Бемка

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by HybaByba, Sep 17, 2013.

1. HybaByba

HybaByba Активен член

Здраво. Би сакала да споделам нешто со вас што ми се случи пред 3 години, но последниве 2-3 дена повторно почна да ме мачи.. или јас сум преголем паничар или не знам што е раб. :Ѕ значи вака: забележав нешто на бутот на дечко ми како поткожно влакненце и он ми рече да го извадам. зедов памукче и пробав да го стегнам, но не сакаше да излези ништо туку само крв потече од стегањето. зедов пинцета за полесно да го извадам бидејќи ми изгледаше како да е повнатре. на крајот сепак успеав да го извадам, но беше како топченце многу малецко и црно и ме фати паника да не е бемка. :Ѕ ја прашав мајката на една другарка бидејќи е докторка, ми рече дека бемките толку лесно не можеш да ги извадиш, па демек не било ништо... тоа ме смири тогаш, но последниве 2-3 дена не знам зошто, но пак почнав да мислам само на тоа, да не е нешто сериозно.. кога и да му спомнам на дечко ми, ми вика да не се секирам, не било ништо. не знам што да правам.. кое е вашето мислење :Ѕ поздрав

2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Луѓе бе не се чепкаат такви работи.
    Бемка како и да е не вади така лесно, така да тоа не е.
    И јас имам на нога нешто такво слично како на дечко ти ама не го чепкам не ми смета нека си го.

3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

За да се смириш мој совет е да си појдете на кожно и да се провери најскоро што може.
    За секој случај, не можеш да знаеш што е, можеби е ништо (дај боже), а може и да се искомплицира работата.
    Ваму ќе го проверат, а прегледот е кус и нема ништо страшно.
    И другпат не ги чепкајте и подлутувајте овие работи. Бемките може да се извадат лесно, да се поткачат несакајќи. Еден мој другар си извади мало бемче со крема за депилација. Едноставно ја намачка и бемкава падна.
    Среќа испадна не била опасна. Ама јас не би си играла со тие работи.