1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    763
    Po lekar i doktorski minumum 7 ili 8 meseci za A.D.,sama ne si praii kombinacii,ne e vo tvoj prilog.

На GirlLove и Matea^_^ им се допаѓа ова.
  2. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    763
    Po lekar i doktorski minumum 7 ili 8 meseci za A.D.,sama ne si praii kombinacii,ne e vo tvoj prilog.

3. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    763
    Zelezoto mozes brzo da go sredis,maticen ke ti dade lekovi i vitamin C,i vnesuvanje na meso i proteini.
    Za gasovi probiotik i kefir.
    Drugarki ne mora da molis,zapise se na nekoja ,joga,pilates,kurs,ako si vernik na liturgija sto odat poveke se zeni i ke stvoris krug na poznanici i mozni prijatelstva i druzenje.Ako ti treba drustvo,mislam na sekoj mu treba.Posebni vo crkva idat ljuge so bas teski bolesti sto se lecat i sakaat da se druzat.Duri i e dobro za uteha koga slusas sudbini i zivoti poteski od tvojata.Ova e predlog samo .

На eliesaab, desperate15, NoirSerpentine и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. desperate15

desperate15 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    913
    Онака рандом со години знае од никаде нигде без некој тригер ( бар јас мислам дека нема тригер) да ми дојде ко тупа болка, ко безвезно чувство на лева страна кај срцето, не знам дали е од него, дали од желудник, на кардиолог не дека не сум била али како се е ок викаат.
    Па еве да прашам дали имате/сте имале таков проблем?

5. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    439
    Најкраток период е шест месеци, ама не можиш ти сама да си одредуваш терапија, ке одиш на доктор таму ке ти кажат како и колку да пиеш, и дали треба да почнеш пак да пиеш, на своја рака не, ад се процес

На Matea^_^ и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  6. inchixx

inchixx Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2022
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    18
    ај некој што има искуство со ашваганда нека ми каже плис од каде ја зима и која конкретно, а ме нервира и тоа што немаме од гуменине ашваганда тука, капсули ми се слаба страна :(

7. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    79
    Пишав и во групата за антидепресиви, но гледам тука сте поактивни па да прашам. Искуство дали има со есциталопрам? Почнав со 5мг 10 дена,па со цело апче,после недела дена ми ги накачија на апче и половина. Но не гледам некое подобрување,да речам деновиве се осеќам чудно некако... Страв имам некој,денеска и вртоглавица,слаба главоболка.... Не можам да кажам точно како се осеќам,па ако може некој да сподели свое искуство со леков?

8. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    439
    Најубаво искуство, мене ме прероди, треба да поминат неколку месеци за да осетиш подобро

9. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    79
    А дали имавте некакви нус појави првиот месец? И после колку време се осетивте подобри?

10. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    439
    Немав никакви нус појави, после два три месеци осетив дека јас веќе нормално функционирам, пијам од 20 мг

11. I shto sega

I shto sega Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    45
    Дали кога треба да патувате осеќате ужасни вртоглавици и како да тонете? Јас уште невлезена во кола си викам поарно не оди (кога треба подолго да се патува). Еве викендов Србија треба да одиме, јас се мислам што ќе се случи ако ми биде лошо, ако се онесвестам, ако се расипе возилото а мене ми е лошо.. и секој ден со такви глупости. Плус ќе ми дојде премногу лошо и ако ги преживеам тие 15тина минути без да дигнам паника, после тоа ми е подобро. Исто така ако има магла надвор или ако е облачно, пак ми е лошо

12. Alizée10

Alizée10 Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    337
    Да не имаш некои трауматски случувања со автомобил некаква сообраќајка нешто или начарани места ако некогаш си скршила нешто рака нога на промена на времето организамот реагира...

13. I shto sega

I shto sega Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    45
    Немам ништо, имам eye floaters на очите и страшно ми смета кога е матно или така затемнето надвор, а за со автомобил ми е страв дека е отворен простор и дека ако ми се слоши сме далеку од помош

На Alizée10 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Alizée10

Alizée10 Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    337
    Значи, се работи за страв од отворен простор...па, нели можеш да размислиш на начин има постојки на улиците за качување патници и сл. Не знам можеби треба да побараш стручна помош.

Последна измена: 7 ноември 2024
    На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. I shto sega

I shto sega Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    45
    Секако пробувам да ја сменам мислата ама си викам на автопат што ако се расипе возилото. Така нема каде да се оди, а кога ќе видам дека има како шума на пр нешто дрвца ги гледам како заштита некако не знам зашто. Како да има за што да се задржиш

На Alizée10 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Идеш на психотерапевт?
    Да се "испразниш"?

Јас некогаш имам мн валкани мисли....
    Или па најголеми трагедии и најлоши сценарии.

Чаре, музика и дружба

17. I shto sega

I shto sega Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    45
    Да одам, 2 пати месечно, само разговор без терапија

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Види ако ти треба терапија, да си земаш, не избегнувај антидепресиви

19. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    2.262
    Има различни и во прав и како капсули. На секој различно помагаат. Некако ми се чини дека во прав е подобра ама попроблематична за консумирање, а некои пак истото го тврдат за капсулите.

20. Simona ...

Simona ... Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2023
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    34
    Здраво сакам да прашам дали има мајки што пиеле ад за време на бременост и родиле здрави бебиња, јас сум бремена и аксиозна личност пијам елицеа ве молам за подрашка и искуства

На Kali112 му/ѝ се допаѓа ова.