Форумџика на годината

Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. greenday

greenday Истакнат член

Иста сум. Јас видов дека на Тони Михајловски жената му била болна и и јас сега се соочувам со нејзината ситуација, се ставам во нејзина кожа и ме фаќа паника. А врска неам со луѓето. На портал прочитав. Ужас сум, на 22 години како 80 годишњак...

eliesaab likes this.
  2. prominent

prominent Форумски идол

Јас затоа гледам да се дистанцирам од вести, читање статии, медиуми... Само паника ми создаваат. Си пуштам музика, читам нешто сосема неповрзано со здравје и болести, само да не мислам на такви работи. Како се' да допира до мене, сите грижи и проблеми на другите влијаат и врз мене.

eliesaab, natemila and greenday like this.
  3. greenday

greenday Истакнат член

Истото, а прочитам дека на некој нешто му се случило одма се соживувам буквално.. мене не дај боже да ми се деси такво нешто нема толку лошо да се осеќам што се вели...

Badii, Quincy, natemila and 1 other person like this.
  4. Stojance Lazov

Stojance Lazov Истакнат член

Имам пишувано и порано ама воа на мене не ми е јасно :D Имам главоболка(притисок,чешање на нерви оде) од левата страна на главата над увото дури ми го зафака и увото еве 2 месец сум на елицеа ама никако да го отстранам таа болка на главата станам од сабајле со неа легнам со неа Фул испитан со се и сите ми викат смири се нешто си напнат докторите исто.... ама јас мислам дека сум тотално смирен....Некој има ли го тоа чуство или јас сум нешто поразлично :D :D

5. natemila

natemila Популарен член

Со црните мисли не се оптеретувај , нај страшен дел ми беше тоа. Тогаш детето ми имаше 3 годинки и секогаш кога бевме сами ми идеа страшни мисли дека ке ја повредам а нема да сум свесна и во тој момент го молев господ да имам 100 панични напади само да немам такви мисли. Или дека недај боже било кој од дома ке повредам. Така да само оставете ги црните мисли да поминат и речи си па ок тоа е само мисла која што никогаш нема да стане реалност. Фала богу со години ги немам

6. natemila

natemila Популарен член

Ако не се лажам си една од постарите на темава, уште дуња кога ја отвори ?

mal.ecka likes this.
  7. eliesaab

eliesaab Популарен член

@natemila меѓу постарите членови, ама повеќе пишував во На срце ми лежи, отколку тука.

8. natemila

natemila Популарен член

Мислам дека сме и пријателки на фб ако не се лажам, или нешто се помешав

9. eliesaab

eliesaab Популарен член

@natemila па мислам дека не сме, бидејќи не сме размениле контакт.

10. natemila

natemila Популарен член

Може нешто сум помешала со некоја од девојкиве тука. Иначе од тука запознав лично девојки од други градови со кој што и ден денес сме добри другарки. Најдоброто нешто од групава

mal.ecka and eliesaab like this.
  11. eliesaab

eliesaab Популарен член

natemila likes this.
  12. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Немам, какви антитела?

13. P.S.love

P.S.love Популарен член

Здраво!
    Ако има будни на темава, имам прашање :?:
    Почнав да пијам капки валеријана пред некој ден бидејќи не сакав да пијам Хелекс. Хелексот ме успива, ама другиот ден сум забавена снимка. |(
    Вечерва околу 12 часот се напив капки валеријана, ама не ми делуваат, не можам да заспијам.:headbang: Премногу насобран стрес:@
    Дали сега смеам да се напијам Хелекс дека претходно се напив валеријана?
    Нема смисла ова, последните неколку дена или не спијам или ќе се разбудам по 4-5 саати и не функционирам. :o:

Last edited: Feb 3, 2021
  14. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

P.S.love консултирај се утре со лекар за секој случај ама сега за сега - можеш, валеријаната е природна, не би требало да се судира со хелексот. Добра ноќ :)

P.S.love likes this.
  15. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Imam eden problem(se izvinuvam poradi latinicata ama nemam na telefonot makedonski nov mi e) eve nekoe vreme skoro 2 nedeli nemozam da jadam ni da spijam, chuvstvam deka mi se jadi i koga ke sednam da jadam i nemozam a jas jadev najmnogu od site doma i sepak bev slaba poveke od 56kg ne mrdnav a sum visoka 172 sekogas mi bese zelba da se zdebelam malku barem do kaj 60 ama sega oslabev 2kg. A isto taka napati mi se slucuva kako da se prepotuvam, zestina kako da mi pominuva niz mene. A na noke samo kako strav mie i nemozam da spijam i nekogas kako tahikardija mi se javuva. Pa dali mozi da e nesto povrzano so temava?

tasikike likes this.
  16. lejlla

lejlla Популарен член

Друштво панични напади немам ама затоа црни мисли и дијагнози измислени еден куп.... страв огромен да одам да направам крвна слика (facepalm) Како да ги отргнам овие одвратни мисли стварно ме угушуваат во последно време

Spit and Suhan like this.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Иста сум со години. Не успеав никако тоа да го сменам, еве неколку дена со ред сонувам дека имам болест или на операција сум. И да не мислам свесно, потсвеста си работи. И страв од прегледи огромен, не можам да го надминам.

Spit and Suhan like this.
  18. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Ви се случило ли некогаш да ве боли скалпот/косата? Сега си работам и си проаѓам со раката низ коса, и одеднаш осеќам болка. Буквално со врвот на прстот ја допирам главата и ме боли само тоа едно место. Интернетов вика може од стрес (а јас сум вечно под стрес:)) ама ова баш некако ме исплаши

Spit likes this.
  19. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Мене најчесто панични напади ме фаќаат на јадење, не знам зошто, и првиот напад ми беше на јадење, така да најверојатно да, има врска со темава. До ден денес веќе 3 години ми е најубаво да јадам сама, најслободно се чувствувам. Али секако тоа не е секојдневие, само секојдневие ми стана стравот да јадам за жал, а уживав во храната.

Anastasia9228 likes this.
  20. Tarara

Tarara Активен член

Здраво мене така ме има болено скалпот всушност осеќаме како да не боли косата,но тоа викаат дека е од настинка на пример со мокра коса си излегла надвор на ладно или на промаја позз.

xxx-ba likes this.