Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    132
    E
    Bas tie gi pijam....okej fala ti mnogu❤

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    132
    Sekoj moze da dozivee aneks pa i pomladi ,nema vrska godinite pij redovno ne prekinuvaj i se ke bide kako porano.

На Almin му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.179
    Допаѓања:
    16.413
    Кое време ги пиеш ад?
    Јас во 10 сабалје, дали е касно?

4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    97.154
    За други не знам, за есциталопрам (зепира, елицеа) супер е 10 сабајле. Знам дека се пијат само од сабајле. Ко ќе станеш од спиење, до кај 11 гледај да ги имаш испиено.

На Lana Babe и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.179
    Допаѓања:
    16.413
    Зепира пиев.
    Сега ме смени на Велафакс 75 ХL или Занфекса XR

На Nightwish11 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    97.154
    За нив не знам ќе мораш да ја прашаш докторката.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bestgirllll

Bestgirllll Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Кога ќе имам потешкотии во дишењето и гушење како да го смирам тоа а проверен сум секадее исто имам и главоболки

8. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Site go imame toa. Gledaj da se smiris i vikaj si nisto ne mi e se e vo mojata glava i meditiraj mnogu pomaga. Pozdrav

На Bestgirllll му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Almin

Almin Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Да се надевам

10. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    132
    Na 23 maj ,navrsuvam 6 meseci kako gi pijam ad,potocno elicea,taa i tolku se pie,posle toa sum na kontrola,super sum,srekjan se top....megjutoa se plasam kako ke fnkcioniram odkako kje gi prekinam,ja sekako deka ne sakam da gi pijam i da se truam so hemija,ama ne znam dali kje mozam bez niv. ubavo mi deluvaat...mislenje?

На Nightwish11, GirlLove и Bestgirllll им се допаѓа ова.
  11. Bestgirllll

Bestgirllll Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    pijaj gi pomagaat no nemoj poveke od 20mg da zemas 20 maxxx

12. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    132

gi pijam skoro 6 meseci,toa kazav i toa od 10mg ama na kontorla sum i postepeno treba dozata da se namaluva,ne e forata da gi pijam ja celo vreme nego da gi otarasam toa mi e...ama nz kako bez niv

13. Beautiful_life

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Od koga pocnaa da ti deluvaat?

14. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    132
    ja gi piev lani,ama posto posle 2 maseci mi bese super, se osekjav kako porano gi prekinav i tuka lapsus napraiv,e sea posle 6 meseci pak mi se pojavi aneks i bev na lekar i kazav na doktorkata sto kako ,realno me iskara posto samoinicijativno gi prekinav ,ama toa e,od noemvri 2019 do sea gi pijam bez prestan,top mi e ...inace sto se odnesuva za deluvanjeto,posle mesec dena pocna

15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    97.154
    Дали одиш на психотерапија? Мене антидепресивите ми дадоа сила за да одам на психотерапија. Дури ги пиев одев и си решив некои работи, па кога ги прекинав, убаво ми беше и без нив.

16. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Здраво до сите , 2 недели без никакви седативи , останав на б 12 , 2 години од како започна хоророт се вратив на старата патека можам да кажам на патеката каде што се надминав себе си дури и на подобрата патека за која не ни би можел да сонувам некогаш, еве 3 та недела јас сум друга личност , се надминав себе си , научив многу работи , направив перфектно тело да ми завидуваат сите ,се подмладив благодарение на храната убаво е кога ќе ти дадат комплименти и ќе слушнеш цифра помала од таа што си , сето тоа благодарение на растителната храна , благодарение на моето високо ниво на свест , благодарение на придржувањето на законите на природата , благодарение на сопствената дисциплина ,благодарение на законот на умот БОГ! благодарение на Енергијата што не опкружува во нашите животи , благодарение на самопоччита , благодарение и на Форумов ќе речам !
    Овај текст не го пишувам туку така , го пишувам од среќа иако сам себе си си помогнав нај многу , но сепак сакав да споделам и до вас мојот успех , не губете надеж ! Еден ден се надевам ќе сретнам на форумов уште некој со ваков среќен текст , вие бевте позитива мотивација и слично .

Имало лек имало век , лекот сте вие !!!

На flower55555, Anie93, Devil's Mistress и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Bestgirllll

Bestgirllll Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Дали е можно од самата паника да се омодрува малку ноктите

18. Devil's Mistress

Devil's Mistress Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    182
    Дечки здраво!
    Од 1 година на факс имам анксиозност и сум имала некои периоди,но секогаш сум ги надминувала успешно. Но од 14 март кога објавија карантин јас таа вечер добив страшен напад на паника и од тогаш чувствувам тежина во градите како да ми седи некој и стегање не можев да спијам да јадам ништо. Бев тогаш кај матичната ми направи ЕКГ и ми рече дека сум здрава како дрен. Е сега од тогаш помина цел март дојде и април неделата за Велигден бев во село се опуштив и ми беше супер не чувствував никаква тежина до пред два-три дена. Почна пак како тежина меѓутоа минимална и ја занемарив. До вчера кога требаше да легнам да спијам.
    Почна затеганње во градите ,како да ми горат одвнатре посевно левата страна и сабајле кога станав како блага непријатност во левата страна на раката лицето како пецкање како горење и градна непријатност минимална.
    Јас вчера многу се исплашив бев убедена дека имам срцев удар и дека ќе умрам. А почна одеднаш неочекувано а толку добро ми беше.
    А и што неколку дена долната вилица како да ми тежеше и грлото го чувствував затегнатно.
    Не знам дали овие симптоми се како резултат на мојата анксиозност или не.
    Меѓутоа многу ми е страв да не е срцето или нешто друго а кјас си седам и ништо не превземам, не сакам да умрам.
    Ве молам за совет.
    Прв пат ми се случува нешто вакво во животов. Пијам Б комплекс стрес и магнезиум друго не. Сакав и на психолог меѓутоа ми е скапо и не можам да си го дозволам.
    Помош ако може ,било каква ќе бидам бескрајно благодарна.

Последна измена: 30 април 2020
  19. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    132
    Ne e nisto drugo ....osven anksioznost.Nema da poludis nema ni srcev ni mozocen udar ...toa e se od panika....probaj da se zanimavas so nesto sto te ispolnuva posvetise na toa ete si bila na selo ti bilo super znaci mozes i sama da se kontroliras ...ako prodolzi vaka da ti bide odi na psihijatar ne e nisto strasno i ja se plasev ama ete bev mi dade ad i sea sum top.So lesno neka ti e, se najdobro❤

20. Beautiful_life

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Zdravo. Ne grizi se toa ti e od ankcioznosta i jas gi imam istite simtomi nema nisto da ti se sluci. Jas non stop bev na brza pomos i EKG mi napravija poveke i krvta mi ja proverija i se bese vo red. Mi rekoa deka nisto ne mi e deka sum zdrava i deka se mi e do glavata. Koga ke se pocustvuvas loso vikaj si ne mi e nisto se e vo mojata glava i meditiraj mnogu opusta i nisto nema da ti se sluci nema da umres. Mene ovaa muzika me smiruva i so nea zaspivam. Eve ti eden link: