1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Иста сум. Јас видов дека на Тони Михајловски жената му била болна и и јас сега се соочувам со нејзината ситуација, се ставам во нејзина кожа и ме фаќа паника. А врска неам со луѓето. На портал прочитав. Ужас сум, на 22 години како 80 годишњак...

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Јас затоа гледам да се дистанцирам од вести, читање статии, медиуми... Само паника ми создаваат. Си пуштам музика, читам нешто сосема неповрзано со здравје и болести, само да не мислам на такви работи. Како се' да допира до мене, сите грижи и проблеми на другите влијаат и врз мене.

На eliesaab, natemila и greenday им се допаѓа ова.
  3. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Истото, а прочитам дека на некој нешто му се случило одма се соживувам буквално.. мене не дај боже да ми се деси такво нешто нема толку лошо да се осеќам што се вели...

На Badii, Quincy, natemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Stojance Lazov

Stojance Lazov Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Имам пишувано и порано ама воа на мене не ми е јасно :D Имам главоболка(притисок,чешање на нерви оде) од левата страна на главата над увото дури ми го зафака и увото еве 2 месец сум на елицеа ама никако да го отстранам таа болка на главата станам од сабајле со неа легнам со неа Фул испитан со се и сите ми викат смири се нешто си напнат докторите исто.... ама јас мислам дека сум тотално смирен....Некој има ли го тоа чуство или јас сум нешто поразлично :D :D

5. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Со црните мисли не се оптеретувај , нај страшен дел ми беше тоа. Тогаш детето ми имаше 3 годинки и секогаш кога бевме сами ми идеа страшни мисли дека ке ја повредам а нема да сум свесна и во тој момент го молев господ да имам 100 панични напади само да немам такви мисли. Или дека недај боже било кој од дома ке повредам. Така да само оставете ги црните мисли да поминат и речи си па ок тоа е само мисла која што никогаш нема да стане реалност. Фала богу со години ги немам

На mal.ecka, Bojana890, Tarara и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ако не се лажам си една од постарите на темава, уште дуња кога ја отвори ?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.935
    Допаѓања:
    12.088
    @natemila меѓу постарите членови, ама повеќе пишував во На срце ми лежи, отколку тука.

8. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Мислам дека сме и пријателки на фб ако не се лажам, или нешто се помешав

9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.935
    Допаѓања:
    12.088
    @natemila па мислам дека не сме, бидејќи не сме размениле контакт.

10. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Може нешто сум помешала со некоја од девојкиве тука. Иначе од тука запознав лично девојки од други градови со кој што и ден денес сме добри другарки. Најдоброто нешто од групава

На mal.ecka и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.935
    Допаѓања:
    12.088
    На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    490
    Немам, какви антитела?

13. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    9.128
    Здраво!
    Ако има будни на темава, имам прашање :?:
    Почнав да пијам капки валеријана пред некој ден бидејќи не сакав да пијам Хелекс. Хелексот ме успива, ама другиот ден сум забавена снимка. |(
    Вечерва околу 12 часот се напив капки валеријана, ама не ми делуваат, не можам да заспијам.:headbang: Премногу насобран стрес:@
    Дали сега смеам да се напијам Хелекс дека претходно се напив валеријана?
    Нема смисла ова, последните неколку дена или не спијам или ќе се разбудам по 4-5 саати и не функционирам. :o:

Последна измена: 3 февруари 2021
  14. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.477
    P.S.love консултирај се утре со лекар за секој случај ама сега за сега - можеш, валеријаната е природна, не би требало да се судира со хелексот. Добра ноќ :)

На P.S.love му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    543
    Imam eden problem(se izvinuvam poradi latinicata ama nemam na telefonot makedonski nov mi e) eve nekoe vreme skoro 2 nedeli nemozam da jadam ni da spijam, chuvstvam deka mi se jadi i koga ke sednam da jadam i nemozam a jas jadev najmnogu od site doma i sepak bev slaba poveke od 56kg ne mrdnav a sum visoka 172 sekogas mi bese zelba da se zdebelam malku barem do kaj 60 ama sega oslabev 2kg. A isto taka napati mi se slucuva kako da se prepotuvam, zestina kako da mi pominuva niz mene. A na noke samo kako strav mie i nemozam da spijam i nekogas kako tahikardija mi se javuva. Pa dali mozi da e nesto povrzano so temava?

На tasikike му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    2.376
    Друштво панични напади немам ама затоа црни мисли и дијагнози измислени еден куп.... страв огромен да одам да направам крвна слика (facepalm) Како да ги отргнам овие одвратни мисли стварно ме угушуваат во последно време

На Spit и Suhan им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.395
    Допаѓања:
    38.303
    Иста сум со години. Не успеав никако тоа да го сменам, еве неколку дена со ред сонувам дека имам болест или на операција сум. И да не мислам свесно, потсвеста си работи. И страв од прегледи огромен, не можам да го надминам.

На Spit и Suhan им се допаѓа ова.
  18. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    375
    Ви се случило ли некогаш да ве боли скалпот/косата? Сега си работам и си проаѓам со раката низ коса, и одеднаш осеќам болка. Буквално со врвот на прстот ја допирам главата и ме боли само тоа едно место. Интернетов вика може од стрес (а јас сум вечно под стрес:)) ама ова баш некако ме исплаши

На Spit му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    181
    Мене најчесто панични напади ме фаќаат на јадење, не знам зошто, и првиот напад ми беше на јадење, така да најверојатно да, има врска со темава. До ден денес веќе 3 години ми е најубаво да јадам сама, најслободно се чувствувам. Али секако тоа не е секојдневие, само секојдневие ми стана стравот да јадам за жал, а уживав во храната.

На Anastasia9228 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tarara

Tarara Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    26
    Здраво мене така ме има болено скалпот всушност осеќаме како да не боли косата,но тоа викаат дека е од настинка на пример со мокра коса си излегла надвор на ладно или на промаја позз.

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.