1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Благодарам за мислењето, нема зошто да се извинуваш, напротив. Помислував и јас на жолчката, но веројатно се гледаат добро ако се камења. Колку често ги добиваше ти овие болки?

2. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Не обрнував внимание доволно, мислев дека е од стрес и вознемиреност, или дека сум се прејала (особено така топло тесто, пица, паста). Со месеци веројатно. Осетлив желудник демек, осетливо детево, емотивно :D После еден ептен силен напад, директ на ехо и сфативме дека не е срце, не е осетливоста туку камењата. Којзнае колку сум си ги носела со себе. Веднаш ги отстранив и од тогаш сум раат. Вакви тегоби не ми се повториле.

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.714
    Ве молам лп.
    Ужасно ми треба поддршка

4. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Добро е, си го решила проблемот. Менњ во бременост првпат ми се јавија болките, тогаш ме гледаа се беше ок...Потоа цела година никако немав проблем, дури наредната година почна да се јавува истата болка, на неколку месеци, обично кога претрпувам големи нервози подолго време или не водам ред на храната...

5. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Затоа и ти пишав, некогаш може и да не е до вознемиреноста, таа само може да биде поголем тригер за да се активира физиолошки проблем. Треба да се пазиме :l:

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Последниве неколку недели имам некои безвезе мисли дека ќе умрам како страв дека наскоро ќе ми се деси нешто ,иако физички не го манифестирам тоа но ме оптоварува самата мисла а претходно не сум ни помислувала на вакви работи... Почнав со АД веќе 2 недели . Мислите ли дека од нив ќе ми се подобри барем малце состојбата ? :(

7. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Ехеее, црни мисли скоро секој ден. Се мене нешто е ми се случи, или на некој близок. И веднаш се вознемирувам што некогаш доаѓа до плачење тој лош филм. Со години. Веројатно е краток период 2 недели, сигурно ќе имаш подобрување.

На katica2001 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Јас само го размислувам тоа дека ќе умрам наскоро ... а немам никакви болести . Има подобрување се средив малце ми се врати енергијата, но мислите си останаа би требало од апчињата да биде подобро.

9. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Да пијам терапија за желудник,сниман ми е немам ништо,немам ни бактерија,ни рекоја на стрес,нолпаза пијам инаку,без АД сум два месеци

10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.665
    Допаѓања:
    16.154
    Колку време си на терапија со нолпаза?

11. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Исто уште една битна работа која се провлекува на тема желудник и поврзаноста на тој систем органи со вознемиреност/анксиозност. Хеликобактер и парзити во цревата. Тие две тегоби може многу да ги отежнат симптомите на анксиозноста. Не е кај сите случај, ама да знаете да си олесните ако ви е од помош :l:

12. Lejla-86

Lejla-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Здраво. Како ви влијае времето? Мене ми е ужасно. Од секогаш сум имала низок притисок 90/60,110/70, во последно почна да ми се покачува. Денес ми е 130/90 има ли простор за паника. Претежно кога е вакво времето или за време на циклус ми се покачува. Главоболка имам. Вртоглавици, притисок во градите и зашеметеност скоро цело време, препишувам на работата пред компјутер повеќе од 8 часа. Пред неколку ноќи траеше кратко, ама доста стресно неправилно чукање на срцето, беше страшно. Многу бргу се изморувам и понекогаш имам тахикардија. Денеска нозете ми треперат. Ноќе се будам со вибрации на срцето. Дали сето ова е дело на анксиозноста, ве молам за помош. Пропратно црните мисли се секојдневие. Не пијам терапија. Ве молам за одговор. Поздрав

На Skorpija12 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    Сето тоа може да е од анксиозност.
    Нема место за паника.
    Ама направи испитувања.

На Lejla-86 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lejla-86

Lejla-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Ви благодарам. Тироидна испитував во јануари во ред. Преглед кај интернист пред една година во ред. Во оваа состојба сум повеќе од 8 години, многу испитувања, се во ред, ама оваа година се прошируваат симптомите.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    Психијатар, ако не можеш сама да менаџираш :hug:

*И не му се плаши.
    Не се умира од анксиозност, само чувството е одвратно

На Lejla-86, GirlLove и Nena Jovanova им се допаѓа ова.
  16. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Иста сум...немам сила да функционирам

17. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    isto sum i jas,posebno pred ciklus so nokno potenje proprateno ,pijam magnezium i b6,a ekstasistolite se najzadtapeni navecer kako sto i ti kaza

18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.665
    Допаѓања:
    16.154
    Ако имаш направено преглед на срцето, крвна слика, тироидна и се е во ред најверојатно се работи за анксиозност. Анксиозност плус промената на времето секако влијае. Истите симптоми ги имам, ама не им обрнувам внимание. Јас земам б6 редовно 3 пати по две таблети од 20мг и магнезиум. Навечер пијам чај од маточина. Има прекурзори на серотонин на природна база ама јас не сум земала така што не би можела да кажам како делуваат.

19. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    serotonin na prirodna baza moze da se koristo ako ne se piat antidepresivi,inaku zaedno vo kombinacija nikako,pisuva i na samoto upatsvo za lekuvanje

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Денес пак истото .... :(