Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. bookslover

bookslover Популарен член

Човек не се чини дека ја слушаш ако постојано се споредуваш со неа. Дали ја слушаш само за да кажеш дека ја слушаш и да се споредиш како на тебе ти е најтешко, а неа многу лесно затоа што работи прва смена? Не разбирам што не разбираш.

Никогаш нема да успееш да се подобриш ако постојано се споредуваш со некого и ако постојано си велиш дека тебе ти е најтешко а на некому му е полесно.

LibreGirl, Mr.Limonko and Panda00 like this.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Да, се споредувам и се фаќам дека се споредувам.
    Ама не можам да трпам, да ми се жала за се и сешто и јас ко ќе додјдам на ред.. Е ајде, ќе си најдиш работа.
    Е ајде то е.
    То е.
    Еден совет не дала

3. bookslover

bookslover Популарен член

Тогаш скрати контакт, не ти е другарка и терај си.

4. Panda00

Panda00 Истакнат член

Тогаш смени си ја другарката, најди си нова. Не знам што се дружиш со луѓе што не те слушаат.
    Луѓе отпишуваат фамилија, ти за една другарка се замараш. Не мора да се дружиш ако не ти одговара.

А како ѝ е на нејзе и кому му е потешко, прво не можеш да знаеш и второ немаш потреба да се споредуваш со други.

5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Те читаме, но не добиваме таков впечаток од твоите мислења.
    И вистинско слушање е само да слушаш за неа без да правиш споредби со твојата ситуација. Можеби несвесно и на неа ѝ даваш знак со кој мисли дека не си ѝ доволно важна.
    Ова лесно се решава. Седнуваш и правиш еден долг и јасен разговор.
    Двете да ставите на маса што имате. Потоа ќе увидиш дали односот може да ви се подобри или секоја да си тргне по свој пат. Секако не е задолжително да сте другарки.

LibreGirl and GirlLove like this.
  6. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

@GirlLove
    Никогаш не се споредувај со друг, туку со самата себе, труди се да бидеш утре подобра од тоа што си денес. Спореди си го напредокот од пред година дена и денес..

На секој неговите проблеми му се најголеми...

Другарството не е исто што и психијатар.. Ако се имате како другарки само за да си споделувате на која и е потешко и да очекувате едната на другата да глуми психолог не сте другарки.. Вистински другар се радува кога неговиот другар постигнал успех и поголем од неговиот, не е љубоморен.. Да и во лошо треба да ти се најде, еве те ислуша и таа сигурно тоа што тебе не ти олеснило после тоа не таа виновна, може едноставно слуша ама не знае како да те утеши освен да рече "ќе биде добро".
    И на крај не мора да се дружиш со некој што не ти одговара..