Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Кога си така да пробаш да одиш на масажа ке ти ја проциркулира крвта

2. dunja

dunja Популарен член

Zoce ???Uste li ma? Ne li uspea da se smiris i da ja pobedis anksioznosta? A?

3. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Uspeav i po podolg vremenski period pak eve sega pocna nekako da me fakaa

bumbaroska likes this.
  4. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Здраво, бев на лекар и ми направија рентген за синуси, и испадна дека имам воспаление на синуси кое е под влијание на настинка/грип и дека ќе помине штом ќе помине и грипот но сепак болката е неподнеслива, па сакав да ве прашам дали ќе можете да ми кажете за природниот лек против синуси, ви благодарам :)

DaNy26 and MiloMalo like this.
  5. dunja

dunja Популарен член

@zoceeee e pa ti sega si veteran vo ovaa hahha...znaes deka nisto nema da ti stane i aj ne plasi gi decava na forumov ...daj soberi se i trgni pak vo borba do pobeda .Ajde ignorr na starvot i toj ke si zamine..Pozdrav

6. Jovanovski94

Jovanovski94 Активен член

анксиозноста јас ја победив со бодибилдинг возење велосипед јадење здрава храна откажување од цигари и така само беше ужасно чувство

7. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Не верувам дека може да се победи, неколку месеци го нема и пак почнува, ево кај мене се враќа по трети пат со се понезгодни епизоди колку и да игнорирам тоа си тлее и пак ке се разгори, си мислам не требаше да почнам со ад да пробав некако сама да се изборам сега и по неколку месеци организмот ги бара, веќе се начин на живот, се извинувам на негативниот на пост јас имам такво искуство, веќе се плашам дека ова чувство никогаш нема да исчезни

8. azzurro

azzurro Истакнат член

istoto se deshava i so mene taman pomisliv deka ja pobediv anksioznosta posle nekolku meseci pa se vrati so poizrazeni simptomi ochaen sum, deset pati sum bil na lekar site vikaa nema nishto sum bil i na tri psihijatri i mi rekoja deka imam silno izrazena anksioznost,mene teshko mie da se ubedim sve mislim deka imam nekoja teshka bolest zaradi ovie glupavi simptomi iskreno vishe izgubiv nadez gotovo.

Ana Chio and stelaohrid like this.
  9. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Дали си сигурен дека си ги направил сите анализи ? Започни си со крвна слика, ехо, рентген на повеќе делови на телото, ЕКГ, оториноларингологиски анализи и слично и ако покрај сето ова испадне дека немаш ништо тогаш не му ја мисли многу :)

10. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

И јас @azzurro немам сила веќе ни воља ни надеж ништо

11. azzurro

azzurro Истакнат член

imam napraveno krvna slika beshe ok ekg isto ok na ushno ok i go snimav vratot nikade nishto ne se najde.

Mehmet likes this.
  12. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Добро е тоа, мило ми е, види што ќе ти кажам, јас исто сум бил анксиозен а сега имам други физички проблеми како што се синуситите, но на времето кога бев под депресија еден фамилијарен доктор ми порача да си купам Магнезан Б6, обично си испив по една таблета пред спиење, да ти кажам искрено многу бев задоволен, имав многу подобрување, 250мг има магнезиум и околу 14мг витамин б6 кој е есенцијален за подобрување на нервниот систем, така да земи си и ти ќе бидеш изненаден од резултатите :)

dunja, MiloMalo and DaNy26 like this.
  13. DaNy26

DaNy26 Активен член

@stelaohrid па за тебе досега стекнав мислење дека не се предаваш толку лесно!!!Главата горе никако немој да се предадеш,додека ти пишувам ме маваат паники и милион симптоми,веќе две недели сум со мисла дека ќе добијам срцев удар но продолжувам ,морам да продолжам имам мала ќерка за која мора да бидам силна ,најди и ти причина немој да се предадеш, @azzurro исто и ти ,си бил на лекар не мисли на тоа,јас веќе не одам на лекар,се срамам ,досега и спецјалист ќе станев да се посветам на попаметни работи отколку на оваа глупа анкс. Дали работите , дали имате секојденвна занимација? Мојот психолог ми има кажано дека секојдневна активност е многу важна во нашата ситуација!! Ве гушкам и ви давам сила

dunja and Cleonika like this.
  14. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Фала ти на позитивата олку депресија не сум осетила до сега, ужас

15. DaNy26

DaNy26 Активен член

Можеби е од времето ,но сепак продолжи да се бориш ;)

stelaohrid likes this.
  16. hoex

hoex Истакнат член

Lugje strav mi e da ne imam seker, nekoi clenovi od mojata familija imale i imaat i strav mi e da ne imam i jas da ne e nasledno

mal.ecka likes this.
  17. perla24

perla24 Истакнат член

@hoex isto i ja imam takvi misli za sekjerot. Imam doma takvo za merenje,mi e strav da meram :)

18. hoex

hoex Истакнат член

Jas srekja sto nemam takvo haha, da imav ke go rasipev sega od merenje

19. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Na krvna slika ako imas praveno I za sekjer si pokazuva kolku ti e, ako si imal ke ti kazele na doktor. Plus sekjerot sI ima propratni simptomi ne e tuku taka. Proveri sI ja krvnata slika vidi kolku ti bil smiri si ja psihata. Ne si prepisuvaj bolesti za dzabe.

20. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Kazete mi dali halcinacije kako slusnje glas nekoj kako da te vika e simptom na ankcioznost . Mene ova mi stana kako opsesija ili neznam so e od koga imav panicen napad kako nekoj da slusnav sega samo toa mi oddeknuva vo usi daj pomagajte