Брачни совети

Discussion in 'Брак' started by Silver.E, Aug 27, 2013.

1. KateKane

KateKane Форумски идол

Едно нешто ќе ти кажам само. Не се гради среќа врз туѓа несреќа.

Не биди таа што ќе уништи нечии животи, симни си тиндер, бамбл, што и да е и ќе си најдеш дечко одма. Секоја одлука освен таа ќе има многу сериозни последици, да знаеш. Не е играчка бракот.

2. DoubleK

DoubleK Истакнат член

јас ништо не направив,кога разбрав оти е женет прашав дали е во фаза на развод.тој испаничи ме избриша да сме прекинеле друго сум очекувала тој си надробил така ке си сркал и толку беше.сакам да го разберам неговото однесување јас. а после ова, на глава да се намести јас местото ќе му го покажам.мојот брак заврши заради истото што ми го направи мм и сега ова ми е тргиер

tambelina and M&M like this.
  3. BlackNight

BlackNight Популарен член

Овој иде во историја. Терај си со животот, се појавувал, не се појавувал, од него не добиваш ниту врска, ниту стабилност.Нема што да тежи во душата и биди среќна што си дознала со време. Цел машки род не можеш да го цениш низ призма на некоја будала, макар што ги има доста, ги имало и ќе ги има, затоа со време ги сечеш од корен и крај.

M&M, mickey18, SummerGirl and 6 others like this.
  4. KateKane

KateKane Форумски идол

Еве јас ќе ти го објаснам неговото однесување. Се оженил, има дете, а нит е моногамен, нит па си ги сака жената и детето. Човек што си го сака семејството не бара човек за да изневери и не изневерува. Во основа пичка од човек, што ради кукавичлук нема муда да прекине нешто па да почне одново. Сега сака дома жената да му ги пере гаќите, ама сака и на страна да си ебе нешто.

Приказна стара колку постоењето на човештвото.

Подобро ти е без него, терај си го животот, ќе ти донесе некој што не е будала.

tambelina, naturally, Dekoo and 17 others like this.
  5. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Да ги пожалиме бе малку, напатени души.:D Овој чека само секс од сожалување и ништо друго.:rofl:

Не е луд да си ја остаи жената кога има некој да му готви, пере, чисти. А кога бара да брцне на страна, онда е несреќен. Абе да, важи:D

6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Во ваквите „приказни“ најтажно е за детето. Ако ништо друго, самото сознание дека има дете треба да ви биде граница на самопочит за да се сопрете навремено и малку безобразно е да се расправаат чувства. Чувства врз база на..? Па не ни треба да ви светне во главата поим како чувство.

А ликовите налик ова погоре се шлајм на општеството. Да погодам, оди со прикриена мисла „па ќе бидам делумно искрен, ќе минам“. И не, нема такво нешто како делумно во искреноста.

Realist1, M&M, SummerGirl and 3 others like this.
  7. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Како шо сфатив ти си разведена.
    Он мислел тој тебе играчка ти него ама кога си го пресекла дека ти не можеш/сакаш да бидеш со оженет тој си се повлекол оти јасно му е дека нема да сакаш така. Ќе си проба кај друга која (како што сфатив криел дека е женет ти сама си дознала) нема да дознае дека е женет и ќе прифати за подоцна веќе да не може да се отплетка. Или кај некоја која ќе и одговара да е женет.
    Толку :)

SummerGirl and JasBee11 like this.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Му треба ебачица, си ја сака жена му ама нема секс доволно или не му крева его. Нема многу за сфаќање. Видел дека не сакаш само секс и не му се губи време, оди на Др место да бара секс. Нема многу сложеност кај мажите

SummerGirl, NPN, _Vera_ and 11 others like this.
  9. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Оф мори мајко...
    Вакви ги има со лопата да ги риниш, за жал.

Најтрагичен е начинот на кој тие ја гледаат ситуацијата. Морални, доследни на бракот, традиционални, религиозни, верни итн. Тие всушност имаа само "некаква потреба", која нема врска со бракот/врската. |( :puke:

Не дека ова го нема насекаде во светов, ама овде, на ова мало парче земја, сите психолози на планетава да дојдат, не нè оправаат.

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Стандардна приказна на мажи што си бараат вонбрачни активноати. Не наседнувај. Ова ти е во рангот: - Заедно сме ради децата, не спиеме заедно, разделени сме само немаме офицјално развод уште, бла бла бла, а дома жена му не само што нема абер ни од развод ни од немање секс него пегла бенкици за бебе бр 3 што го чекаат.
    Тури му пепел!

11. M&M

M&M Форумски идол

Ова е сосема доволно да го разбереш "човекот", лигуш, гмизавец, што пробува преку "тажна" приказна за тоа колку е он несреќен да си најде нешто на страна, за жал кај некои пали ова. Баш поради таа причина дека си поминала низ истото треба да ти е јасно за каков тип на маж станува збор и тотално да го игнорираш а не да пробаш да го разбереш. Многу ми е познато тоа глумење на жртва и барање на сожалување :puke: :envy:

12. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Оф аман, две страни тешења и патетики за некоја рандом wannabe швалерка која поставува прашање за ТУЃ маж у Брачни совети.

И акнал корпа од коа не му дала, иако она нели прекинала комуникација прва, па сеа као увреџена оти не трча и не ја моли и не оставил и жена и деца за неа.

И наравно нели, па мужите се такви, фаќаат на патетики бла бла бла. Боље прашање оти жените се толку глупи шо и после милион години паѓаат на вакви дебилни потези, па еве у задњи десет години и жртви по форуми се праат...

13. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Мене па не ми е јасно со маживе, аман бе сменете приказна веќе, проџирни сте. Значи се они несреќни се, пред развод ама заради децата седел.|(

14. Peppa Pig

Peppa Pig Активен член

Ајде де :)
    Многу светици се прајте море,а не сте :)

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Тоа ти е клише муабет, за да легне некоја, која ќе му поверува на муабетот.
    Сака да брцка на страна, ама и ,,бракот” да си го чува.

M&M and Feniksgirl like this.
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Во денешно време за никоја не е тешко да се распраша (на интернет, пријателски и роднински кругови, локалната тетка Милева :D) за типот пред да почне нешто со него. Па, аман, не паѓајте на фори лесно.
    Не летајте пред да разберете.
    Ако не е разведен пред да почне да бара друга, нема намера да ја остава првата. Само да ги влече двете за нос дур он си го прави ќефот. |(

17. JasBee11

JasBee11 Активен член

Дада, се ние жените не чиниме, па нека си најде маж тогаш. Ете и тоа е сега јавно веќе. Од женско биче само мајка и евентуално сестра чини. А ако му е за децата ќе си ја сака, чува и грижи жената што ја избрал. И ќе се бори за бракот, чунки МАЖ за тоа е.

18. JasBee11

JasBee11 Активен член

Светците не беа на небото?!
    Што треба да и кажеме, а супер срцка иди со мажот може и ќе успеете. Не бе срце не го троши времето со неизградена и неисполнета личност. Има мажи ќе се најде. Овој не е тој.

eliesaab likes this.
  19. Anturium

Anturium Популарен член

На погрешни даваш пристап затоа си разочарана.

И не, не е тој несреќен, само е глуп и сака да те еб*, па ти размисли дали си глупа да се опседнуваш со ваков слабак

20. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Не знам зошто ама мене по муабетот ми мириса дека имале нешто. Ама овде дека е прикажано во малку поинаква верзија. Инаку зошто некој би се опседнувал до толку да анализира.
    Ем имаше прво пишано дека таа му рекла да прекинат комуникација, после дека он сакал да прекинат комуникација.
    Може грешам само моја претпоставка.