Бубрези

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by ludacaa, Jun 20, 2010.

1. kuc

kuc Форумски идол

почни да пиеш цај од конско опавце ама барем неколку месеци по литар и пол јас пиев неколку месеци и сега за сега немам осетено некоја болка а треба да одам по месец и пол на контрола чајов ми го препорача докторката каде што одам поздрав

riba79 likes this.
  2. maja.ivona

maja.ivona Истакнат член

А каде да го најдам тој чај, го има во аптека, или..?
    Досега немам слушнато за тој чај, па ако можеш да ми кажеш од каде да го набавам и ако се купува, колку пари е. Поздрав и благодарам за одговорот.

3. kuc

kuc Форумски идол

чајов од конско опавце го бери свекорми во лето ама треба да го знаеш а инаку провери би да го има во аптека и сигурно не е скап и да го пиеш секако многу е корисен поздрав

4. HelloKitty4

HelloKitty4 Истакнат член

Pomagajte!!! Pred nekolku dena bev izlezena so kuso fustance (debeli hulahopki) a bese ladno i piev alkohol so mraz. Drugiot den ko se razbudiv pocuvstvuvav bolka vo bubrezite. Trae uste. Sega e malku poarno . Ne e silna ama e neprijatna. Se nadevam deka e od preladenost. Koga ke stavam sise so topla voda.mi vrvi no nekoja minuta posle pak se vraka... Help!!!

I procitav za simptomi za kamen vo bubregot i spored niv ne treba da imam... Samo zosto grae tolku dena?

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

BOLKA vo bubrezite

Најверојатно се работи за прелада, не е страшнио, пиј чаеви, брусница ИЛИ увин, не заедно, облекувај се потопло деновиве, навечер нозете држи ги во врела вода со шака сол во неа и веднаш потоа, но не чекај водата да се олади туку додека е топла, избриши ги нозете убаво и облечи термо чорапи. Солта загрева и нема бргу да ти се оладат нозете, но не седи со голи нозе никако, и спиј ако можеш со чорапи. Друг пат зимно време кратко фустанче глеј да не носиш, поготово ако си изложена на директен студ, или седиш блиску до врата, јас разбирам дека сакате да бидете убав и се тоа, но да знаете дека еднаш проблеми со преладени бубрези и јајници, засекогаш проблеми, си знам од искуство, и тоа јас не сум некоја која среде зима за лепота би идела полугола, едноставно склона сум на прелади.

6. HelloKitty4

HelloKitty4 Истакнат член

Fala mnogu a za sovetot :D Veke zaborajv na fustancinjata :D haha

7. anabel-a

anabel-a Популарен член

Дали некој има пробано да ги намали болките при напад со ,,напитокот'' што се прави од лушпа од лешник?
    Ме интересира дали има помогнато на некого, и дали вреди да се пробува?

8. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Значи веке подолго време кога станувам наутро од кревет рацете ми се отечени а нозете ме болат и неможам да застанам а пред некој ден имав и висок притисок прв пат. Дали има некоја поврзаност со бубрезите?

9. мкд98

мкд98 Истакнат член

Денес ми најдоа многу цисти на бубрезите. Многу се плашам да не ми се полоши ситуацијата па да почна да одам на диализа итн.

Дали некоја феминка знае некое природен лек за ова? Или да не има искуство со ваков проблем?

10. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

@мкд98 Лек има, изгуглај детално, ама не ти советувам да се базираш на природни лекови само, види што ке ти каже уролог, најубаво со него да се консултираш...
    П.с. како што знам на дијализа се оди ако и двата бубрега не ти функционураат.
    Едниот ако ти е добар тој со цисти или ке го отстранат или нешто ке направат. Затоа ти викам консултација со некој добар уролог.

11. мкд98

мкд98 Истакнат член

Двата бубрега имат многу цисти, а имам само 18 години. Сега за сега одлично ми фунционираат бубрезите. Ама во иднина може да ми се полоши ситуацијата.

Затоа ќе одам на специалист на 14-ти Септември за консултација.

12. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Јас понекогаш имам болки во слабината, посебно кога времето е дождливо, облачно, тмурно или пак е поладно, мислам дека е некој ситен камен во бубрезите ама не ми се оди на доктор, а и досега не сум бил никогаш за ништо бидејќи сум немал посериозни проблеми со здравјето, ама изгледа конечно за првпат ќе мора да отидам за да се прегледам.

Last edited: Sep 3, 2016
  13. anaja1

anaja1 Популарен член

Жал ми е што ќе го кажам ова,ама со бубрези нема шала, кога ќе почне еден бубрег да откажува,тоа е знак дека на повозрасни години,откажуваат двата:(
    Имам пример од татко ми,кој 20 години бубрезите му работеа различно,во проценти на пример 30 со 70,одеше редовно на контрола и на 70 год. му откажаа и двата:(
    Друг пример,една жена која имаше цисти,не успеа да ги излечи,и сега е на дијализа:(
    Незнам пример кај што некој имал таков проблем и му проработеле бубрезите:(

14. Winnie Pooh

Winnie Pooh Истакнат член

Здраво дечки ај ве молам некој ако знае лек за бубрези ( мислам дека немам песок или камења) мислам дека ми е од клима бев во грција и се си мислам дека ме болат од водата или од климата во автобусот имам страшни болки неподносливи се денес и порано ми дојде па ако некој знае како да ми помогне?

15. duffi

duffi Форумски идол

Чим се неподносливи болки, веднаш на интернист.

Last edited by a moderator: Jul 24, 2018
    NarCis@ likes this.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Најдобро е да одиш на доктор.

Bella* likes this.
  17. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Иди на едно ехо, не чекај.
    Ќе ти дадат Спазмекс или Кетонал за привремено.
    Може се камчиња/песок.
    А може и настинка е или некоја инфекција.

18. Meto1

Meto1 Активен член

4 godini imav problem so bubrek nema so ne probav se dodeka najdov priroden lek (mallku tesko da se pie) kaj eden vo skopje.

Winnie Pooh likes this.
  19. Marti96th

Marti96th Истакнат член

Здраво
    Ми се случува навечер односно сабајле да се разбудам со болки во половината односно бубрезите и се додека не се испразнам после ми ги снемува болките знае некој што е ?

20. Nutri001

Nutri001 Активен член

И мене ме интересира истово прашање ако има некој да одговори?