Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Стави раце под ладна вода кај пулс што се мери да ти течи одма ќе те пресече ќе ти помине..

Spicy Senorita and Kaley like this.
  2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Да бев на 5мг, бев добро ама почнаа во сред ноќ панични напади, и поради тоа ми зголеми доза, прво на уште 1/4 и одма истиот ден имав вртоглавици, ама денес 5 ден ми е добро, ако е добро да пробам за 10 дена уште плус 1/2 апче, ако не да си останам на истата доза, или да намалам пакна 5мг. Мислам ме сфати. :wasntme:

3. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Треба трпение со секоја промена на било која терапија.Некако премногу брзате.И не сме на пазар сама да одлучуваш, имаш доктор за тоа.

NoirSerpentine likes this.
  4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

А каде прочита дека сама одлучив? На психијатар ми зголемија доза постепено, и знам дека треба време, 3 месеци ги пијам и знам како ми беше на почеток а како сега, др. ме запозна со сите нус појави, јасно ми е се. Ти благодарам за грижата.

5. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Ти измрзнала раката :D ништо страшно :)

BeMyFriend and Kaley like this.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Луѓе, пак се уплашив.
    Се зборуваше за депресија и бајачи, па ме тераа да идам и ја.

Демек као сите другари, другарки биле љубоморни на мене, нз што, па да не напрајл некој магија...

Аман веќе.

7. Kaley

Kaley Популарен член

Мислиш? Дека главата ми беше така од лева страна, а не раката..како што лежев.. :worried:
    Таман да размислувам цел ден дека кој знае што имам и што ќе ми се случи... абе таман ќе се чувствувам подобро, нешто без веза ќе ми се случи и ете анкс одма ќе почне на најјако;(
    Ич не размислувај на ова што ќе ти направи бајач?
    Сите да појдиме ако тоа помагало... ич не сум за по такви работи..:doh:

GirlLove likes this.
  8. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

,Немој да одиш по такви работи

GirlLove likes this.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Е ако де и да отидеш ако сметаш ти сама, и ако ти сама сакаш, акп ти сама мислиш дека така ќе ти се подобри мислата и психата тогаш оди.
    Јас едно време бев ете така чисто да сум си на тоа дека се си поминав и сега е до мене.
    Оди си во црква исто така, побарај си причест за здравје, помоли се, запали свеќи, остаби дар, кажи си во себе што тр мачи, помоли се.
    Јас се правам што мислам дека ќе ме смири, и тоа е тоа, не ми е грижа што-кој мисли, јас се водам низ ова, ако некој се смее нека го стигне, да види како е.

10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Како некои болки имам во желудник, се напив и апче за желудник, и ладна вода, под клима седам, рацете ги ставив под ладна вода, друг симптом немам, што ми стана не знам, одеднаш вака ме фати, дали дека во таа соба не стига климата не знам... ;(

Zhukov likes this.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Јас не можам повеќе.
    Значи со години идам само втора смена, психички тешка работа, секој ден слушам болести, умирања и сл.

Едноставно, сакам отказ да си дадам и месец дена да си се одморам, да си шетам каде сакам, со кого сакам и каде сакам.

Сите ми велат, не ја напуштај работата, најди нова па оди на друга одма.

Никој не ме сфаќа дека не можам воопшто.

И одма требало да се мажам, требало деца, требало нз што, ми требале пари, стажот немало да ми течи ако немало да работам месец, два.,тоа било погубно.

Дечко немам, другарки не.

Не сакам нови луѓе да запознавам, не сакам од дома да излегувам, ми треба само мир и тишина и некој покрај мене.

Не знам дали е ова депресија, дали др е нешто, дали нз што.

Јас на сите му помагам, а мене кој?
    Никој.

;(;(;(;(

Anyshka, Mumoftwo30 and Ajronmen like this.
  12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Зс да најдеш некој до тебе, треба да се дружиш, со дожа седење не можеш да најдеш ниту дечко ниту другарка. Не знаеш што сакаш, еднаш викаш нејќам нови луѓе да запознавам, после викаш дека ти треба некпој до тебе?!?!?!
    Од дома нема да стекнеш пријателество ниту врска.
    Да си била во брак, месец дена дома да издржиш да седиш немало да можеш, вака пак имаш помош од твоите штом можеш да си дозволиш да останеш дома 1 месец. Земи неплатен одмот тогаш, побарај ноба раб, пореалаксирана нека е па ако треба и помалки платена. Цело време се грижиш што мислат другите за тебе, што ќе кажат на работа, па ако си болна ќе ти се смееле.... мн значење придаваш на скроз небитни работи. Гледај како ти одгобара тебе, и поубаво да рабпотиш нешто и да си со луѓе, да излегуваш колку толку, ако седиш дома затворена, само полошо за себе си правиш.

NoirSerpentine and GirlLove like this.
  13. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Ако мислиш дека можеш и имаш начини да се издржуваш без таа работа, не ги слушај другите. И за мажачка и деца не ги слушај другите. Уратко и јасно, не ги слушај другите. Здравјето пред се. Ти си истрошена/прегорена по ова што го пишуваш

Mumoftwo30 and GirlLove like this.
  14. Ani45

Ani45 Истакнат член

Луѓе имам како тикови, ми се мрда главата неконтролирано и жилите на вратот ги стегам и трепкам многу, вака не ми беше..па скоро снимав глава се беше во ред, медитирам, вежбам во теретана, пешачам секој ден, што е сега ова стварно не можам да ги контролирам движењата, срам ми е во јавност кога ќе ми се деси тоа мислам луѓето чудно ме гледаат, вратот ме боли па од мрдањето и вилицата. Седам и си мислам како ќе беше да не живеев со ова.

15. december

december Истакнат член

Дали некој има искуство со овие капкина инста ги рекламираат за многу ефикасни со анксиозност паники и се друго :) Screenshot_20230827_135236_edit_358678654135933.jpg

AnksPill and gogimica like this.
  16. Blesok

Blesok Истакнат член

А каде ги има овие во мк ?

17. december

december Истакнат член

Да вршат испорака, на инстаграм имаат профил..

18. december

december Истакнат член

19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Јас не верувам во ова, ниту во нешто слично.

Добра сум сега со покачена дозс, за некој ден уште малку треба да ја накачам, си јадам, немам вртоглавици, преку ден се топ, а дојде 12ч навечер за да се спие, мене почнува да ми се превртувс желудник, пиев и дијазепам и ланзул пред пола саат, и дремам под клима чекам да се стабилизирам и да си легнам во спална, со камен ладна вода до мене обавезно.
    И сега пази, си праам филм со желудникот да не имам проблем, готово... хелико бактер немам, тоа проверив, него да не е нешто друго...... а и друг симптом немам, освен така неубаво чувство во желудникот и вакви мисли кои пробувам да ги исфрлам и игнорирам, ама може и ПМС да ми прави проблем, ми кажа психијатарот дека е поврзано, и за 9 дена треба да добијам. Веќе не знам, аман.

20. Anksioznaa234

Anksioznaa234 Истакнат член

Ic ne mi e dobro. Se gusam, nemozam da goltam, naduen mi e stomakot. Sega nemozam ni da zaspijam, me faka strav...