Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    472
    Jas pijam so godini, niti kosata mi pagja niti imam problemi so ciklus, na majka mi kosata i popadna od aspirin 100 sto se za cirkulacija.

На Darling. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. UnPapillon

UnPapillon Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    195
    Времево и анксиозноста во комбинација - супер. Променливо расположение секои 15 минути, генерално негативни мисли за сегашноста и иднината. Како се справувате периодов со тоа?

3. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Никако, некогаш ми одговара вакво време, некогаш не..

4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.081
    Допаѓања:
    14.847
    Значи не е до времето :D

5. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Деметрин не ме ни смирува, ниту ме успива. Јас пијам хелекс период за смирување. Пијам наутро и навечер тераписки и преку ден по потреба. Се трудам да го избегнам ова преку ден, но се случува и да ми затреба.
    Ако хелекс не е добар (знам дека ствара зависност), а деметрин не делува, тогаш има ли нешто трето?

6. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    И јас сум варијабилна во расположение, но давам максимум од мене деновиве да напредувам напред. Значи да, не е до времето. Никогаш не сум осетила поголема или помала анксиозност при промена на време. Не сакам дожд, но ако сум на затворено не ми е проблем.
    Мислите единствено можеш да ги занемариш само ако ги потиснеш со нешто друго, пример читај книга или гледај филм (мене филм многу не ми помага бидејќи пак се занесувам, ама кога читам книга сум сконцентрирана и внесена во приказната целосно).

На UnPapillon му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    472
    Sekogas ima nesto treto ili cetvrto, i site sedativi stvaraat zavisnost.

На Nena Jovanova и poi им се допаѓа ова.
  8. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Но во тој случај зошто не препушуваат друго?
    Искрено не ми е важно веќе дали ќе сум зависна или не, само да ми е мирна душичката сакам.

9. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    472
    Ke mu kazis na psihijatarot deka ne te smiruvaat i ke baras nesto drugo da ti dade, nesto sto ke te smiri.

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    Друштво најверојатно е до времето, еве јас супер бев доста долг период, завчера цело време бев како зашеметена, и многу ми беше лошо, па ми се покачил притисокот, па паники, чуда.. вчера бев ок, за да денеска повторно ми е катастрофа, мерев притисок ок, ама вознемирена сум, како да ми се тресе цело тело, три пати бев во вц од сабајле со дијареа (тоа ми е од што сум вознемирена), пулсот ми се покачува цело време, се на се доста лошо. Пиев хелекс од 0,25 ама не ме смири. Трпение само и позитивни мисли, се ќе пројде :)

На Elenpelen му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.739
    Затоа што ги мрзи да препишат било што друго и го препишуваат истиот лек на сите пациенти, без разлика кој со каква мака дошол. Да не ме сфатиш погрешно :) за жал ќе мора да му досадуваш на лекарот се додека не ти го погоди лекот. Обиди се со дијазепам, тој е некаде на средина меѓу деметрин и хелекс. Имаш и лексилиум, и уште многу други.

На poi и Tarantulla им се допаѓа ова.
  12. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    952
    Ве молам тие што имате симптом-чувство на слабост, внатрешна, како тресење, некој осет ко да сте под голема доза кофеин. Ме интересира, по колку време ви трае?

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    Во моментов го имам тоа чуство, најчесто после испиен хелекс се смируваше тоа чуство но денес еве трае откако сум станата од 7часот….. на ручек ќе пијам уште поливинка хелекс, ќе помине, морљ да помине, ако си во можност прилегни и диши смирено, пушти музика, јас за жал ги немам тие луксузи па ќе гурам низ денов некако…

14. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    Колку време трае тоа чуство? Јас покрај тој симптом имам и дијареа, значи анксиозноста е, нема што да е друго, стравот ми ги направи нервозни и цревата, може ќе ослабнаѓ малку на цела мака :D

На Nena Jovanova и Elenpelen им се допаѓа ова.
  15. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.040
    Како да ти кажеш некој колку трае кога чувствата се индивидуални и сè зависи што правиш околу тоа. Лично, таквото чувство мене знае и саат време да ми трае, знае и 2-3 денови. Зависи од што ми се создава и што превземам за да го надминам.

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    952
    Да, анксиозност е, ама кај мене станува почесто ова чувство на слабост и си траеее, не ко порано ќе се појави, па го нема, од вчера уште ми трае ако верувате...

17. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.040
    Ништо чудно. А што ти се дешава деновиве, мора да има нешто што се издвојува што посебно ти ствара стрес.

18. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    Веруваме и веруваме дека до вечета ќе помине :l:

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.247
    Допаѓања:
    119.639
    Дали ќе те тера да го пиеш на два саати зависи од тебе. Јас го пијам со години и тоа дозирано како првиот ден, половина од 0.25 сабајле половина навечер. Во многу мнооооогу ретки ситуации покачувам уште половинка. Ама затоа што јас терапијата не ја сметам како чудотворна туку како потпора. Друго е работа на себе. Менување на навики, работа со психијатар. Ниогаш сум немала потреба Леле мајко хелекс да земам се тресам цела, нервозна сум одма хелексот.. Не. Имам нервози ги менаџирам поинаку. Така да таа зависност е само до пациентот и како го прифаќа пиењето на лекови.

На MissChievous и Серотин им се допаѓа ова.
  20. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    јас сум последниве два месеца секој ден исто,а најлошо ми е пред спиење ,пијам деметрин ,пола наутро и цело навечер вие три недели и тоа е