Nw sym nesto izmorana samo su.preplavena od infoemacii, nervozna... vozn3mirana... kako da gi smieam tie bolki?
Пa изнервирaнa си знaчи, земи си време зa себе пaузa oд светoт, медитaцијa нaсoчи си ги мислите нa нештo другo.
Температурава е како по главен фактор, на граници само темперстура мерат , мене очите премногу и глава ме болеа два дена од времево е , некни беше +20 денес се истури од снег од што не. Не помислувај одма на корона. Еве ова напрајго на сабајле ко проверка земи најсилно воздух дали ќе издржиш 10секунди минимум. Иначе од каде си? си имала претходниве две недели со некој контакт ризичен?
Можи да осеќаш таква болка ако си во пмс особено а и од промена на време , јас еве два дена ко отепана сум се ме боли.
Ме боли желудник, им кажувам дома ме тераат да одам на работа, не можам јас ни до вц да појдам, пребледев. Ќе откажам на работа, ММЕ јас, ќе му одам на работа за време на пандемија. Мрш! Здравјето треба да се гледа..
И јас сум преоптеретена психички, ме гуши, пиев валериана и диазапам од 2 и никако да се смирам, не отидов на работа, се јавив на матичната ми вика 99 %ти е од стрес ама ако и после диазапам те гуши јави се на дежурни служби за вирусов. Дома сум со родителите постари и хронично болни и со син ми 2 год, цело време се тешам дека е само страв во прашање ама како д го победам. Како носот да ми е полузатнат така го чуствувам, и како недоволно да земам воздух, на уста длабоко вдишувам, можам да го задржам здивот и по 30 сек без д се закашлам, генерално други симптоми немам, префждходните денови бев настината и се истрипивав, вчера и саб мав 37 темп, преска мерев 36.8 значи мали се шансите да е вирус, побарав од матичната упат за психијатар ми рече не примаат пациенти.
Немa штo дa oдиш нa психијaтaр знaеш штo ќе ти кaже, удри бригу нa весеље сo грижи сaмo себеси си штетиш. Зaмени ги мислите сo нештo прoдуктивнo.
Филипче сaмo штo кaжa декa ќе се oтвoрaт брoеви зa психoлoшкa пoдршкa вo oвие мoменти, не се плaшете луѓе
Браво за телефоните. Јас и на фб сум нонстоп во контакт со мојот психолог. Многу ми се наоѓа деновиве. @macalavica гушење се јавува и од анксиозност знаеш и сама, а може и мала настинка. Јави се на телефонот ко ќе ги објават, да се смириш.
Дали некој имал зуење во ушите од анксиозност и блага вртоглавица? Неколку дена ми е вака многу сум исплашена!
Јас да , всушност мојата вртоглавица беше баш јака.. сево ова е од моменталната состојба,панични напади на најјако
Колку повеќе земаш воздух, односно кислород, толку повеќе ќе се интензивираат симптомите на анксиозност. Претходно имам пишувано, како правилно се дише. Од стомак и само од стомак. Легни на кревет, стави една дланка на гради, една на стомак. Кога земаш воздух, треба дланката врз стомакот да се движи, а таа врз градите скоро па ич да не се помрднува. Верувај ми дека моментално, неправилно дишеш. Вежбај цело време. Една година ја вежбам техниката на дишење. Верувај ми дека, кога ќе почнеш да дишеш преку дијафрагма, нема да осетиш нималце глад за воздух. Длабоко и споро дишење, а не брзо и плитко. Моментално сме во многу тешка ситуација, секаде се шири паника и параноја. Не следи вести, информирај се, но не се преокупирај. Вирусот сакале или не, ќе се рашири, поради несовесност и несвесност. Анксиозноста знае да имитира симптоми на физичка болест. Но полесно се лекува човек со здрава психа, отколку човек со лабилна. Исклучи социјални мрежи, исклучи тв, земи гледај серии, има еден тон нови. Знам дека нема да ме послушаш, но барем 1% да примениш од мојот совет, ќе бидеш многу посмирена. Еве на кратко видео, како треба да се дише правилно. И онака си дома, под карантин сме, барем ова сигурно може да го вежбаш.
Само една силна поддршка Телото, бидејќи е составено од многу, притоа нееднакви делови, коишто и самите се составени од четири стихии, кога ќе се разболи, има потреба од разни лекарства, кои се составени од разни треви. А душата, напротив, бидејќи невештествена, проста и несложена, кога ќе се разболи едно лекарство ја лекува - Духот Свет, благодатта на Господ Исус Христос.
И јас сум преоптоварена со ситуацијава, и само читам на интернет. Имам чуство како цело тело да ме пецка кога лежам или седам. И кичмата ме боли на моменти.. И пред неколку недели, кога имав панични напади ова ми се дешаваше но со пешачење, пиење магнезиум ми се смири и сега пак ми се појавидали мислите дека сето ова е од анксиозност и од тоа што сум улегана..?
Oд сoстoјбaтa ти е, ти мoрaш дa се дигнеш себеси сo пoзитивнoст и дa не читaш, aкo прoдoлжиш истo ќе ти биде. А немaш причинa дa си зaгриженa.
Сакам периодов да се тргнам од социјални мрежи, премногу информации, негативност, злоба, паника, лошо ми влијае дефинитивно. Ај, и онака сакав да ги намалам за време на постот. Може така повеќе ќе почнам да читам и да вежбам , нема да денгубам толку на телефон. Со лесно нека е на сите, ве гушкам .