Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. prominent

prominent Форумски идол

Како се справувате со анксиозноста при исчекување на нешто што ви е важно (пр.: некој настан, дата итн)

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Ова никако не успеав да го надминам, мојот главен проблем, ако го има некој рецептот нека пише :).

4. MissChievous

MissChievous Форумски идол

@GirlLove го практикувам тоа на видеото со притискање на пулсот кај зглобот од раката во моменти кога ми се повраќа и мене ми помага. Не знам дали е пласибо или има медицинско објаснение, но за нагони за повраќање функционира.

Со фокусирање на сегашниот момент. Знаеш онаа изрекана: "Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift, which is why we call it the present."

GirlLove likes this.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Јас имам симптоми како грутка, желудник ми работи, ми се повраќа, како страв во себе, кога ќе излезам надвор се ми е чудно. Збунета.

Постојани мисли и лоши плус.
    Пример да појдам в природа сама, не, не и не.

Многу собираме во себе и сето тоа прска во нас.... Внимавајте женски.
    Мора да се бориме за себе.
    Но, најдов една уба мисла.
    FB_IMG_1605862705057.jpg

Wonder_ girl, eliesaab and Badii like this.
  6. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Токму така. Има премногу причини да бидеме благодарни што имаме прилика да живееме и треба да ја искористиме таа прилика додека можеме, а не да ја отфрламе.

eliesaab and GirlLove like this.
  7. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Факултетов ми ја зголеми анксиозноста. И паничните напади ми се повторуваат често...
    Многу ми е тешко со ситуацијава. Да беше како претходните години нормално немаше да сум во волку ужасна ситуација... Едноставно не можам повеќе. При крај сум со факултетов ама како тргнално не знам што ќе ми се случи веќе психички паднав многу..

8. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

И јас бев истата, премногу опаднав од факултетот, на крај сум, а сепак многу работи се закочени да речам ради ситуацијава, барем на мојот факултет, многу работи не се организирани како што треба, и ред други работи со полагања и сл. Али да не набројувам, муабетот ми е дека треба да сфатиш дека ништо не е побитно од твоето здравје и од твојата психа. Негувај ја, немој да се форсираш со ништо, се ќе си дојде. Самава ситуација ствара стрес многу, не прави си уште потешко од што е. Заостанав и јас, особено последните месеци ради ситуацијата во која што сме, па што? Само да сме здрави и живи и да сме среќни што ова ни е проблем, а не нешто со што доста луѓе се соочуваат во моментов. Да бидеме балагодарни на Бога и да се чуваме, другото ќе си дојде.

Lifelive likes this.
  9. greenday

greenday Истакнат член

Значи јас сум за нигде. Пред некој ден почина еден познаник и одма ме фаќа анксиозност.
    Одма почнувам леле ако му се случи нешто на моите ако ми се случи нешто мене, леле еден ден и јас ќе умрам и такви стравови НЕ МОЖАМ ДА ЈА ИЗВАДАМ МИСЛАТА од памет. Значи крајно се измачувам и не знам како да се дефокусирам од мислата. Наместо на 20 години да си го живеам животот имам middle life crisis.. прелошо чувство. Капак на се од мислите ужасни и вртоглавици имам. Ексик :?:(facepalm)

10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Природа, природа и ќе се регенерираш.
    Еве јас денеска а бе кај едната матична па кај другата, па аптека и тоа пешачи, лоши мисли, 100000 на саат и си седнав на една клупа сонце, дрва, лисја........ И се Ккао магичното да исчезна.

Wonder_ girl, tasikike and greenday like this.
  11. greenday

greenday Истакнат член

Браво душа! Баш ми е драго што напредуваш

GirlLove likes this.
  12. Ikiena

Ikiena Активен член

Dali zedovte maslo od kanabis, i kako se osekate dokolku go veke konzumirate

13. Lenichka

Lenichka Активен член

Со водење на дневник се до денот. Пишувајте за се ама баш се како сте што осеќате какви мисли имате што чекате што очекувате ама баш се јас се пишувам.

Guns N` Roses and eliesaab like this.
  14. eliesaab

eliesaab Популарен член

@Lenichka водев пред неколку години. Помага ептен, изгледа пак треба да почнам. :hug:

Guns N` Roses and Lenichka like this.
  15. prominent

prominent Форумски идол

Се согласувам за дневникот. И општо, за пишувањето. Помага многу за справување со секакви чувства. Ако човек нема со кого да поразговара, хартијата и пенкалото се секогаш тука. ;)

Guns N` Roses, Lenichka and eliesaab like this.
  16. tasikike

tasikike Истакнат член

Не брат ми го конзумираше рече добро му влијаело,го смирувало,ми даде малку колку да пробам ама ме осетив нешто посебно,можеби треба повеќе време незнам

Ikiena likes this.
  17. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се чуствувам премногу напнато .. укочен врат вртоглавици апетит нула.. имам проблем со тироидна пролактин .. нешто што би можело да пијам да ми препорачате на природна база за смирување ?

18. Lenichka

Lenichka Активен член

Pasiflora tinktura,Neoleksan,Lunerba ima i dnevna i nokna,pij caevi od kamilica,bosilok,matocina,pij kakao. Kamilicata pij ja koga sakas a bosilokot samo navecer bidjeki toj moze i da te tera na spienje. Magnezium Citrat,B6 vitamini obavezno 2x20mg zadolzitelno za vrtoglavicite. Seto ova jas go koristam osven lekovite gore pijam Heleks so Pasiflorata. No dokolku mozes da provas prvo na prirodna baza. Za apetitot B kompleks.

pikabu5 likes this.
  19. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Kako mislis ne nosi nisto pozitivno? Ako mislis na pozitivni raboti togash taka i ke se osekjas. Ako mislis na loshi raboti togash i losho ke se osekjas. Kolku pati sme kreirale nekoja situacija vo glavata i toa ni se slucilo vo realnosta?

sophia likes this.
  20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Женски, да ви посакам, мирни сништа.
    Тука сме една за друга
    :hug:
    Утре ќе ви сликам што поттцртав од книгата на Лујза Хеј " Како да го излечите својот живот"