Брачни совети

Discussion in 'Брак' started by Silver.E, Aug 27, 2013.

1. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Не ми се случило!

Искрено, мене ова не ми е пријатно. Има дневна, кујна, купатило – секогаш може да се најде решение без детето да е присутно. Или детето да заспие во дневна, па заврши работа во спална, па префрли дете.

Децата впиваат многу повеќе отколку што мислиме и се оформуваат од сè што гледаат.

oblace1, _Nofilter_, Gosh and 5 others like this.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Имате и други соби, не е само спалната. Првите три часа после заспивање е најцврст сонот, тогаш може да се забавувате без да се разбуди.
    Не сме практикувале секс во иста соба со дете, ама се случило да се разбудат и да дојдат кај нас додека беа помали, но тоа обично било покасно во текот на ноќта.
    Како што растат полесно е. Ќе си има своја соба, ќе биде подобро.

Mother of 2boys likes this.
  3. Цобра

Цобра Истакнат член

Немора да е спална, за набрзина може и во кујна, а во дневна е идеално за со деца кои спијат во спална.
    Инаку лошата страна ако ве видат децата е дека тие не знаат да чуваат тајни па може да кажат во градинка и пред луѓе како ги виделе мама и тато, онака без никој да ги праша :).

4. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Фала ви на сите за одговорите, немаме баш услови затоа што сите други соби ни се заеднички :) Ќе темпираме момент или ќе се воздржиме до преселба, тоа е. Претпоставував дека повеќемина се соочиле со истото затоа што, реално, кое дете под 2 години спие во различна соба, но изгледа интимата на родителите се носи во дневен престој 8-|:?:

5. dea.18

dea.18 Истакнат член

Па снајдете се надвор, оставете дете бар на 2 саати на причување и идете негде, стан, апартман, кола, шо знам нешто измислете креативно.. не мора секогаш во ист кревет и иста соба и само преку ноќ да си водите љубов:)

6. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Можете да пробате во вц или додека не е дома. Не мора да е навечер сексот. Може и преку ден. Посекси е така.

7. nana7

nana7 Нов член

Dali bi prostile ako soprugot ve narece kurva?

8. Unread

Unread Истакнат член

Во тој момент ќе умре и најмалото чувство на љубов што го имам за него.

9. nana7

nana7 Нов член

I jas se cuvstvuvam taka. Ne znam kako da postapam/prodolzam ponatamu. Osven ova, sekogas vo javnost me tera da se cuvstvuvam omalovazeno, no toj veli “pa toa bese samo shega. Ne razbiras od shegi/zaebancii”. U meguvreme mi spodeli deka negov prijatel mu rekol deka ne razbira kako se odnesuvame, i ako toj taka bi se odnesuval, negovata sopruga vednas bi stavila kraj. Se cuvstvuvam mnogu loso, no se plasam kako da postapam i kako moeto resenie bi reflektiralo na nasite deca.

10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Колкави се децата?

11. nana7

nana7 Нов член

9 i 11 god.

12. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

@nana7 Мислиш дека останувањето во таков брак, постојано омаловажување и вреѓање пред сите и пред децата, нема да се рефлектира врз децата?

Gosh, naturally, FlirtBerry and 7 others like this.
  13. nana7

nana7 Нов член

Se razbira deka ke reflektira, decata cuvstvuvaat se. Vo eden navrat pomaloto mi rece “mama, ne sakam da se razdelite so tato”. Sto da napravam, kako da postapam?

14. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Седни и фино разговарај со човекот веднаш да прекине со навреди кои ти лично не ги доживуваш како шега. Особено курва па пред деца е нула толерантно.

Биди јасна и цврста на ставот, постави граници дај му некакви последици после секоја навреда, ама без отстапувања!

troublemaker94 and Iva:) like this.
  15. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

Знаеш како, никој овде нема да ти каже раздели се или не се разделувај. Ова е тешка тема, уште потешка одлука.
    Врз децата ќе рефлектира и лошиот брак и разводот, несомнено е така. Во приказната си и ти, важно е што и врз тебе ќе рефлектира. Треба да расчистиш која рефлексија ќе биде полоша.
    Ако прашуваш како да постапиш за како да го распаметиш или смениш него, мислам дека нема мењавање.

16. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Јас пак под рефлектираше на децата друго разбирам, ќе добијат погрешна слика за тоа како треба да се однесува еден маж и еден сопруг, ова е повеќе загрижувачки.

Gosh, naturally, smooch and 6 others like this.
  17. nana7

nana7 Нов член

Vi blagodaram. Klasika e onaa recenica “bi ostanala poradi decata” - mislev deka nikogas nema da go kazam toa, deka e besmisleno i koga bi imala tezok problem vo brakot - bi stavila kraj. No ete, mi se sluci i mene, i kako sekoja majka - sakam samo decata da mi se srekni. Toj e dobar tatko, no los soprug. Pred decata ne se karame, ne me navredil pred niv, no pred prijateli, vo drustvo - Da. Bi ostanala vo ovoj brak, no veke nemam zelba realno da ziveam so ovoj covek (vo vistunska/bukvalna smisla na zborot) - mozam da probam, no toa ghostly postoenje mislam deka ke bide mnogu loso za mene i za decata. Los primer za niv…

18. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Кажи му така со мајка му да се заебава! Партал еден!

Пардон мај френч, али ми се повраќа од такви :@:swear:

FlirtBerry, Frida-, oblace1 and 3 others like this.
  19. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

@nana7
    Добар татко не може да биде човек што не ја почитува жената што ги родила тие деца.
    Воопшто не е шала да кажеш на некој "курва", навреда е..

20. nana7

nana7 Нов член

• Пишувајте на кирилица
    Realno e taka. Najverojatno samo sakam da veruvam deka e dobar tatko…

riba79, BubamaraM and JasBee11 like this.