Па мене после бременост кога ми се качуваше притисок, првата недела океј после веќе беше на психичка база.
Исто, се живо ми е месецов, бев на 450 доктори, по 4 мислења, главата ќе ме шекне. Сега ново ми е дека нешто со главата имам, па ме боли, па ми се гади, немам апетит.... стресот одма ме мава на немање апетит или гадење и болки во стомак. Ќе препукнам со вакви мисли, од почеток на месецов ме прифатија будалите, на 4 др. бев да снимам гради, сега ова со главава, плсле нешто трето... преуморна сум од глупостиве. @Misskirova
Па не е само интернетот што ги мачи. Многу работи можат да влијаат. Нека одат на кеј или во парк да џогираат, нека пешачат, слушалките со музика обавезно. Музиката опушта.
Некој за чат со проблем анксиозност околу спиење.. Страв од неспиење и страв од спиење. Ако не спијам паничам, а при заспивање исто ми е страв да не ми се случи нешто во сон. Мозокот на fight or flight веќе месеци. После ваква ноќна тортура следниот ден уште поизразена анксиозност од се'. И како го решивте ако сте го имале ова?
Да, ама претераното гуглање не чини. Нека го прават тоа што го предлагаш. Човек треба да си ги трга мислите, не да се опседнува со непотребни.
И природата исто. Да. Ама паничам зошто немам доволно време за сон и одмор а сабајлето треба рано да станам. Ем ненадпана ем анксиозна ем испаничена. Пребродувам со Б6, магнезиум и ашваганда. Некогаш и валеријана чај/капки и многу тивка музика за медитација. Некако проаѓа.
Zdravo na site. Mnogu mi e loso denes, mi se losi, mi se tresat nozete i racete, vrtoglavici imam i bolki osekam vo gradite i po celo telo, mi se drvi vilicata, rakata leva i sto uste ne. Dali nekoj se custvuva vaka? Pomagajte
При анксиозност нормално е тоа, само дел од симптомите, плус може и реакција на времето да е. Не се секирај, напиј се некој витамин или апче за смирување и пушти си некоја серија на тв или јави се на пријателка, разговарајте. Колку да си ги тргнеш мислите
Дали ќе може некој во порака да ми пише сакам да поразговараме, ако некој е психотерапевт или се занимава со психологија уште подобро... Благодарам однапред
I Jas imam problem so strav pocnuva da me boli zeludnik creva I nisto NE mi se pravi.Sakam nekoj sovet Kako da go nadminam ova.Ne mi se izleguva od doma.
Treba vecer da odam na setanje za 8mj mart. Vo vtornikot vecerta si ja povrediv nogata. Uste imam otok ama mnogu pomalku ama takov strav me mava deka tamu ke mi otece, pa ke zavrsam na brza pomos pa ke mi ja secat. Do tskvi katastrofi odam. Doktorkt mi kaza deka mozqm da odam samo da ja odmaram, da ne opteretuvam celo vreme. Ama nekako kako sakam da veruvam vo loso i se istoro mi se mavw niz glava. Me maci mnogu
Pozdrav Ve molam za pomos i sovet Veke tri dena povrwmeno mi yrne liceto od desnata strana ne celo lice nego pola i ne kako trpnenje ko vadis zab nego nekoe cudnoo Kako peckanje kako struja da mi mine i mnogu se plasam da ne e nekoj mozocen na sekoje trpnenje panicam bev pred dva dena na lekar doktorkata mi veli ne e nisto seriozno ali ja samata ne mozam da se ubedam deka ne e nisto strasnoo neznam sto da pravam dali nekoj se soocuva so ovoj simpto. I dali moze anksot da dade vakov simptom sekoj komentar e dobrodojden
Mi trne i mene i glava i lice i me pecka i strui mi ide vo glava vo telo zeztini imam i plus so ciklusot imam problem hormonalen dizbalans tesko mi e mnogu