Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. katerina.femina

katerina.femina Истакнат член

Луѓе барам совет од вас.
    До пред 5 години пиев Елицеа 5мг поради панични напади. Јуни месец годинава ми се вратија анксиозноста и паничните напади а притоа бев бремена 8 месец. Издржав некако лежејќи цело време дома и откако се породив веднаш почнав да пијам Елицеа 15мг наутро и Заласта од 5мг (1/4) навечер. Тоа секако со консултации со психијатарот што ме води веќе со години. Сега веќе сум добра и јас и бебето. Ама имам мака,свекрва ми е болна од рак(во доцен стадиум). Многу често имам напливи на тахикардија и вознемиреност кога ја гледам и многу сум исплашена дека ќе ми се влоши состојбата и дека нема да можам да се грижам за бебето. Маж ми секако е тука. Ама јас многу ја сакам неа и не можам да поднесам и да замислам дека утре ќе ја нема....докторот ми рече дека тоа можеби ми било тригер што ми се врати состојбата (бидејќи тој период дознав за нејзината болест). Повремено пијам Аклонил 1/2 таблетка и ме смирува. Како да си помогнам во ситуацијава? Не сакам да пијам седативи....

2. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Тежок хаос. Понекогаш си мислам дека стварно нешто не штима со мене, дека премногу перфекционизам има во мене, дека стварно треба да се опуштам и да пуштам сѐ да си тече... Ама не бива. Страшно многу иритабилна состојба имам, од ситници се превозбудувам, од убави вести не се радувам туку се плашам.

Vodolija89❣️ and Skorpija12 like this.
  3. md1990

md1990 Нов член

zdravo
    se soocuvam so pecenje zarenje samo.na ednata strana na liceto i kako igranje na nervi na razlicni mesta
    dopolnitelno imam i bruksizam nokjno steganje na zabite no isto sum i anksiozna
    se plasam deka sum bolna dali nekoj imal problwm kako mene
    premnogu sum isplasena i se plasam na nevrolog da odam mislam deka ke mi dade strasna dijagnoza
    uzasno se cuvstvuvam