Zelezoto mozes brzo da go sredis,maticen ke ti dade lekovi i vitamin C,i vnesuvanje na meso i proteini. Za gasovi probiotik i kefir. Drugarki ne mora da molis,zapise se na nekoja ,joga,pilates,kurs,ako si vernik na liturgija sto odat poveke se zeni i ke stvoris krug na poznanici i mozni prijatelstva i druzenje.Ako ti treba drustvo,mislam na sekoj mu treba.Posebni vo crkva idat ljuge so bas teski bolesti sto se lecat i sakaat da se druzat.Duri i e dobro za uteha koga slusas sudbini i zivoti poteski od tvojata.Ova e predlog samo .
Онака рандом со години знае од никаде нигде без некој тригер ( бар јас мислам дека нема тригер) да ми дојде ко тупа болка, ко безвезно чувство на лева страна кај срцето, не знам дали е од него, дали од желудник, на кардиолог не дека не сум била али како се е ок викаат. Па еве да прашам дали имате/сте имале таков проблем?
Најкраток период е шест месеци, ама не можиш ти сама да си одредуваш терапија, ке одиш на доктор таму ке ти кажат како и колку да пиеш, и дали треба да почнеш пак да пиеш, на своја рака не, ад се процес
ај некој што има искуство со ашваганда нека ми каже плис од каде ја зима и која конкретно, а ме нервира и тоа што немаме од гуменине ашваганда тука, капсули ми се слаба страна
Пишав и во групата за антидепресиви, но гледам тука сте поактивни па да прашам. Искуство дали има со есциталопрам? Почнав со 5мг 10 дена,па со цело апче,после недела дена ми ги накачија на апче и половина. Но не гледам некое подобрување,да речам деновиве се осеќам чудно некако... Страв имам некој,денеска и вртоглавица,слаба главоболка.... Не можам да кажам точно како се осеќам,па ако може некој да сподели свое искуство со леков?
Немав никакви нус појави, после два три месеци осетив дека јас веќе нормално функционирам, пијам од 20 мг
Дали кога треба да патувате осеќате ужасни вртоглавици и како да тонете? Јас уште невлезена во кола си викам поарно не оди (кога треба подолго да се патува). Еве викендов Србија треба да одиме, јас се мислам што ќе се случи ако ми биде лошо, ако се онесвестам, ако се расипе возилото а мене ми е лошо.. и секој ден со такви глупости. Плус ќе ми дојде премногу лошо и ако ги преживеам тие 15тина минути без да дигнам паника, после тоа ми е подобро. Исто така ако има магла надвор или ако е облачно, пак ми е лошо
Да не имаш некои трауматски случувања со автомобил некаква сообраќајка нешто или начарани места ако некогаш си скршила нешто рака нога на промена на времето организамот реагира...
Немам ништо, имам eye floaters на очите и страшно ми смета кога е матно или така затемнето надвор, а за со автомобил ми е страв дека е отворен простор и дека ако ми се слоши сме далеку од помош
Значи, се работи за страв од отворен простор...па, нели можеш да размислиш на начин има постојки на улиците за качување патници и сл. Не знам можеби треба да побараш стручна помош.
Секако пробувам да ја сменам мислата ама си викам на автопат што ако се расипе возилото. Така нема каде да се оди, а кога ќе видам дека има како шума на пр нешто дрвца ги гледам како заштита некако не знам зашто. Како да има за што да се задржиш
Идеш на психотерапевт? Да се "испразниш"? Јас некогаш имам мн валкани мисли.... Или па најголеми трагедии и најлоши сценарии. Чаре, музика и дружба
Има различни и во прав и како капсули. На секој различно помагаат. Некако ми се чини дека во прав е подобра ама попроблематична за консумирање, а некои пак истото го тврдат за капсулите.
Здраво сакам да прашам дали има мајки што пиеле ад за време на бременост и родиле здрави бебиња, јас сум бремена и аксиозна личност пијам елицеа ве молам за подрашка и искуства