. Од стомак и само од стомак. Легни на кревет, стави една дланка на гради, една на стомак. Кога земаш воздух, треба дланката врз стомакот да се движи, а таа врз градите скоро па ич да не се помрднува. Верувај ми дека моментално, неправилно дишеш. Вежбај цело време. Една година ја вежбам техниката на дишење. Верувај ми дека, кога ќе почнеш да дишеш преку дијафрагма, нема да осетиш нималце глад за воздух. Длабоко и споро дишење, а не брзо и плитко. Моментално сме во многу тешка ситуација, секаде се шири паника и параноја. Не следи вести, информирај се, но не се преокупирај. Вирусот сакале или не, ќе се рашири, поради несовесност и несвесност. Анксиозноста знае да имитира симптоми на физичка болест. Но полесно се лекува човек со здрава психа, отколку човек со лабилна. Исклучи социјални мрежи, исклучи тв, земи гледај серии, има еден тон нови. Знам дека нема да ме послушаш, но барем 1% да примениш од мојот совет, ќе бидеш многу посмирена.
    Еве на кратко видео, како треба да се дише правилно. И онака си дома, под карантин сме, барем ова сигурно може да го вежбаш.

Last edited: Mar 16, 2020
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Само една силна поддршка

Телото, бидејќи е составено од многу, притоа нееднакви делови, коишто и самите се составени од четири стихии, кога ќе се разболи, има потреба од разни лекарства, кои се составени од разни треви. А душата, напротив, бидејќи невештествена, проста и несложена, кога ќе се разболи едно лекарство ја лекува - Духот Свет, благодатта на Господ Исус Христос.

ЕденЧлен and MeowMeow like this.
  18. Taeee

Taeee Истакнат член

И јас сум преоптоварена со ситуацијава, и само читам на интернет. Имам чуство како цело тело да ме пецка кога лежам или седам. И кичмата ме боли на моменти.. И пред неколку недели, кога имав панични напади ова ми се дешаваше но со пешачење, пиење магнезиум ми се смири и сега пак ми се појавидали мислите дека сето ова е од анксиозност и од тоа што сум улегана..?

19. Demiii

Demiii Истакнат член

Oд сoстoјбaтa ти е, ти мoрaш дa се дигнеш себеси сo пoзитивнoст и дa не читaш, aкo прoдoлжиш истo ќе ти биде. А немaш причинa дa си зaгриженa.

greenday and Taeee like this.
  20. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Сакам периодов да се тргнам од социјални мрежи, премногу информации, негативност, злоба, паника, лошо ми влијае дефинитивно. Ај, и онака сакав да ги намалам за време на постот. Може така повеќе ќе почнам да читам и да вежбам :D, нема да денгубам толку на телефон. Со лесно нека е на сите, ве гушкам :hug:.

Herrera likes this.