Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Јас кога ќе слушнам некој како се расправа, не можам да се контролирам, губам и воздух и се тресам како епилептичар.
    На неполни 23 години немам ни живци ни нерви за никаков стрес. Тешко мене... ;(

crazylady, presiosaP and Cleonika like this.
  2. Cleonika

Cleonika Истакнат член

И ја исто значи и коа се караат други а особено дома па или некпј близок исто така се тресам... сеа не толку ама знам дека и повеќе се возбудував...а посленово што го рече и јсс еве пред пола саат го реков дека на 24 год ќе де замарам со притисок и немам жифци ништо да издржам а што се ме чека :/

3. natemila

natemila Популарен член

Мора да научиме сами да се смируваме, дали со дишењее, дали со броење до 10, дали со изговарање во себе некоја афирмацијаа. Мораме храбро против стравот, да му погледнеме во очи. Јас сум многу задоволна од сама себе, секој ден се повеќе од претходниот. Се радувам што више она чуство пред излагање на грчење, страв, напнатост е по слабо. Овој форум ми помогна повеке од било кое апче, од било кој доктор. Благодарност до @dunja која неуморно одговараше на моите прашања. Исто и до @mal.ecka. Поздрав и до @veren којј што многу придонесе со своите советии. Само храброоо МОЖЕМЕ НИЕЕ.

dunja, Loco992, veren and 6 others like this.
  4. Среќа

Среќа Популарен член

Не веднаш ама кај мене се појавува закаснета реакција, после повеќе часа или ден, два. И тоа е уште полошо. Се собира се и тогаш ќе експлодира.

5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@natemila Се радувам за тебе срцка....само што помислив пред некој ден да ти пишам дека следен чекор треба да ти биде вработување и ете читам убави вести.Честито вработување,ќе видеш колку ќе ти помогни.Те :hug:

silvija88, dunja and natemila like this.
  6. natemila

natemila Популарен член

Ти благодарам многуууу :hug::muscle::muscle:

mal.ecka likes this.
  7. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

8. Среќа

Среќа Популарен член

Сепак мислам да одам во Ремедика, најблиску ми е а со самата помисла дека треба да идам на лекар ме фаќа паника па уште ако треба да правам некакво испитување...Ако знае некој за таму цена на ЕЕГ нека каже зошто моментално немаат ценовник на страната (во изработка им е).

9. bubic.k

bubic.k Популарен член

Веднаш до Ремедика е амбуланта Железара , персоналот е стварно многу коректен , сите испитувања досега сум ги правела таму , со плаво картонче нема да ти дојде ни 150 денари преглед целосен а во Ремедија 1800 платив само за една инфузија ..поздрав срцка и секое добро

10. vekickaang

vekickaang Истакнат член

Neznam za remedika ama pravev vo neuromedika okolu 2600 mislam bese ama i plus ptegledot okolu 2000. Javi si se na tel za sigurno

11. Miss.N

Miss.N Популарен член

Дечки дали ви се случува да сте возбудени а не знаете од што... онака како нервите се одоздола да ви се крева.. неугодно чуство.. дури и да се почешам на челото како да ми се наткрева уште толку.. како сите нервни завршетоци да ги чуствувате.. и веднаш те фака страв, паника од што може да е.. мислиш ќе побудалиш не знам што може да е..

bumbaroska likes this.
  12. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Напад на нервниот систем, ако не можеш да се смириш напиј се нешто за смирување

13. Miss.N

Miss.N Популарен член

а од што може да е тоа.. ?

14. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Така доаѓа само по себе нервите си реагираат може од некој прикриен стрес или притаени чувства

crazylady and Merlin_Monroe like this.
  15. strelkata

strelkata Истакнат член

Кажете ми дали некој од вас го пратиле на некое испитување на магнетна на психијатрија во воена болница? И какво е тоа испитување, дали некој лежел таму, дали вреди и тоа да се направи. Дечко ми денес бил на контрола но д-р не бил таму па затоа отишол кај докторката од предтоа што му даваше рисперидон да пие. И она се подналутила затоа што сменил доктор (нормално ќе смени кога не му беше ич добро од таа јака терапија) и го пратила во 8ми септември да лежи и да му правеле некои испитувања.

16. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Девојки дајте совет се повеќе сум опседната со притисокот,мислам дека ми е низок,ме боли главата горе во средишниот дел и челото моментално и понекогаш напред кај веѓите,дали е опасно и дали тоа значи дека ми е низок?последниот пат имав напад поради што мислев дека ми е низок притисокот и од тогаш мајка ми не ме остава да го мерам.кажете ми може ли да се онесвестам веќе ме фаќа паникаааа....

17. Merlin_Monroe

Осеќам како да ми се олабавуваат нозете дајте одговоор што да правам

18. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Од низок притисок немаш гајле

Merlin_Monroe likes this.
  19. Miss.N

Miss.N Популарен член

не е страшно а?

20. Merlin_Monroe

Јас скоро секоја ноќ се будам од лоши сонови но ајде ок тоа не смета нешто многу,пак си заспивам но расположението многу често ми се менува де сум депресивна,мрзлива де после ќе се развеселам малку,така почесто во текот на денот,дали е можно од ад?(инаку пијам zepira 10mg а упатството го немам прочитано и не сакам да го читам или пак да пребарувам ма интернет за ад) затоа тука прашувам и се имам здебелено 5 кила до сега и поради тоа се вознемирувам уште повеќе! ;( Поздрав до сите ..