Пред неколку дена имав непријатна сензација и ме натера да истражувам малце. Го чекав сопругот во кола пред Алфа електроник, и се загледав во светлечката реклама. Има една форма на атом од лед сијалици и една светла црвена точка циркулира низ параболите. Арно ама, како што го гледав знакчето, забележав дека не оди кон една парабола и сфатив дека станувам вознемирена. „ЗОШТО НЕ ОДИ ТАМУ!!!“. Покрај вознемиреноста, почувствував гадење и веќе не можев да гледам во рекламата. Седнав на Гугл и сфатив дека постои anticipatory anxiety. Не знам дали треба да се обратам кај некој за помош, ова ми е ново откритие, но почнав да се преиспитувам и сфатив дека има и други ситници што ме прават вознемирена, како на пример, зошто бришачите од колата оставаат едно триаголниче неизбришано.
Zdravo istata nervoza me fakja ako primer nekoj brise masa I se zagledam vo nekoj del deka ne e zabrisan, cekam I gledam direkt pravo tamu dali ke go izbrise. Toa so brisacite I jas go primetiv pred nekoj den cekajki vo kola zagledana bev vo brisacite I me nervira zosto stoi nagore neizbrisano. Ili ako stavam prsten imam potreba I na drugite prsti da stavam makar I samo da go stavam prstenot ne mora da nosam na site prsti I red drugI takvi sitnici. Ama na toa ne obrakam vnimanie voopsto I ne me voznemiruva ic. Ubavo ti pisaa ako sakas da zavrsi tuka prestani so google poso toa nema kraj
Zdravo dragi feminki, Jas pred godina i povekje pisuvav na ovaa tema, koja sto fala bogu za mene zavrsi. Sega pred nekoj den dodeka cekav bus, pocna da me gori neso kaj zeludnikot i ne znam od kade mi se javi mislata Sto ako pak mi se javi anksioznosta. Ne mozam da kazam deka senzaciite mi se isti ili intenzivni kako koha bev anksiozna, no sum sklona kon pravenje filmovi i sega pak se opsednuvam so taa misla. Dali nekoj so go ima veke pominato toa, imal vakov moment? Ne sakam pak da se navratam tamu, bidejki sega navistina sum srekjna i ispolneta i zadovolna so svonot zivot. Ve molam za mislenje dali nekoj imal slicna situacija?
Не можм веќе,седам и не можам да станам нозете ми се тресат мислам дека ќе се онесвестам,имам како кнедла во грлото...
Не одам на психијатар,никогаш не сум била до сега сум можела да се контролирам и ретко ми било волку лошо..ама кпга ми е не знам што да правам
Vi se loshi nekogash koga ste zagrizeni iznervirani ili koga ste isplaseni od nesto , dali ve podkrenuva na povrakanje anaksioznosta , da gubete energija da ve tera na spienje samo, preku den a navecer nemozam da spijam ......... :/
Здраво дечки, нешто од вчера чуствувам отежнато движење на рацете и нозете и многу се плашам, па сакав да ве прашам дали некој од вас некогаш се чуствувало исто ?
Da eve mene pred saat mi bese taka duri I krv od nos mi potece pa od panika otidov n.a. dezuren I ne se sekiraj n.a. pritisok 100/120 mi vika doktorot ne se sekiraj se e n.a. nervna baza zatoa duso ne se sekiraj i ti se ni e od annex.......
Ohh lelel pa i tie paniki gledash stto praavat, sega ok si ? Da ii jas si velam od anax mi e nisto drugo ne mi se kreva panika nekoe crvenilo mi izleze po stomak i race i pak si vikam samo to e
Дали некој осеќа непријатност, тахикардија и веројатност дека може да се расплаче во секој момент ? Јас вакви симптоми имам се почесто, навечер кога си легнувам срцето ми чука пребрзо. Ако се наспијам добро е, ако не наредниот ден главоболки и потешкотии да се сконцентрирам.