Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Katie90

Katie90 Популарен член

Чувството дека околината е променета дека не ја познаваш, а свесна си дека не е така во реалноста се вика дереализација. Ова не е невообичаено за некој кој се бори со депресија и анксиозност и има акутен стрес.
    Те читам низ темите и се гледа дека стварно си имаш мака ама и дека сакаш да работиш на тоа да ти биде подобро што е добар почеток. Не знам на каква терапија си била до сега ама пробај когнитивно-бихејвиорална терапија. Најди некој искусен психотерапевт и работи на себе.
    Друго што приметив е дека имаш проблем во одржување на другарства, прифаќање на критики, проблеми на работа и мислам дека тоа треба да го тематизираш на психотерапијата.
    Многу често велиш дека другарствата ти се еднострани и дека те избегнуваат. Реално може и некој те препознал на форумот и не сака неговите проблеми или вашите муабети да ги чита тука. Имаш многу информации споделено за себе и мислам дека ова може да е една од причините што те избегнуваат.
    И уште еден совет за крај запиши се на некој спорт. Ова ти е одличен начин да стекнеш нови пријателства и да го намалиш барем малку стресот.

senjorita-v and GirlLove like this.
  2. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

2,5, пијам 11 години

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Дали имаш искуство со таков психолог. Ако имаш пиши порака. Не можам јас тебе.

4. Katie90

Katie90 Популарен член

Не живеам во Македонија, не можам да ти помогнам. Ама распрашај се сигурно има некој кој прави таква терапија.

GirlLove likes this.
  5. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Како ги контролирате емоциите. Некогаш од толкава раздрадливост дури и викотница ме вознемирува и после тоа имам стегање во гради, покачен притисок, не можам да се опуштам. Ќе пројде ли чумава еднаш засекогаш. Поздрав до сите борци :)

Last edited: Aug 5, 2025 at 10:07 PM