Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Пред неколку дена имав непријатна сензација и ме натера да истражувам малце.
    Го чекав сопругот во кола пред Алфа електроник, и се загледав во светлечката реклама. Има една форма на атом од лед сијалици и една светла црвена точка циркулира низ параболите. Арно ама, како што го гледав знакчето, забележав дека не оди кон една парабола и сфатив дека станувам вознемирена. „ЗОШТО НЕ ОДИ ТАМУ!!!“. Покрај вознемиреноста, почувствував гадење и веќе не можев да гледам во рекламата.
    Седнав на Гугл и сфатив дека постои anticipatory anxiety.
    Не знам дали треба да се обратам кај некој за помош, ова ми е ново откритие, но почнав да се преиспитувам и сфатив дека има и други ситници што ме прават вознемирена, како на пример, зошто бришачите од колата оставаат едно триаголниче неизбришано. :?:

2. Viki693

Viki693 Популарен член

Престани да истажуваш на Гугл...ако сакаш да застане овде работата :)

3. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Zdravo :) istata nervoza me fakja ako primer nekoj brise masa I se zagledam vo nekoj del deka ne e zabrisan, cekam I gledam direkt pravo tamu dali ke go izbrise. Toa so brisacite I jas go primetiv pred nekoj den cekajki vo kola zagledana bev vo brisacite I me nervira zosto stoi nagore neizbrisano. Ili ako stavam prsten imam potreba I na drugite prsti da stavam makar I samo da go stavam prstenot ne mora da nosam na site prsti I red drugI takvi sitnici. Ama na toa ne obrakam vnimanie voopsto I ne me voznemiruva ic. Ubavo ti pisaa ako sakas da zavrsi tuka prestani so google poso toa nema kraj

ЈеленаЏиш likes this.
  4. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Zdravo dragi feminki,

Jas pred godina i povekje pisuvav na ovaa tema, koja sto fala bogu za mene zavrsi.
    Sega pred nekoj den dodeka cekav bus, pocna da me gori neso kaj zeludnikot i ne znam od kade mi se javi mislata Sto ako pak mi se javi anksioznosta.
    Ne mozam da kazam deka senzaciite mi se isti ili intenzivni kako koha bev anksiozna, no sum sklona kon pravenje filmovi i sega pak se opsednuvam so taa misla.
    Dali nekoj so go ima veke pominato toa, imal vakov moment?
    Ne sakam pak da se navratam tamu, bidejki sega navistina sum srekjna i ispolneta i zadovolna so svonot zivot.
    Ve molam za mislenje dali nekoj imal slicna situacija?

5. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Ad se antidepresivi. Lekovi sto psihijatar gi dava vo zavisnost od simptomite pozz

6. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Jas pijam valerijana caj i mi pomaga mnogu toj e za smiruvanje

7. starstar

starstar Истакнат член

Не можм веќе,седам и не можам да станам нозете ми се тресат мислам дека ќе се онесвестам,имам како кнедла во грлото...

8. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Probaj da se smiris ili napise nesto za smiruvanje moze ti dal psihijatarot pisi kako si pozz

9. starstar

starstar Истакнат член

Не одам на психијатар,никогаш не сум била до сега сум можела да се контролирам и ретко ми било волку лошо..ама кпга ми е не знам што да правам

Cleonika likes this.
  10. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Zdravo ve molam nekoj od vas moze li da mi kaze kolku pati dnevno moze da se pie caj Valerijana?

11. smatka

smatka Истакнат член

Vi se loshi nekogash koga ste zagrizeni iznervirani ili koga ste isplaseni od nesto , dali ve podkrenuva na povrakanje anaksioznosta , da gubete energija da ve tera na spienje samo, preku den a navecer nemozam da spijam ......... :/

Cleonika likes this.
  12. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Здраво дечки, нешто од вчера чуствувам отежнато движење на рацете и нозете и многу се плашам, па сакав да ве прашам дали некој од вас некогаш се чуствувало исто ?

13. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Истите симптоми ги имам до месеци несоница константно лошење гадење скоро секој ден

14. smatka

smatka Истакнат член

Ooohh uzass :/ nemam sila za nishto so ovaa se ko da mi se prevraka vo stomak

15. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Земај витамин б6 пред јадење или еглонил

16. smatka

smatka Истакнат член

Falaa tiii :*

stelaohrid likes this.
  17. Mimaxs

Mimaxs Активен член

Da eve mene pred saat mi bese taka duri I krv od nos mi potece pa od panika otidov n.a. dezuren I ne se sekiraj n.a. pritisok 100/120 mi vika doktorot ne se sekiraj se e n.a. nervna baza zatoa duso ne se sekiraj i ti se ni e od annex.......

18. smatka

smatka Истакнат член

Ohh lelel pa i tie paniki gledash stto praavat, sega ok si ? Da ii jas si velam od anax mi e nisto drugo ne mi se kreva panika nekoe crvenilo mi izleze po stomak i race i pak si vikam samo to e :)

19. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Пати ли некој од деперсонализација/дереализација овде?

Нека ми се обрати во ЛП.

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Дали некој осеќа непријатност, тахикардија и веројатност дека може да се расплаче во секој момент ?
    Јас вакви симптоми имам се почесто, навечер кога си легнувам срцето ми чука пребрзо. Ако се наспијам добро е, ако не наредниот ден главоболки и потешкотии да се сконцентрирам.

Cleonika likes this.