Виткана коса

Discussion in 'Коса' started by velesanka, Apr 10, 2010.

1. love-it

love-it Истакнат член

Јас имам природна многу вртена коса.Вообичаено ја пеглам со преса за коса но така многу ми се оштети а исто така имам првут :( навистина многу тешко ја мијам со "head and sholders" шампонот а исто така за 2 дека ми се мрси.Што да правам? :x

2. anggell

anggell Форумски идол

Каде во Ск ја имаше кремата Хоби за виткана коса, во Космо и Дм ја нема, каде на друго место да побарам ?

3. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

Види во рамстор , тинекс

anggell likes this.
  4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Јас имам виткана,но разлетена коса и сеуште не сум си нашла погоден шампон.Ајде препорачајте нешто освен Wash&Go и Head and shoulders,све сум испорбала од тие.Поздрав,фала однапред :D

Maria.Vampire likes this.
  5. Ruzica00

Ruzica00 Истакнат член

После купување на секакви скапи,скапи,најскапи шампони, излезе дека одлично ми одговара, ни помалку ни повеќе, шампонот Тео бебе :)

6. jovana03

jovana03 Популарен член

Женчиња.. Сакав да сменам у изгледов нешто и се одлучив да ја сменам фризурава, дека не знаев каде да прашам реков тука ќе пишам. Виткана ми е и до раменици, сакав на степени да ја направам и да ми ја изретчат ( Оти многу ми е бујна) Совет?
    Благодарам однапред :D

7. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

сега зависи за колку вртена коса станува збор,и дали често ја средуваш,мислам дали ке ја носиш така или ќе ја пеглаш? Но можеш да пробаш,би требало да ти е добра,а и коса е ке порасне ;)

8. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

и јас имам виткана и разлетена коса,користев Wash&Go,па го сменив бидејки уште повеќе добиваше на волумен и побујна беше.Не би било лошо да пробаш од шапоните на орифлејм или авон и да си земеш маска за коса и капки

9. jovana03

jovana03 Популарен член

Виткана ептен,локни и бујна. Е сега нормално некогаш ќе ја испеглам некогаш со пена ќе ја направам. Барем така планирам :^) :D

10. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

за таква виткана коса најдобро е да е долга и би те посаветувала да ја пушташ.Можеш да ја изретчиш ама ептен малку и малку степен колку да имаш некаков облик, ии пуштај ја :D

11. jovana03

jovana03 Популарен член

^^ Па така и планирав, немам намера да ја кратам ич, едвај ја пораснав. :lol: Фала :*

12. MoonChild

MoonChild Истакнат член

Колку чини ова ?

13. PinkDramaQueen

PinkDramaQueen Истакнат член

Балеа спрејов за локни е само за тие што имаат виткана коса да им ги оформи убаво локните или пак се прават локни од него на права коса?

14. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Мене косата природно ми е виткана ама не локни, туку онака како прекршена. И ставам пена Интеса и многу убава ми испаѓа.

15. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Сакам да ве прашам значи јас имам виткана коса и сега ме нервира не ми се обликуваат убаво локните, ќе ми се надува косата и грдо изгледа што да и правам кажете ми некој совет

16. anggell

anggell Форумски идол

Го има ли некој користено овој гел - крем за коса, имам виткана коса на големи локни како брановидна е, што се не пробав и ништо не ми ја прави убава косата, а од тоа што бев задоволна не можам да го најдам изгледа е повлечено од продажба. Дали е добар за оформување на локни, затоа што сепак не се работи за стандарден гел, ако има некој искуство со него да сподели :wasntme:

Attached Files:

17. pavlinapale

pavlinapale Истакнат член

Јас го имам, го купив порано од аптека со намера дека ќе ми ја витка но ништо од тоа и сега си го користам само ко ќе ја фенирам , и мене ми е виткана на големи локни на некој места мали :x ужас па сега дека ми е долга многу ми се заплеткува и многу ретко виткана ја носам, а иначе Тафт розовата многу ми ја витка, а не ја мрси. 8)

anggell likes this.
  18. pavlinapale

pavlinapale Истакнат член

Спрејот е за тие што имаат виткана коса , ама еве и јас имам виткана па не ми ја витка , а кремот од балеа е многу убав :)

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Го користел ли некој ова фигаро? Го видов во Рамстор, па да видам коментари пред да го купам. :)
    4t34t34.jpg

20. moni18

moni18 Истакнат член

Незнам колку би ти користел одговоров бидејќи има доста време одкако си го поставила прашањево, но ајде, да си кажам јас :) Нивеа крем-гелов го користам многу време, исто и сестра ми, за ништо друго не би го замениле, премногу сме задоволни, кадриците ми се преубави, но секако, витканата коса бара многу нега, неочекувајте само да ја намачката со нешто и таа да биде woow, како на сликите што ги гледаме на интернет.. :/ :)