Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. snegce

snegce Истакнат член

Благодарам за мислењето, нема зошто да се извинуваш, напротив. Помислував и јас на жолчката, но веројатно се гледаат добро ако се камења. Колку често ги добиваше ти овие болки?

2. Abel

Abel Популарен член

Не обрнував внимание доволно, мислев дека е од стрес и вознемиреност, или дека сум се прејала (особено така топло тесто, пица, паста). Со месеци веројатно. Осетлив желудник демек, осетливо детево, емотивно :D После еден ептен силен напад, директ на ехо и сфативме дека не е срце, не е осетливоста туку камењата. Којзнае колку сум си ги носела со себе. Веднаш ги отстранив и од тогаш сум раат. Вакви тегоби не ми се повториле.

snegce likes this.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Ве молам лп.
    Ужасно ми треба поддршка

4. snegce

snegce Истакнат член

Добро е, си го решила проблемот. Менњ во бременост првпат ми се јавија болките, тогаш ме гледаа се беше ок...Потоа цела година никако немав проблем, дури наредната година почна да се јавува истата болка, на неколку месеци, обично кога претрпувам големи нервози подолго време или не водам ред на храната...

5. Abel

Abel Популарен член

Затоа и ти пишав, некогаш може и да не е до вознемиреноста, таа само може да биде поголем тригер за да се активира физиолошки проблем. Треба да се пазиме :l:

snegce likes this.
  6. katica2001

katica2001 Истакнат член

Последниве неколку недели имам некои безвезе мисли дека ќе умрам како страв дека наскоро ќе ми се деси нешто ,иако физички не го манифестирам тоа но ме оптоварува самата мисла а претходно не сум ни помислувала на вакви работи... Почнав со АД веќе 2 недели . Мислите ли дека од нив ќе ми се подобри барем малце состојбата ? :(

7. snegce

snegce Истакнат член

Ехеее, црни мисли скоро секој ден. Се мене нешто е ми се случи, или на некој близок. И веднаш се вознемирувам што некогаш доаѓа до плачење тој лош филм. Со години. Веројатно е краток период 2 недели, сигурно ќе имаш подобрување.

katica2001 likes this.
  8. katica2001

katica2001 Истакнат член

Јас само го размислувам тоа дека ќе умрам наскоро ... а немам никакви болести . Има подобрување се средив малце ми се врати енергијата, но мислите си останаа би требало од апчињата да биде подобро.

9. tasikike

tasikike Истакнат член

Да пијам терапија за желудник,сниман ми е немам ништо,немам ни бактерија,ни рекоја на стрес,нолпаза пијам инаку,без АД сум два месеци

10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Колку време си на терапија со нолпаза?

11. Abel

Abel Популарен член

Исто уште една битна работа која се провлекува на тема желудник и поврзаноста на тој систем органи со вознемиреност/анксиозност. Хеликобактер и парзити во цревата. Тие две тегоби може многу да ги отежнат симптомите на анксиозноста. Не е кај сите случај, ама да знаете да си олесните ако ви е од помош :l:

12. Lejla-86

Lejla-86 Истакнат член

Здраво. Како ви влијае времето? Мене ми е ужасно. Од секогаш сум имала низок притисок 90/60,110/70, во последно почна да ми се покачува. Денес ми е 130/90 има ли простор за паника. Претежно кога е вакво времето или за време на циклус ми се покачува. Главоболка имам. Вртоглавици, притисок во градите и зашеметеност скоро цело време, препишувам на работата пред компјутер повеќе од 8 часа. Пред неколку ноќи траеше кратко, ама доста стресно неправилно чукање на срцето, беше страшно. Многу бргу се изморувам и понекогаш имам тахикардија. Денеска нозете ми треперат. Ноќе се будам со вибрации на срцето. Дали сето ова е дело на анксиозноста, ве молам за помош. Пропратно црните мисли се секојдневие. Не пијам терапија. Ве молам за одговор. Поздрав

Skorpija12 and Guns N` Roses like this.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Сето тоа може да е од анксиозност.
    Нема место за паника.
    Ама направи испитувања.

Lejla-86 likes this.
  14. Lejla-86

Lejla-86 Истакнат член

Ви благодарам. Тироидна испитував во јануари во ред. Преглед кај интернист пред една година во ред. Во оваа состојба сум повеќе од 8 години, многу испитувања, се во ред, ама оваа година се прошируваат симптомите.

WildMk likes this.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Психијатар, ако не можеш сама да менаџираш :hug:

*И не му се плаши.
    Не се умира од анксиозност, само чувството е одвратно

Lejla-86, GirlLove and Nena Jovanova like this.
  16. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Иста сум...немам сила да функционирам

Lejla-86 likes this.
  17. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

isto sum i jas,posebno pred ciklus so nokno potenje proprateno ,pijam magnezium i b6,a ekstasistolite se najzadtapeni navecer kako sto i ti kaza

Lejla-86 likes this.
  18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Ако имаш направено преглед на срцето, крвна слика, тироидна и се е во ред најверојатно се работи за анксиозност. Анксиозност плус промената на времето секако влијае. Истите симптоми ги имам, ама не им обрнувам внимание. Јас земам б6 редовно 3 пати по две таблети од 20мг и магнезиум. Навечер пијам чај од маточина. Има прекурзори на серотонин на природна база ама јас не сум земала така што не би можела да кажам како делуваат.

Lejla-86 likes this.
  19. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

serotonin na prirodna baza moze da se koristo ako ne se piat antidepresivi,inaku zaedno vo kombinacija nikako,pisuva i na samoto upatsvo za lekuvanje

Blondie715 likes this.
  20. katica2001

katica2001 Истакнат член

Денес пак истото .... :(