Jas pijam so godini, niti kosata mi pagja niti imam problemi so ciklus, na majka mi kosata i popadna od aspirin 100 sto se za cirkulacija.
Времево и анксиозноста во комбинација - супер. Променливо расположение секои 15 минути, генерално негативни мисли за сегашноста и иднината. Како се справувате периодов со тоа?
Деметрин не ме ни смирува, ниту ме успива. Јас пијам хелекс период за смирување. Пијам наутро и навечер тераписки и преку ден по потреба. Се трудам да го избегнам ова преку ден, но се случува и да ми затреба. Ако хелекс не е добар (знам дека ствара зависност), а деметрин не делува, тогаш има ли нешто трето?
И јас сум варијабилна во расположение, но давам максимум од мене деновиве да напредувам напред. Значи да, не е до времето. Никогаш не сум осетила поголема или помала анксиозност при промена на време. Не сакам дожд, но ако сум на затворено не ми е проблем. Мислите единствено можеш да ги занемариш само ако ги потиснеш со нешто друго, пример читај книга или гледај филм (мене филм многу не ми помага бидејќи пак се занесувам, ама кога читам книга сум сконцентрирана и внесена во приказната целосно).
Но во тој случај зошто не препушуваат друго? Искрено не ми е важно веќе дали ќе сум зависна или не, само да ми е мирна душичката сакам.
Ke mu kazis na psihijatarot deka ne te smiruvaat i ke baras nesto drugo da ti dade, nesto sto ke te smiri.
Друштво најверојатно е до времето, еве јас супер бев доста долг период, завчера цело време бев како зашеметена, и многу ми беше лошо, па ми се покачил притисокот, па паники, чуда.. вчера бев ок, за да денеска повторно ми е катастрофа, мерев притисок ок, ама вознемирена сум, како да ми се тресе цело тело, три пати бев во вц од сабајле со дијареа (тоа ми е од што сум вознемирена), пулсот ми се покачува цело време, се на се доста лошо. Пиев хелекс од 0,25 ама не ме смири. Трпение само и позитивни мисли, се ќе пројде
Затоа што ги мрзи да препишат било што друго и го препишуваат истиот лек на сите пациенти, без разлика кој со каква мака дошол. Да не ме сфатиш погрешно за жал ќе мора да му досадуваш на лекарот се додека не ти го погоди лекот. Обиди се со дијазепам, тој е некаде на средина меѓу деметрин и хелекс. Имаш и лексилиум, и уште многу други.
Ве молам тие што имате симптом-чувство на слабост, внатрешна, како тресење, некој осет ко да сте под голема доза кофеин. Ме интересира, по колку време ви трае?
Во моментов го имам тоа чуство, најчесто после испиен хелекс се смируваше тоа чуство но денес еве трае откако сум станата од 7часот….. на ручек ќе пијам уште поливинка хелекс, ќе помине, морљ да помине, ако си во можност прилегни и диши смирено, пушти музика, јас за жал ги немам тие луксузи па ќе гурам низ денов некако…
Колку време трае тоа чуство? Јас покрај тој симптом имам и дијареа, значи анксиозноста е, нема што да е друго, стравот ми ги направи нервозни и цревата, може ќе ослабнаѓ малку на цела мака
Како да ти кажеш некој колку трае кога чувствата се индивидуални и сè зависи што правиш околу тоа. Лично, таквото чувство мене знае и саат време да ми трае, знае и 2-3 денови. Зависи од што ми се создава и што превземам за да го надминам.
Да, анксиозност е, ама кај мене станува почесто ова чувство на слабост и си траеее, не ко порано ќе се појави, па го нема, од вчера уште ми трае ако верувате...
Ништо чудно. А што ти се дешава деновиве, мора да има нешто што се издвојува што посебно ти ствара стрес.
Дали ќе те тера да го пиеш на два саати зависи од тебе. Јас го пијам со години и тоа дозирано како првиот ден, половина од 0.25 сабајле половина навечер. Во многу мнооооогу ретки ситуации покачувам уште половинка. Ама затоа што јас терапијата не ја сметам како чудотворна туку како потпора. Друго е работа на себе. Менување на навики, работа со психијатар. Ниогаш сум немала потреба Леле мајко хелекс да земам се тресам цела, нервозна сум одма хелексот.. Не. Имам нервози ги менаџирам поинаку. Така да таа зависност е само до пациентот и како го прифаќа пиењето на лекови.
јас сум последниве два месеца секој ден исто,а најлошо ми е пред спиење ,пијам деметрин ,пола наутро и цело навечер вие три недели и тоа е