Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Jas pijam so godini, niti kosata mi pagja niti imam problemi so ciklus, na majka mi kosata i popadna od aspirin 100 sto se za cirkulacija.

Darling. likes this.
  2. UnPapillon

UnPapillon Активен член

Времево и анксиозноста во комбинација - супер. Променливо расположение секои 15 минути, генерално негативни мисли за сегашноста и иднината. Како се справувате периодов со тоа?

3. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Никако, некогаш ми одговара вакво време, некогаш не..

4. Anie93

Anie93 Популарен член

Значи не е до времето :D

5. poi

poi Популарен член

Деметрин не ме ни смирува, ниту ме успива. Јас пијам хелекс период за смирување. Пијам наутро и навечер тераписки и преку ден по потреба. Се трудам да го избегнам ова преку ден, но се случува и да ми затреба.
    Ако хелекс не е добар (знам дека ствара зависност), а деметрин не делува, тогаш има ли нешто трето?

6. poi

poi Популарен член

И јас сум варијабилна во расположение, но давам максимум од мене деновиве да напредувам напред. Значи да, не е до времето. Никогаш не сум осетила поголема или помала анксиозност при промена на време. Не сакам дожд, но ако сум на затворено не ми е проблем.
    Мислите единствено можеш да ги занемариш само ако ги потиснеш со нешто друго, пример читај книга или гледај филм (мене филм многу не ми помага бидејќи пак се занесувам, ама кога читам книга сум сконцентрирана и внесена во приказната целосно).

UnPapillon likes this.
  7. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Sekogas ima nesto treto ili cetvrto, i site sedativi stvaraat zavisnost.

Nena Jovanova and poi like this.
  8. poi

poi Популарен член

Но во тој случај зошто не препушуваат друго?
    Искрено не ми е важно веќе дали ќе сум зависна или не, само да ми е мирна душичката сакам.

9. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Ke mu kazis na psihijatarot deka ne te smiruvaat i ke baras nesto drugo da ti dade, nesto sto ke te smiri.

poi likes this.
  10. lejlla

lejlla Популарен член

Друштво најверојатно е до времето, еве јас супер бев доста долг период, завчера цело време бев како зашеметена, и многу ми беше лошо, па ми се покачил притисокот, па паники, чуда.. вчера бев ок, за да денеска повторно ми е катастрофа, мерев притисок ок, ама вознемирена сум, како да ми се тресе цело тело, три пати бев во вц од сабајле со дијареа (тоа ми е од што сум вознемирена), пулсот ми се покачува цело време, се на се доста лошо. Пиев хелекс од 0,25 ама не ме смири. Трпение само и позитивни мисли, се ќе пројде :)

Elenpelen likes this.
  11. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Затоа што ги мрзи да препишат било што друго и го препишуваат истиот лек на сите пациенти, без разлика кој со каква мака дошол. Да не ме сфатиш погрешно :) за жал ќе мора да му досадуваш на лекарот се додека не ти го погоди лекот. Обиди се со дијазепам, тој е некаде на средина меѓу деметрин и хелекс. Имаш и лексилиум, и уште многу други.

poi and Tarantulla like this.
  12. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Ве молам тие што имате симптом-чувство на слабост, внатрешна, како тресење, некој осет ко да сте под голема доза кофеин. Ме интересира, по колку време ви трае?

lejlla likes this.
  13. lejlla

lejlla Популарен член

Во моментов го имам тоа чуство, најчесто после испиен хелекс се смируваше тоа чуство но денес еве трае откако сум станата од 7часот….. на ручек ќе пијам уште поливинка хелекс, ќе помине, морљ да помине, ако си во можност прилегни и диши смирено, пушти музика, јас за жал ги немам тие луксузи па ќе гурам низ денов некако…

Elenpelen likes this.
  14. lejlla

lejlla Популарен член

Колку време трае тоа чуство? Јас покрај тој симптом имам и дијареа, значи анксиозноста е, нема што да е друго, стравот ми ги направи нервозни и цревата, може ќе ослабнаѓ малку на цела мака :D

Nena Jovanova and Elenpelen like this.
  15. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Како да ти кажеш некој колку трае кога чувствата се индивидуални и сè зависи што правиш околу тоа. Лично, таквото чувство мене знае и саат време да ми трае, знае и 2-3 денови. Зависи од што ми се создава и што превземам за да го надминам.

lejlla likes this.
  16. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Да, анксиозност е, ама кај мене станува почесто ова чувство на слабост и си траеее, не ко порано ќе се појави, па го нема, од вчера уште ми трае ако верувате...

17. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Ништо чудно. А што ти се дешава деновиве, мора да има нешто што се издвојува што посебно ти ствара стрес.

Elenpelen likes this.
  18. lejlla

lejlla Популарен член

Веруваме и веруваме дека до вечета ќе помине :l:

Elenpelen likes this.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Дали ќе те тера да го пиеш на два саати зависи од тебе. Јас го пијам со години и тоа дозирано како првиот ден, половина од 0.25 сабајле половина навечер. Во многу мнооооогу ретки ситуации покачувам уште половинка. Ама затоа што јас терапијата не ја сметам како чудотворна туку како потпора. Друго е работа на себе. Менување на навики, работа со психијатар. Ниогаш сум немала потреба Леле мајко хелекс да земам се тресам цела, нервозна сум одма хелексот.. Не. Имам нервози ги менаџирам поинаку. Така да таа зависност е само до пациентот и како го прифаќа пиењето на лекови.

MissChievous and Серотин like this.
  20. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

јас сум последниве два месеца секој ден исто,а најлошо ми е пред спиење ,пијам деметрин ,пола наутро и цело навечер вие три недели и тоа е