Брачни совети

Discussion in 'Брак' started by Silver.E, Aug 27, 2013.

1. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@desperate15 Според мене т.е мене лично не би ми сметало сопругот и детето да отидат сами.

Мислам дека дури би инсистирала. Убаво е да се испочитуваат младенците кога веќе ве поканиле.

Воедно, мислам дека едно два часа ако отидат да поседат, не би било крај на светот. Исто како да отидат да прошетаат малку во парк, додека ти се одмараш.

Сепак ако не е премногу сериозна ситуацијата со здравјето, и онака е подобро да одмориш сама дома, а тие нека идат :f:

2. butterflysk

butterflysk Популарен член

Ima prostor za nekolku brojki t.e porcii da ne se platat ako ne dojdat gostite, moze zavisi od restoranot no kaj nas taka bese. Jas ne bi idela sama na svadba, otposle bi otisla kaj mladencite na cestito i gotovo, ali dobro sekoj razlicno. Znaejki go nasiov mentalitet odma vadat muabeti ene ja/go bez maz/zena se razveduvaat sigurno :D

Anyshka, Elliana and desperate15 like this.
  3. desperate15

desperate15 Популарен член

И јас сум одела сама на свадба и маж ми од работа, ова ми е подруго, роднинска свадба што знам. Му реков нека оди сам, малото дома да остане и така не сака да оди. Срам му било сам таму на слика сам ко да нема фамилија бла бла, епа ја со пролив да идам не можам. Тоа е.
    Фала на сите за одвоеното време. :)

Elliana likes this.
  4. Elliana

Elliana Истакнат член

Епа сега не си ти крива што си се разболела. Ако не му се оди така, нека си седи. :D
    Или нека не се слика. :D

emiliana and SummerGirl like this.
  5. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Јас кај другарка на свадба бев без сопруг оти дента тој се разболи. Не гледам ништо страшно во тоа. А и убаво е со малото да оди, ќе си поминат заедно време, поарно отколку ти со проливи да го чуваш дома.

GirlLove, Oneo, Mumoftwo30 and 11 others like this.
  6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

На мене не би ми било проблем маж ми сам да оди. А знам дека не би отишол. Срамота било при жена дома, сам да се појави. Нормално, и децата ќе одат со него. Кај газдата на фирмата сам беше на свадба. Беа канети без партнерки. Јас му кажав - Ако те покани со мене, јас не одам. Што барам кај твојот газда кој не го познавам.

GirlLove, Mumoftwo30 and emiliana like this.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Мене ми е поглупо да не појди отколку сам да појди. Болест, работа, обврски, други приоритети, мал милион причини има зошто некој не би можел/сакал да оди, па не сметам дека треба и партнерот да не оди.

Скоро бевме поканети на свадба кај прва братучеда на мм, младоженците сакаа свадба без деца. Бидејќи свадбата беше во друг град, никако не ми беше изводливо доенче да оставам на некој да го чува, па затоа тој појде сам.
    Сме биле и јас сама и тој сам кога во иста вечер сме биле поканети на различни свадби од различни страни.

8. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Пушти го да оди штом сака да оди, ако сака и со дете и со него нека оди.

Разбирам како се осеќаш, никој не сака да е болен кога може да се забавува, ама пак зошто да го задржуваш него и детето? Немаш причина за љубомора.

Јас на покана за свадба гледам како на нешто што треба да се испочитува, зошто некој сакал тој момент да го прослави со вас и ве поканил.

Можеби низ годините се намалиле контактите, ама свадбите се одличен повод тоа да се смени, да се види човек повторно со пошироката фамилија и да ги обнови тие контакти.

Вашите деца (иако мали) ќе запознаат роднини кои претходно не ги знаеле и може утре ако се сретнат на улица нема да им се случи да не се препознаат.

Во секој случај и да го прашаат зошто е сам, нема зошто да му е срам, зошто е заради болест и обзирност кон другите. Никој нема да ви замери.

9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Ако не си на смртна постела, и ако ги земе децата со него, нема шо да се лутиш... Земи напрај си какао и пуканки, глеј си серија.

10. MinnieM

MinnieM Популарен член

Ние бевме поканети на свадба кај девер, јас само што се породив со бебе дома седевме, маж ми и поголемото детенце беа на свадба и супер си поминале заедно. :)

SummerGirl likes this.
  11. Boni.top.93

Boni.top.93 Нов член

Девојки update на ситуацијата:
    Ние сме всушност куќа лепенка со неговите со заеднички двор со тоа што сме на втор спрат. На првиот спрат од нашата лепенка не живее никој и не е наш, тој има влез од другата страна, со посебен, свој двор. Моментално двата спрата не се поврзани, туку се како мини зграда.
    Е сега дознавме дека тој спрат го продаваат. Ако го купиме, тој би бил на мое име, со тоа што ќе имаме цела куќа со наш двор.

Што мислите? Дали вреди да се купи? Јас мислам на тој начин и би добила приватност и вложените пари досега ќе се исплатат, што мислите вие? Дали би ми сметале неговите? Моментално кај нас никогаш не се качиле без прашање.
    Ви благодарам!

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мое мислење е дека ќе се пишманиш, ама само мое мислење. Како сакаш така, ама ова ти е преголем влог за пак да ти е на мисла за некое време. Ако мислиш дека ќе имаш приватност ок, ама тоа пак не ти го решава прашањето дека мти седи со нив не со тебе.

13. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Јас ништо не те разбрав искрено. Па нели сестра му живееше во лепенка до вас. А вие живеевте на долниот спрат (визба). Од каде сега дека тој спрат не е ваш? И дека вие сте на втор спрат, и како влегувате дома ако двата спрата не се поврзани и ако долниот спрат си има друг(туѓ) двор?

14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Ќе ги жалиш и повеќе парите што на кредит ќе ги земеш или твоите ќе ти дадат и ќе ти бидат налет.
    Ти си знаеш на крај на денот, мој совет е НЕ.

Ниту еден од твоите проблеми не е врзан со имотниот лист.

15. Romina

Romina Истакнат член

Boni.top.93 likes this.
  16. Elliana

Elliana Истакнат член

И мој совет е не!
    Штом го продаваат, продајте го и вашиот спрат, ете нека се продаде цела куќа, купете си стан некаде, и уживајте!

SummerGirl, LadyR, Anyshka and 6 others like this.
  17. BlackNight

BlackNight Популарен член

Не е ни за едно ни друго, подобро кажи двопек и црн чај, или копмпир и ориз варен:D

Bozica1980 likes this.
  18. Beznadezna32

Beznadezna32 Нов член

Здраво на сите
    Веќе подолго време сум жртва на психичко и физичко насилство од страна на маж ми. А во последно време стана ептен често. Секој ден се враќа дома пијан. Не го интересира ни деца ни куќа. Воопшто ништо. Ме вреѓа, ме гледа како секс играчка, ќе си најдел друга, јас сум била ненормална, не сум вредела за ништо. Знам дека треба да го оставам но ми треба храброст. Ве молам кажете ми како да соберам храброст.

19. eliesaab

eliesaab Популарен член

@Beznadezna32 храброста мора сама да ја изнајдеш..ти реши се само, другото ќе се истера. Немаш некој од дома, братучеда, постара роднина, евентуално другарка? Чисто да те поткрене дури го решаваш. Да не придаваш значење на навредите - ова најмал проблем е моментално :hug:

M&M and Billy Idol like this.
  20. Anturium

Anturium Популарен член

Баш ова што го миниш е храброст. Ама за жал оваа храброст што ја имаш не ти носи ништо добро, те уништува, и тебе и децата. Работиш? Имаш поддршка од твоите?