Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

E
    Bas tie gi pijam....okej fala ti mnogu❤

Mantub likes this.
  2. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Sekoj moze da dozivee aneks pa i pomladi ,nema vrska godinite pij redovno ne prekinuvaj i se ke bide kako porano.

Almin likes this.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Кое време ги пиеш ад?
    Јас во 10 сабалје, дали е касно?

4. Mantub

Mantub Форумски идол

За други не знам, за есциталопрам (зепира, елицеа) супер е 10 сабајле. Знам дека се пијат само од сабајле. Ко ќе станеш од спиење, до кај 11 гледај да ги имаш испиено.

Lana Babe and GirlLove like this.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Зепира пиев.
    Сега ме смени на Велафакс 75 ХL или Занфекса XR

Nightwish11 likes this.
  6. Mantub

Mantub Форумски идол

За нив не знам ќе мораш да ја прашаш докторката.

GirlLove likes this.
  7. Bestgirllll

Bestgirllll Активен член

Кога ќе имам потешкотии во дишењето и гушење како да го смирам тоа а проверен сум секадее исто имам и главоболки

8. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Site go imame toa. Gledaj da se smiris i vikaj si nisto ne mi e se e vo mojata glava i meditiraj mnogu pomaga. Pozdrav

Bestgirllll likes this.
  9. Almin

Almin Активен член

Да се надевам

10. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Na 23 maj ,navrsuvam 6 meseci kako gi pijam ad,potocno elicea,taa i tolku se pie,posle toa sum na kontrola,super sum,srekjan se top....megjutoa se plasam kako ke fnkcioniram odkako kje gi prekinam,ja sekako deka ne sakam da gi pijam i da se truam so hemija,ama ne znam dali kje mozam bez niv. ubavo mi deluvaat...mislenje?

Nightwish11, GirlLove and Bestgirllll like this.
  11. Bestgirllll

Bestgirllll Активен член

pijaj gi pomagaat no nemoj poveke od 20mg da zemas 20 maxxx

12. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

gi pijam skoro 6 meseci,toa kazav i toa od 10mg ama na kontorla sum i postepeno treba dozata da se namaluva,ne e forata da gi pijam ja celo vreme nego da gi otarasam toa mi e...ama nz kako bez niv

13. Beautiful_life

Od koga pocnaa da ti deluvaat?

14. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

ja gi piev lani,ama posto posle 2 maseci mi bese super, se osekjav kako porano gi prekinav i tuka lapsus napraiv,e sea posle 6 meseci pak mi se pojavi aneks i bev na lekar i kazav na doktorkata sto kako ,realno me iskara posto samoinicijativno gi prekinav ,ama toa e,od noemvri 2019 do sea gi pijam bez prestan,top mi e ...inace sto se odnesuva za deluvanjeto,posle mesec dena pocna

15. Mantub

Mantub Форумски идол

Дали одиш на психотерапија? Мене антидепресивите ми дадоа сила за да одам на психотерапија. Дури ги пиев одев и си решив некои работи, па кога ги прекинав, убаво ми беше и без нив.

16. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Здраво до сите , 2 недели без никакви седативи , останав на б 12 , 2 години од како започна хоророт се вратив на старата патека можам да кажам на патеката каде што се надминав себе си дури и на подобрата патека за која не ни би можел да сонувам некогаш, еве 3 та недела јас сум друга личност , се надминав себе си , научив многу работи , направив перфектно тело да ми завидуваат сите ,се подмладив благодарение на храната убаво е кога ќе ти дадат комплименти и ќе слушнеш цифра помала од таа што си , сето тоа благодарение на растителната храна , благодарение на моето високо ниво на свест , благодарение на придржувањето на законите на природата , благодарение на сопствената дисциплина ,благодарение на законот на умот БОГ! благодарение на Енергијата што не опкружува во нашите животи , благодарение на самопоччита , благодарение и на Форумов ќе речам !
    Овај текст не го пишувам туку така , го пишувам од среќа иако сам себе си си помогнав нај многу , но сепак сакав да споделам и до вас мојот успех , не губете надеж ! Еден ден се надевам ќе сретнам на форумов уште некој со ваков среќен текст , вие бевте позитива мотивација и слично .

Имало лек имало век , лекот сте вие !!!

17. Bestgirllll

Bestgirllll Активен член

Дали е можно од самата паника да се омодрува малку ноктите

18. Devil's Mistress

Devil's Mistress Истакнат член

Дечки здраво!
    Од 1 година на факс имам анксиозност и сум имала некои периоди,но секогаш сум ги надминувала успешно. Но од 14 март кога објавија карантин јас таа вечер добив страшен напад на паника и од тогаш чувствувам тежина во градите како да ми седи некој и стегање не можев да спијам да јадам ништо. Бев тогаш кај матичната ми направи ЕКГ и ми рече дека сум здрава како дрен. Е сега од тогаш помина цел март дојде и април неделата за Велигден бев во село се опуштив и ми беше супер не чувствував никаква тежина до пред два-три дена. Почна пак како тежина меѓутоа минимална и ја занемарив. До вчера кога требаше да легнам да спијам.
    Почна затеганње во градите ,како да ми горат одвнатре посевно левата страна и сабајле кога станав како блага непријатност во левата страна на раката лицето како пецкање како горење и градна непријатност минимална.
    Јас вчера многу се исплашив бев убедена дека имам срцев удар и дека ќе умрам. А почна одеднаш неочекувано а толку добро ми беше.
    А и што неколку дена долната вилица како да ми тежеше и грлото го чувствував затегнатно.
    Не знам дали овие симптоми се како резултат на мојата анксиозност или не.
    Меѓутоа многу ми е страв да не е срцето или нешто друго а кјас си седам и ништо не превземам, не сакам да умрам.
    Ве молам за совет.
    Прв пат ми се случува нешто вакво во животов. Пијам Б комплекс стрес и магнезиум друго не. Сакав и на психолог меѓутоа ми е скапо и не можам да си го дозволам.
    Помош ако може ,било каква ќе бидам бескрајно благодарна.

Last edited: Apr 30, 2020
  19. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Ne e nisto drugo ....osven anksioznost.Nema da poludis nema ni srcev ni mozocen udar ...toa e se od panika....probaj da se zanimavas so nesto sto te ispolnuva posvetise na toa ete si bila na selo ti bilo super znaci mozes i sama da se kontroliras ...ako prodolzi vaka da ti bide odi na psihijatar ne e nisto strasno i ja se plasev ama ete bev mi dade ad i sea sum top.So lesno neka ti e, se najdobro❤

20. Beautiful_life

Zdravo. Ne grizi se toa ti e od ankcioznosta i jas gi imam istite simtomi nema nisto da ti se sluci. Jas non stop bev na brza pomos i EKG mi napravija poveke i krvta mi ja proverija i se bese vo red. Mi rekoa deka nisto ne mi e deka sum zdrava i deka se mi e do glavata. Koga ke se pocustvuvas loso vikaj si ne mi e nisto se e vo mojata glava i meditiraj mnogu opusta i nisto nema da ti se sluci nema da umres. Mene ovaa muzika me smiruva i so nea zaspivam. Eve ti eden link: