Едно нешто ќе ти кажам само. Не се гради среќа врз туѓа несреќа. Не биди таа што ќе уништи нечии животи, симни си тиндер, бамбл, што и да е и ќе си најдеш дечко одма. Секоја одлука освен таа ќе има многу сериозни последици, да знаеш. Не е играчка бракот.
јас ништо не направив,кога разбрав оти е женет прашав дали е во фаза на развод.тој испаничи ме избриша да сме прекинеле друго сум очекувала тој си надробил така ке си сркал и толку беше.сакам да го разберам неговото однесување јас. а после ова, на глава да се намести јас местото ќе му го покажам.мојот брак заврши заради истото што ми го направи мм и сега ова ми е тргиер
Овој иде во историја. Терај си со животот, се појавувал, не се појавувал, од него не добиваш ниту врска, ниту стабилност.Нема што да тежи во душата и биди среќна што си дознала со време. Цел машки род не можеш да го цениш низ призма на некоја будала, макар што ги има доста, ги имало и ќе ги има, затоа со време ги сечеш од корен и крај.
Еве јас ќе ти го објаснам неговото однесување. Се оженил, има дете, а нит е моногамен, нит па си ги сака жената и детето. Човек што си го сака семејството не бара човек за да изневери и не изневерува. Во основа пичка од човек, што ради кукавичлук нема муда да прекине нешто па да почне одново. Сега сака дома жената да му ги пере гаќите, ама сака и на страна да си ебе нешто. Приказна стара колку постоењето на човештвото. Подобро ти е без него, терај си го животот, ќе ти донесе некој што не е будала.
Да ги пожалиме бе малку, напатени души. Овој чека само секс од сожалување и ништо друго. Не е луд да си ја остаи жената кога има некој да му готви, пере, чисти. А кога бара да брцне на страна, онда е несреќен. Абе да, важи
Во ваквите „приказни“ најтажно е за детето. Ако ништо друго, самото сознание дека има дете треба да ви биде граница на самопочит за да се сопрете навремено и малку безобразно е да се расправаат чувства. Чувства врз база на..? Па не ни треба да ви светне во главата поим како чувство. А ликовите налик ова погоре се шлајм на општеството. Да погодам, оди со прикриена мисла „па ќе бидам делумно искрен, ќе минам“. И не, нема такво нешто како делумно во искреноста.
Како шо сфатив ти си разведена. Он мислел тој тебе играчка ти него ама кога си го пресекла дека ти не можеш/сакаш да бидеш со оженет тој си се повлекол оти јасно му е дека нема да сакаш така. Ќе си проба кај друга која (како што сфатив криел дека е женет ти сама си дознала) нема да дознае дека е женет и ќе прифати за подоцна веќе да не може да се отплетка. Или кај некоја која ќе и одговара да е женет. Толку
Му треба ебачица, си ја сака жена му ама нема секс доволно или не му крева его. Нема многу за сфаќање. Видел дека не сакаш само секс и не му се губи време, оди на Др место да бара секс. Нема многу сложеност кај мажите
Оф мори мајко... Вакви ги има со лопата да ги риниш, за жал. Најтрагичен е начинот на кој тие ја гледаат ситуацијата. Морални, доследни на бракот, традиционални, религиозни, верни итн. Тие всушност имаа само "некаква потреба", која нема врска со бракот/врската. Не дека ова го нема насекаде во светов, ама овде, на ова мало парче земја, сите психолози на планетава да дојдат, не нè оправаат.
Стандардна приказна на мажи што си бараат вонбрачни активноати. Не наседнувај. Ова ти е во рангот: - Заедно сме ради децата, не спиеме заедно, разделени сме само немаме офицјално развод уште, бла бла бла, а дома жена му не само што нема абер ни од развод ни од немање секс него пегла бенкици за бебе бр 3 што го чекаат. Тури му пепел!
Ова е сосема доволно да го разбереш "човекот", лигуш, гмизавец, што пробува преку "тажна" приказна за тоа колку е он несреќен да си најде нешто на страна, за жал кај некои пали ова. Баш поради таа причина дека си поминала низ истото треба да ти е јасно за каков тип на маж станува збор и тотално да го игнорираш а не да пробаш да го разбереш. Многу ми е познато тоа глумење на жртва и барање на сожалување
Оф аман, две страни тешења и патетики за некоја рандом wannabe швалерка која поставува прашање за ТУЃ маж у Брачни совети. И акнал корпа од коа не му дала, иако она нели прекинала комуникација прва, па сеа као увреџена оти не трча и не ја моли и не оставил и жена и деца за неа. И наравно нели, па мужите се такви, фаќаат на патетики бла бла бла. Боље прашање оти жените се толку глупи шо и после милион години паѓаат на вакви дебилни потези, па еве у задњи десет години и жртви по форуми се праат...
Мене па не ми е јасно со маживе, аман бе сменете приказна веќе, проџирни сте. Значи се они несреќни се, пред развод ама заради децата седел.
Тоа ти е клише муабет, за да легне некоја, која ќе му поверува на муабетот. Сака да брцка на страна, ама и ,,бракот” да си го чува.
Во денешно време за никоја не е тешко да се распраша (на интернет, пријателски и роднински кругови, локалната тетка Милева ) за типот пред да почне нешто со него. Па, аман, не паѓајте на фори лесно. Не летајте пред да разберете. Ако не е разведен пред да почне да бара друга, нема намера да ја остава првата. Само да ги влече двете за нос дур он си го прави ќефот.
Дада, се ние жените не чиниме, па нека си најде маж тогаш. Ете и тоа е сега јавно веќе. Од женско биче само мајка и евентуално сестра чини. А ако му е за децата ќе си ја сака, чува и грижи жената што ја избрал. И ќе се бори за бракот, чунки МАЖ за тоа е.
Светците не беа на небото?! Што треба да и кажеме, а супер срцка иди со мажот може и ќе успеете. Не бе срце не го троши времето со неизградена и неисполнета личност. Има мажи ќе се најде. Овој не е тој.
На погрешни даваш пристап затоа си разочарана. И не, не е тој несреќен, само е глуп и сака да те еб*, па ти размисли дали си глупа да се опседнуваш со ваков слабак
Не знам зошто ама мене по муабетот ми мириса дека имале нешто. Ама овде дека е прикажано во малку поинаква верзија. Инаку зошто некој би се опседнувал до толку да анализира. Ем имаше прво пишано дека таа му рекла да прекинат комуникација, после дека он сакал да прекинат комуникација. Може грешам само моја претпоставка.