Здраво, бев на лекар и ми направија рентген за синуси, и испадна дека имам воспаление на синуси кое е под влијание на настинка/грип и дека ќе помине штом ќе помине и грипот но сепак болката е неподнеслива, па сакав да ве прашам дали ќе можете да ми кажете за природниот лек против синуси, ви благодарам
@zoceeee e pa ti sega si veteran vo ovaa hahha...znaes deka nisto nema da ti stane i aj ne plasi gi decava na forumov ...daj soberi se i trgni pak vo borba do pobeda .Ajde ignorr na starvot i toj ke si zamine..Pozdrav
анксиозноста јас ја победив со бодибилдинг возење велосипед јадење здрава храна откажување од цигари и така само беше ужасно чувство
Не верувам дека може да се победи, неколку месеци го нема и пак почнува, ево кај мене се враќа по трети пат со се понезгодни епизоди колку и да игнорирам тоа си тлее и пак ке се разгори, си мислам не требаше да почнам со ад да пробав некако сама да се изборам сега и по неколку месеци организмот ги бара, веќе се начин на живот, се извинувам на негативниот на пост јас имам такво искуство, веќе се плашам дека ова чувство никогаш нема да исчезни
istoto se deshava i so mene taman pomisliv deka ja pobediv anksioznosta posle nekolku meseci pa se vrati so poizrazeni simptomi ochaen sum, deset pati sum bil na lekar site vikaa nema nishto sum bil i na tri psihijatri i mi rekoja deka imam silno izrazena anksioznost,mene teshko mie da se ubedim sve mislim deka imam nekoja teshka bolest zaradi ovie glupavi simptomi iskreno vishe izgubiv nadez gotovo.
Дали си сигурен дека си ги направил сите анализи ? Започни си со крвна слика, ехо, рентген на повеќе делови на телото, ЕКГ, оториноларингологиски анализи и слично и ако покрај сето ова испадне дека немаш ништо тогаш не му ја мисли многу
imam napraveno krvna slika beshe ok ekg isto ok na ushno ok i go snimav vratot nikade nishto ne se najde.
Добро е тоа, мило ми е, види што ќе ти кажам, јас исто сум бил анксиозен а сега имам други физички проблеми како што се синуситите, но на времето кога бев под депресија еден фамилијарен доктор ми порача да си купам Магнезан Б6, обично си испив по една таблета пред спиење, да ти кажам искрено многу бев задоволен, имав многу подобрување, 250мг има магнезиум и околу 14мг витамин б6 кој е есенцијален за подобрување на нервниот систем, така да земи си и ти ќе бидеш изненаден од резултатите
@stelaohrid па за тебе досега стекнав мислење дека не се предаваш толку лесно!!!Главата горе никако немој да се предадеш,додека ти пишувам ме маваат паники и милион симптоми,веќе две недели сум со мисла дека ќе добијам срцев удар но продолжувам ,морам да продолжам имам мала ќерка за која мора да бидам силна ,најди и ти причина немој да се предадеш, @azzurro исто и ти ,си бил на лекар не мисли на тоа,јас веќе не одам на лекар,се срамам ,досега и спецјалист ќе станев да се посветам на попаметни работи отколку на оваа глупа анкс. Дали работите , дали имате секојденвна занимација? Мојот психолог ми има кажано дека секојдневна активност е многу важна во нашата ситуација!! Ве гушкам и ви давам сила
Lugje strav mi e da ne imam seker, nekoi clenovi od mojata familija imale i imaat i strav mi e da ne imam i jas da ne e nasledno
Na krvna slika ako imas praveno I za sekjer si pokazuva kolku ti e, ako si imal ke ti kazele na doktor. Plus sekjerot sI ima propratni simptomi ne e tuku taka. Proveri sI ja krvnata slika vidi kolku ti bil smiri si ja psihata. Ne si prepisuvaj bolesti za dzabe.
Kazete mi dali halcinacije kako slusnje glas nekoj kako da te vika e simptom na ankcioznost . Mene ova mi stana kako opsesija ili neznam so e od koga imav panicen napad kako nekoj da slusnav sega samo toa mi oddeknuva vo usi daj pomagajte