Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. natemila

natemila Популарен член

Ке се разбудиш како нема да се разбудиш, стравот е нормален и кај човек без анкс кога ке умре некој. И сигурно немаш никаква жештина во главата, тоа сега ти така си мислиш од паника. Утре е нов ден, се надевам ке биде сончев и убав. И немисли на тоа, прави било што ама не мисли на тоа што се случило.

2. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

Тешки хипохондрици сме ние анксиозните но реално ништо не се случува на нашите органи. Се' ни е во психата, но ќе ни помине. Сто пати имам одено на ЕКГ, преглед на дојки, јајници, абе цела болница ја прошетав и сум здрава и права. 3 години ми трае состојбава и многу пати сум си помислила дека ќе умрам па еве сум, сеуште жива. Најди нешто со што ке се занимаваш, нешто што ке те релаксира. Поздрав

loska23, Cleonika and Matea94 like this.
  3. alex488

alex488 Истакнат член

E ajde de ne misli, sakam da ne mislam, pravam napori, no imam i edna mana, mon stop go meram pritisok i 125-85, a gire dole preku den odam vi rid peshacam po 12 km kako konj ziva voda stanuvam, i pak si pravam filmovi... Zasho taka??do nekni beshe srce tema, sega glava se prefrliv deka me zeze ... A znam deka mora sam i samo sam da si pomognam

4. alex488

alex488 Истакнат член

E ajde de, kako da ne mislime, a jas znam deka e psiha, nego tuuu me maci sega, nekoja zestina vi glavata, i film si vikam nekoj mozocen hehe

milen4e:) likes this.
  5. natemila

natemila Популарен член

Е зошто така незнам ни сама, не велам дека и јас не мислам, ама полнав се поретко да мислам. Вчера и денеска се изнашетав без никакви мисли убаво ми беше, ама и јас кога ке слушнам дека некој умрел одма се потресувам и си мислам дека и јас ке умрам. Ама верувај ке умреме кога ние најмалку ке очекуваме, а не кога вака ке мислиме дека ке умреме. Така да опуштисеее :) ма каков мозоченннн, хаххаха те чекам сабајле пак да пишешшшш :sun:

6. lavanda 07

lavanda 07 Активен член

Jas dolgo vreme ja imav taa zestina vo glavata i toa nazat ama pocnav da ja ignoriram nekako ne deka ja snema ama poleka pocna da se namaluva.Bi te sovetuvala da ne obrnuvas mnogu vnimanie i ke vidis deka ke iscezne.Pozdrav.

IthoughtIwasAnAllien likes this.
  7. alex488

alex488 Истакнат член

Daaa i mene pozadii, i gore na vrvi na na glavata kako mravi trpki ezenjee, pa ima ima pa ke snema pa pakkk

8. alex488

alex488 Истакнат член

Hehe smej see, tebe ti e lesno sega a mene mi zeze, se shalam znam deka sakash da mi pomognesh nio moram sam, se e vo negativnata misla

9. natemila

natemila Популарен член

Слушај да ти кажам денеска имав закажано на фризер, и требаше таму да седам 3 саати да мењам боја па и мене ке ми жежеше ама вистински не ко тебе сега, и замисли после толку време се решавам да одам и некој си столб во драчево ке пагал и немаше цел ден струја, и ке одам утре :P ако и утре не искочи нешто зошто историско стана ова фарбањеее хахаха :@

10. alex488

alex488 Истакнат член

Hehe, moze zasto ja vcera projdov od tamu i padnal hehe
    Znaci se e vo glavata, samo treba pozitivno resavajne na sumptomite i bes panika, i sekojdnevno non stop pozitivno
    Noo ajde dee da te vidam teskoo mii ee

natemila likes this.
  11. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

12. natemila

natemila Популарен член

Ауууу значи ради тебе јас денес не бев на фризер а бев толку позитивна хаххаа, ама затоа сега има позитивна енергија за утре да ми пратиш затоа што ке ми требааа. И кога се сака се се може ништо не е тешкооо :*

13. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Абе на сите ке ни помине ... не е толку страшно како што изгледа,само треба малце да се потрудиме :) па и еден ден ке си се чудиме самите себе и ке ни биде смешно кога ке се потсетиме што не загрижувало !! Само позитивни мисли и се ке се врати во нормала
    јас денес баш убаво си поминав,немав ни паника,не бев ни под стрес ! весело ми помина денот се надевам и утре и понатаму така ке биде :)
    бацки на сите и стегнете заби,се ке биде добро <3

14. alex488

alex488 Истакнат член

Hehe bash mi e milo i sakam da si pozitivna, a jas sum covek so dusha za sekoj dobar , a za mene negativec.. Se bi dal za ovaa krastaa da ja mavnam od umott

natemila likes this.
  15. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

ке успееш :))) те уверувам,само потруди се да веруваш во себе и да бидеш позитивен

natemila likes this.
  16. alex488

alex488 Истакнат член

Ajde se trudam max, i sakam da bide taka. Mora da bide, pravam see, i tabotam i pesacam i iii malku sum zatvorem doma, so drugari slabo, begam od luge koga me fakja, i pravo doma na aparato za pritisok. Hehe

17. natemila

natemila Популарен член

ЕЕЕ јас затоа го фрлив апаратотттт, ама не се зезам озбилна сумеве цела година немам апарат домаааа и супер ми е

18. alex488

alex488 Истакнат член

Jas i u kola imam i doma iisho da ti kazam, merac summ se na negoo, do skoro bev po ednash u dvete nedi, a sega pak go fativ u ritamm, tuu od toa strav pustii..
    Moze li ti da ispeshacis 12 km u brdo rid, za 2 saati dva pati nedelno, i da si bolen?
    Ama misli loshii

19. natemila

natemila Популарен член

Нема шанси да си болееееннн, и секој ден кажувај си јас сум здраввввв и толку :)

20. alex488

alex488 Истакнат член

I ke si kazuvam, ali ipak mi treba pomosh od vas, ipak moralno e ali e so efekt, znaesh kako ee

natemila likes this.