Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. ani23

ani23 Популарен член

Po lekar i doktorski minumum 7 ili 8 meseci za A.D.,sama ne si praii kombinacii,ne e vo tvoj prilog.

GirlLove and Matea^_^ like this.
  2. ani23

ani23 Популарен член

Po lekar i doktorski minumum 7 ili 8 meseci za A.D.,sama ne si praii kombinacii,ne e vo tvoj prilog.

3. ani23

ani23 Популарен член

Zelezoto mozes brzo da go sredis,maticen ke ti dade lekovi i vitamin C,i vnesuvanje na meso i proteini.
    Za gasovi probiotik i kefir.
    Drugarki ne mora da molis,zapise se na nekoja ,joga,pilates,kurs,ako si vernik na liturgija sto odat poveke se zeni i ke stvoris krug na poznanici i mozni prijatelstva i druzenje.Ako ti treba drustvo,mislam na sekoj mu treba.Posebni vo crkva idat ljuge so bas teski bolesti sto se lecat i sakaat da se druzat.Duri i e dobro za uteha koga slusas sudbini i zivoti poteski od tvojata.Ova e predlog samo .

4. desperate15

desperate15 Популарен член

Онака рандом со години знае од никаде нигде без некој тригер ( бар јас мислам дека нема тригер) да ми дојде ко тупа болка, ко безвезно чувство на лева страна кај срцето, не знам дали е од него, дали од желудник, на кардиолог не дека не сум била али како се е ок викаат.
    Па еве да прашам дали имате/сте имале таков проблем?

5. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Најкраток период е шест месеци, ама не можиш ти сама да си одредуваш терапија, ке одиш на доктор таму ке ти кажат како и колку да пиеш, и дали треба да почнеш пак да пиеш, на своја рака не, ад се процес

Matea^_^ and NoirSerpentine like this.
  6. inchixx

inchixx Активен член

ај некој што има искуство со ашваганда нека ми каже плис од каде ја зима и која конкретно, а ме нервира и тоа што немаме од гуменине ашваганда тука, капсули ми се слаба страна :(

7. Јова

Јова Истакнат член

Пишав и во групата за антидепресиви, но гледам тука сте поактивни па да прашам. Искуство дали има со есциталопрам? Почнав со 5мг 10 дена,па со цело апче,после недела дена ми ги накачија на апче и половина. Но не гледам некое подобрување,да речам деновиве се осеќам чудно некако... Страв имам некој,денеска и вртоглавица,слаба главоболка.... Не можам да кажам точно како се осеќам,па ако може некој да сподели свое искуство со леков?

8. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Најубаво искуство, мене ме прероди, треба да поминат неколку месеци за да осетиш подобро

9. Јова

Јова Истакнат член

А дали имавте некакви нус појави првиот месец? И после колку време се осетивте подобри?

10. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Немав никакви нус појави, после два три месеци осетив дека јас веќе нормално функционирам, пијам од 20 мг

11. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Дали кога треба да патувате осеќате ужасни вртоглавици и како да тонете? Јас уште невлезена во кола си викам поарно не оди (кога треба подолго да се патува). Еве викендов Србија треба да одиме, јас се мислам што ќе се случи ако ми биде лошо, ако се онесвестам, ако се расипе возилото а мене ми е лошо.. и секој ден со такви глупости. Плус ќе ми дојде премногу лошо и ако ги преживеам тие 15тина минути без да дигнам паника, после тоа ми е подобро. Исто така ако има магла надвор или ако е облачно, пак ми е лошо

12. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Да не имаш некои трауматски случувања со автомобил некаква сообраќајка нешто или начарани места ако некогаш си скршила нешто рака нога на промена на времето организамот реагира...

13. I shto sega

Немам ништо, имам eye floaters на очите и страшно ми смета кога е матно или така затемнето надвор, а за со автомобил ми е страв дека е отворен простор и дека ако ми се слоши сме далеку од помош

Alizée10 likes this.
  14. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Значи, се работи за страв од отворен простор...па, нели можеш да размислиш на начин има постојки на улиците за качување патници и сл. Не знам можеби треба да побараш стручна помош.

Last edited: Nov 7, 2024
    GirlLove likes this.
  15. I shto sega

Секако пробувам да ја сменам мислата ама си викам на автопат што ако се расипе возилото. Така нема каде да се оди, а кога ќе видам дека има како шума на пр нешто дрвца ги гледам како заштита некако не знам зашто. Како да има за што да се задржиш

Alizée10 likes this.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Идеш на психотерапевт?
    Да се "испразниш"?

Јас некогаш имам мн валкани мисли....
    Или па најголеми трагедии и најлоши сценарии.

Чаре, музика и дружба

17. I shto sega

Да одам, 2 пати месечно, само разговор без терапија

GirlLove likes this.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Види ако ти треба терапија, да си земаш, не избегнувај антидепресиви

19. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Има различни и во прав и како капсули. На секој различно помагаат. Некако ми се чини дека во прав е подобра ама попроблематична за консумирање, а некои пак истото го тврдат за капсулите.

20. Simona ...

Simona ... Активен член

Здраво сакам да прашам дали има мајки што пиеле ад за време на бременост и родиле здрави бебиња, јас сум бремена и аксиозна личност пијам елицеа ве молам за подрашка и искуства

Kali112 likes this.