Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Јас кога ќе слушнам некој како се расправа, не можам да се контролирам, губам и воздух и се тресам како епилептичар.
    На неполни 23 години немам ни живци ни нерви за никаков стрес. Тешко мене... ;(

На crazylady, presiosaP и Cleonika им се допаѓа ова.
  2. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    И ја исто значи и коа се караат други а особено дома па или некпј близок исто така се тресам... сеа не толку ама знам дека и повеќе се возбудував...а посленово што го рече и јсс еве пред пола саат го реков дека на 24 год ќе де замарам со притисок и немам жифци ништо да издржам а што се ме чека :/

3. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Мора да научиме сами да се смируваме, дали со дишењее, дали со броење до 10, дали со изговарање во себе некоја афирмацијаа. Мораме храбро против стравот, да му погледнеме во очи. Јас сум многу задоволна од сама себе, секој ден се повеќе од претходниот. Се радувам што више она чуство пред излагање на грчење, страв, напнатост е по слабо. Овој форум ми помогна повеке од било кое апче, од било кој доктор. Благодарност до @dunja која неуморно одговараше на моите прашања. Исто и до @mal.ecka. Поздрав и до @veren којј што многу придонесе со своите советии. Само храброоо МОЖЕМЕ НИЕЕ.

На dunja, Loco992, veren и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Не веднаш ама кај мене се појавува закаснета реакција, после повеќе часа или ден, два. И тоа е уште полошо. Се собира се и тогаш ќе експлодира.

5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.387
    Допаѓања:
    126.545
    @natemila Се радувам за тебе срцка....само што помислив пред некој ден да ти пишам дека следен чекор треба да ти биде вработување и ете читам убави вести.Честито вработување,ќе видеш колку ќе ти помогни.Те :hug:

На silvija88, dunja и natemila им се допаѓа ова.
  6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ти благодарам многуууу :hug::muscle::muscle:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392

8. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Сепак мислам да одам во Ремедика, најблиску ми е а со самата помисла дека треба да идам на лекар ме фаќа паника па уште ако треба да правам некакво испитување...Ако знае некој за таму цена на ЕЕГ нека каже зошто моментално немаат ценовник на страната (во изработка им е).

9. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Веднаш до Ремедика е амбуланта Железара , персоналот е стварно многу коректен , сите испитувања досега сум ги правела таму , со плаво картонче нема да ти дојде ни 150 денари преглед целосен а во Ремедија 1800 платив само за една инфузија ..поздрав срцка и секое добро

10. vekickaang

vekickaang Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    93
    Neznam za remedika ama pravev vo neuromedika okolu 2600 mislam bese ama i plus ptegledot okolu 2000. Javi si se na tel za sigurno

11. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Дечки дали ви се случува да сте возбудени а не знаете од што... онака како нервите се одоздола да ви се крева.. неугодно чуство.. дури и да се почешам на челото како да ми се наткрева уште толку.. како сите нервни завршетоци да ги чуствувате.. и веднаш те фака страв, паника од што може да е.. мислиш ќе побудалиш не знам што може да е..

На bumbaroska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Напад на нервниот систем, ако не можеш да се смириш напиј се нешто за смирување

13. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    а од што може да е тоа.. ?

14. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Така доаѓа само по себе нервите си реагираат може од некој прикриен стрес или притаени чувства

На crazylady и Merlin_Monroe им се допаѓа ова.
  15. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    Кажете ми дали некој од вас го пратиле на некое испитување на магнетна на психијатрија во воена болница? И какво е тоа испитување, дали некој лежел таму, дали вреди и тоа да се направи. Дечко ми денес бил на контрола но д-р не бил таму па затоа отишол кај докторката од предтоа што му даваше рисперидон да пие. И она се подналутила затоа што сменил доктор (нормално ќе смени кога не му беше ич добро од таа јака терапија) и го пратила во 8ми септември да лежи и да му правеле некои испитувања.

16. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Девојки дајте совет се повеќе сум опседната со притисокот,мислам дека ми е низок,ме боли главата горе во средишниот дел и челото моментално и понекогаш напред кај веѓите,дали е опасно и дали тоа значи дека ми е низок?последниот пат имав напад поради што мислев дека ми е низок притисокот и од тогаш мајка ми не ме остава да го мерам.кажете ми може ли да се онесвестам веќе ме фаќа паникаааа....

17. Merlin_Monroe

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Осеќам како да ми се олабавуваат нозете дајте одговоор што да правам

18. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Од низок притисок немаш гајле

На Merlin_Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    не е страшно а?

20. Merlin_Monroe

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Јас скоро секоја ноќ се будам од лоши сонови но ајде ок тоа не смета нешто многу,пак си заспивам но расположението многу често ми се менува де сум депресивна,мрзлива де после ќе се развеселам малку,така почесто во текот на денот,дали е можно од ад?(инаку пијам zepira 10mg а упатството го немам прочитано и не сакам да го читам или пак да пребарувам ма интернет за ад) затоа тука прашувам и се имам здебелено 5 кила до сега и поради тоа се вознемирувам уште повеќе! ;( Поздрав до сите ..