Глауком

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by cruel, Jan 4, 2016.

1. cruel

cruel Нов член

Дали некој има искуство со оваа болест? Се плашам дека покажувам знаци, ќе отидев веднаш на лекар да земам упат за очен, но матичниот лекар ми е на одмор. Дали можете да ми ги напишете симптомите затоа што на интернет пишува се и сешто но не знам ништо од некој кој за жал оболел од тоа?

2. cruel

cruel Нов член

Многу сум млада за да се појави таква болест кај мене. Ноќе во темница се чувствувам како слепа ако нема мал зрак светлина. Дење на сонце понекогаш ми пливаат точки пред очите. Глауком ли е? И цело време мислам дека имам прашинка во двете очи.

Last edited: Jan 4, 2016
  3. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Да не си долго време изложена на компјутер, пример учиш премногу а спиеш премалку?
    Колку време ти е вака? За упат види ако матичниот има замена мислам дека може тој да ти даде и правец на офталмолог. Ако нема, почекај да се врати од одмор :?:. Иако претежно се појавува кај постари луѓе не е лошо да си провериш доколку се сомневаш дека постои таква можност (не си ги гуглај симптомите).

cruel likes this.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Не паничи не е тоа .Кај глаукомот се појавуваат силни болки во очите,повракање,мачнина бидејки се покачува мн очниот притисок.
    Ако толку се плашиш појди кај приватен лекар ,нема да ти треба упат.Од друга страна матичниот твој мора да има замена.Побарај си упат од замената.

cruel likes this.